hand chemistry cream review nederlands
Het is de best verkopende handcreme in de UK en exclusief verkrijgbaar bij de ICI Paris XL in Nederland. Daarnaast was het ook de Finalist bij de CEW Beauty Awards en is het het Product Of The Year geworden bij de British Beauty Bloggers. Ik word steeds nieuwsgieriger en ga je vertellen wat hem nou zo bijzonder maakt.

hand chemistry cream review nederlands
Dit is wat er over de Hand Chemistry handcrème gezegd wordt: “Geconcentreerde, multifunctionele handcrème die 8 verschijnselen van veroudering van de hand tegelijk aanpakt. De uitzonderlijk hoge concentratie van 19,5% aan actief complex zorgt voor zichtbare verbetering van de stevigheid, elasticiteit, dichtheid, gelijkmatigheid, helderheid, structuur, zachtheid en hydratatie.”

hand chemistry cream review nederlands
Uiteraard heb ik geen huidveroudering bij mijn handen, maar dat neemt niet weg dat ik hem gewoon kan gaan gebruiken. Naast deze roze variant hebben ze ook nog een blauwe voor de droge huid.

Dit zijn de ingrediënten van de handcreme:
water (aqua) • caprylic/capric triglyceride • propanediol • cetearyl glucoside • cetearyl alcohol • glycerin • cetyl alcohol • plukenetia volubilis seed oil • methylglucoside phosphate • copper lysinate/prolinate • plantago lanceolata leaf extract • pseudoalteromonas ferment extract • cellulose • caprylyl glycol • ethylhexylglycerin • tremella fuciformis sporocarp extract • proline • alanine • serine • tocopherol • phenoxyethanol • betaine • sodium polyacrylate • xanthan gum • potassium sorbate • chlorphenesin • sodium phosphate • sodium hydroxide • fragrance (parfum) • citral • citronellol • eugenol • farnesol • geraniol • limonene • linalool

hand chemistry cream review nederlands
De verpakking vind ik tof en aantrekkelijk. Op de verpakking en het doosje staat veel informatie over wat het allemaal doet met je handen. Er word veel beschreven over de huidveroudering en het verschil. Helaas is dat allemaal in het engels.

hand chemistry cream review nederlands
De roze tube ziet er tof uit! Ik heb een 30 ml variant, maar er is ook nog een grote tube van 100 ml verkrijgbaar. Zo’n kleine verpakking is erg makkelijk voor in je tas. Ook bevat hij een klikdop wat ik erg makkelijk in gebruik vind.

hand chemistry cream review nederlands
hand chemistry cream review nederlands
Hier zie je de crème op mijn handen. Het is een rijke en voedende crème. De crème is vrij dik, maar uitsmeren gaat makkelijk en hij trekt verrassend snel in. Ik vind hem ontzettend fijn. Hij voedt mijn handen goed en de hele dag zijn ze lekker zacht.

hand chemistry cream review nederlands
Een ontzettend fijne crème vind ik het! Hij zit standaard in mijn tas. De verpakking bevalt heel goed, de crème werkt fijn en hij verzorgt mijn handen heel goed. Toch weet ik niet in hoeverre ik hem opnieuw zou kopen. Ik vind hem vrij prijzig namelijk. Ik koop niet graag de huismerk handcreme van de drogist omdat ik dat niet fijn vind werken en toch wel meer geld wil uitgeven voor een crème. Toch vind ik €7,99 voor 30 ml wat te duur. De 100 ml variant kost €19,99. Natuurlijk komt dit door de huidveroudering die ze willen tegengaan. Aangezien ik daar geen last van heb geef ik dus liever iets minder geld uit hieraan.

Het product uit deze review is gesponsord. Lees mijn disclaimer.