Hand Chemistry #1 Selling Hand Cream

hand chemistry cream review nederlands
Het is de best verkopende handcreme in de UK en exclusief verkrijgbaar bij de ICI Paris XL in Nederland. Daarnaast was het ook de Finalist bij de CEW Beauty Awards en is het het Product Of The Year geworden bij de British Beauty Bloggers. Ik word steeds nieuwsgieriger en ga je vertellen wat hem nou zo bijzonder maakt.

hand chemistry cream review nederlands
Dit is wat er over de Hand Chemistry handcrème gezegd wordt: “Geconcentreerde, multifunctionele handcrème die 8 verschijnselen van veroudering van de hand tegelijk aanpakt. De uitzonderlijk hoge concentratie van 19,5% aan actief complex zorgt voor zichtbare verbetering van de stevigheid, elasticiteit, dichtheid, gelijkmatigheid, helderheid, structuur, zachtheid en hydratatie.”

hand chemistry cream review nederlands
Uiteraard heb ik geen huidveroudering bij mijn handen, maar dat neemt niet weg dat ik hem gewoon kan gaan gebruiken. Naast deze roze variant hebben ze ook nog een blauwe voor de droge huid.

Dit zijn de ingrediënten van de handcreme:
water (aqua) • caprylic/capric triglyceride • propanediol • cetearyl glucoside • cetearyl alcohol • glycerin • cetyl alcohol • plukenetia volubilis seed oil • methylglucoside phosphate • copper lysinate/prolinate • plantago lanceolata leaf extract • pseudoalteromonas ferment extract • cellulose • caprylyl glycol • ethylhexylglycerin • tremella fuciformis sporocarp extract • proline • alanine • serine • tocopherol • phenoxyethanol • betaine • sodium polyacrylate • xanthan gum • potassium sorbate • chlorphenesin • sodium phosphate • sodium hydroxide • fragrance (parfum) • citral • citronellol • eugenol • farnesol • geraniol • limonene • linalool

hand chemistry cream review nederlands
De verpakking vind ik tof en aantrekkelijk. Op de verpakking en het doosje staat veel informatie over wat het allemaal doet met je handen. Er word veel beschreven over de huidveroudering en het verschil. Helaas is dat allemaal in het engels.

hand chemistry cream review nederlands
De roze tube ziet er tof uit! Ik heb een 30 ml variant, maar er is ook nog een grote tube van 100 ml verkrijgbaar. Zo’n kleine verpakking is erg makkelijk voor in je tas. Ook bevat hij een klikdop wat ik erg makkelijk in gebruik vind.

hand chemistry cream review nederlands
hand chemistry cream review nederlands
Hier zie je de crème op mijn handen. Het is een rijke en voedende crème. De crème is vrij dik, maar uitsmeren gaat makkelijk en hij trekt verrassend snel in. Ik vind hem ontzettend fijn. Hij voedt mijn handen goed en de hele dag zijn ze lekker zacht.

hand chemistry cream review nederlands
Een ontzettend fijne crème vind ik het! Hij zit standaard in mijn tas. De verpakking bevalt heel goed, de crème werkt fijn en hij verzorgt mijn handen heel goed. Toch weet ik niet in hoeverre ik hem opnieuw zou kopen. Ik vind hem vrij prijzig namelijk. Ik koop niet graag de huismerk handcreme van de drogist omdat ik dat niet fijn vind werken en toch wel meer geld wil uitgeven voor een crème. Toch vind ik €7,99 voor 30 ml wat te duur. De 100 ml variant kost €19,99. Natuurlijk komt dit door de huidveroudering die ze willen tegengaan. Aangezien ik daar geen last van heb geef ik dus liever iets minder geld uit hieraan.

Het product uit deze review is gesponsord. Lees mijn disclaimer.

liefs
Deel:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

^D >( <3 :p :o :l :D :) :( (a)

16 Reacties

 1. 25 juni 2015 / 06:48

  Ik had nog nooit van dit merk gehad, maar de crème klinkt ontzettend goed en fijn. De tube is ook zo heerlijk vormgegeven. Maar de prijs is inderdaad aan de vrij hoge kant, maar als een product goed zijn werk doet heb ik dat er wel voor over!

 2. 25 juni 2015 / 07:05

  Vind de verpakking er leuk uit zien, maar eerlijk is eerlijk het is best een prijzig product en dat zou ik niet snel uitgeven aan een handcréme x

 3. 25 juni 2015 / 07:11

  Voor mij ook altijd moeilijk om volledig lyrisch te zijn over een handcrème maar ik zie ook echt niet wat er nou zo bijzonder aan zou moeten zijn. Klikdop is vreselijk handig en het zal vast wel super verzorgend zijn, maar weet niet of ik er het geld voor zou neerleggen. xxx Lucinda

 4. 25 juni 2015 / 08:29

  Wat een geweldig vrolijke verpakking! Ik ben hier niet bekend mee, maar als dit zo’n prijzenwinnaar is, moet ‘ie wel goed zijn :-) En ook heel prijsvriendelijk!

  • Daniëlle
   Auteur
   25 juni 2015 / 08:42

   Oh had je hem niet gezien op het Ici Paris XL event? Daar was hij namelijk. :)

 5. 25 juni 2015 / 09:51

  Ik heb ‘m een tijdje terug ook gereviewd. Hij is fijn, maar vind ‘m niet heel speciaal. Tenminste, niet voor een jonge huid. Ik zou inderdaad ook liever minder geld uitgeven :)

 6. 25 juni 2015 / 09:55

  Ziet er erg leuk en goed uit! Ik ken het niet, maar vind het inderdaad wel aan de prijzige kant!

 7. 25 juni 2015 / 10:28

  ziet er leuk uit, misschien wel een beetje aan de prijzige kant ja. Liefs. Jonne

 8. 25 juni 2015 / 11:19

  Wat een prachtige foto’s! Wel een beetje prijzig inderdaad :(

 9. 25 juni 2015 / 11:35

  Ik kende het merk nog niet maar het klinkt wel als een erg prettige handcreme. Ik vind de verpakking ook erg mooi!

 10. 25 juni 2015 / 13:41

  Klinkt opzicht wel goed, alleen ik koop nooit zulke dure handcremes

 11. 26 juni 2015 / 10:00

  Ah de verpakking ziet er echt super leuk en tof uit! Persoonlijk heb ik mega droge handen en niets helpt, ik denk dat deze ook net wat te weinig te bieden heeft en daarnaast is hij inderdaad toch wat prijzig.

 12. 26 juni 2015 / 13:08

  Ik kende deze handcreme nog niet maar hij klinkt fijn en de prijs is ook leuk!

 13. 26 juni 2015 / 15:03

  Wat een handig formaat en een leuke verpakking!
  Fijn prijsje ook! Klinkt goed!

  • 26 juni 2015 / 15:05

   Ik vind €7,99 voor een crème die echt doet wat hij beloofd dus wel een ‘fijn prijsje’, want ik heb nu een van ZARQA en Avene, en die zitten ook rond die prijs!