tea tree bb cream
Bij het event van The Body Shop ontving ik ook een hele leuke goodiebag. Daar zat onder andere deze Tea Tree BB cream in. Tea Tree is iets wat ik steeds meer voorbij zie komen. The Body Shop komt nu met een BB Cream waar Tea Tree in zit. Dat klinkt naar iets om heel nieuwsgierig van te worden. Ben je al nieuwsgierig? Lees dan even verder voor mijn review.

tea tree bb cream
De verpakking ziet er toepasselijk uit. Je herkent hem als een product van The Body Shop, doordat hun Tea Tree lijn er ook zo uitziet. Door de dop zie je wel direct dat het een product met kleur is. Een BB cream dus. De verpakking is niet zo groot en makkelijk mee te nemen. Er zit een inhoud van 40 ml in.

tea tree bb cream
De kleur die ik heb is 01. Deze BB cream is verkrijgbaar in drie verschillende kleuren. Wat eigenlijk niet zo heel veel is. Je moet dus misschien een beetje geluk hebben. Voor mijn lichte huidje word het dus ook wel spannend of de kleur aansluit.

tea tree bb cream
Deze Tea Tree Flawless BB Cream heeft een dubbele werking. Het zorgt voor een egaal uitziende huid, maar zuivert je huid daarnaast ook nog eens. Als je deze BB cream zou gebruiken in combinatie met de andere Tea Tree producten. Dan zal je nog meer merken dat je huid er egaler uit komt te zien. Reining je gezicht met Tea Tree Skin Clearing Facial Wash, Skin Clearing Cleanser of Blackhead Exfoliating Wash. Gebruik aansluitend Tea Tree Skin Clearing Toner en sluit af met de Tea Tree Flawless BB Cream. Voor de ingrediënten van deze BB cream kun je kijken op de site van The Body Shop. Ik weet niet zo goed of jullie dit graag wilden zien er het was een hele lijst. Dus heb ik hem niet bij het artikel toegevoegd.

tea tree bb cream
Hier zie je de BB cream op mijn hand.

tea tree bb cream
tea tree bb cream
Links heb ik niks op en rechts de BB cream. De kleur van de BB cream sluit goed aan. Hij is misschien een heel klein tikkeltje te donker, maar dat zie je nauwelijks. Hij is dus goed geschikt voor de lichte huidjes onder ons. De dekking van de BB cream verrast mij ook best wel. Hij geeft een medium dekking, maar je kan hem wel opbouwen zodat je iets meer dekking hebt. Als je een normale hoeveelheid aanbrengt voelt hij lekker licht en luchtig aan. Het is echt een westerse BB cream qua substantie. De aziatische BB creams zijn vaak wat dikker.

tea tree bb cream
Na een paar dagen merkte ik wel dat mijn roodheden wat minder waren. Of dit van de BB cream komt, kan ik niet met 100% zekerheid zeggen, maar het is wel toevallig. Het kan ook komen door de nieuwe dagcreme die ik gebruik. Die toevallig ook van The Body Shop is.

Ik heb de BB cream nu al best vaak gebruikt en het lijkt soms wel een beetje alsof hij wat vlekkerig aanbrengt. De ene keer lijkt mijn huid heel vlekkerig en de andere keer lijkt hij weer egaal. Het is ook telkens als ik deze BB Cream aanbreng dat het vlekkerig lijkt. Mijn huid is op dit moment ook heel droog door de weersverandering en dat heeft er ook veel mee te maken. Het kan namelijk aan heel veel dingen liggen. Namelijk mijn huid, mijn dagcreme, mijn primer, de combinatie van die of mijn foundation kwast. Daarom weet ik niet of het aan de BB cream ligt. Grote kans van niet. Ik kan er dus niet echt een conclusie uit trekken, maar wilde het er wel even bij zeggen.

Deze Tea Tree Flawless BB Cream is te koop vanaf 12 mei voor een prijs van €8,- bij The Body Shop. Leuk verrassend prijsje als je het mij vraagt.

x Daniëlle