lash base
Herkennen jullie nog die mascara’s van vroeger. Of nouja, vroeger… Dat je twee mascara’s in één had. Een witte basis en daaroverheen moest je dan de zwarte mascara doen zodat je nog beter effect zou krijgen. Essence heeft haar schap weer vernieuwd en heeft zo ook weer nieuwe mascara’s waaronder dus zo’n witte mascara. Geen twee in één mascara, maar alleen de witte mascara zelf. Ik werd toch wel een beetje nieuwsgierig. Dus wilde ik hem wel proberen.

lash base
Het is de Lash Base mascara en ook de verpakking zelf is helemaal wit. Er zitten alleen wel een paar fel oranje details op. Steekt wel lekker af bij de rest van al mijn mascara’s. Daarom heb ik hem ook maar gefotografeerd op een oranje shirt. Omdat hij bij wit natuurlijk niet erg opvalt.

lash base
lash base
De ‘haartjes’ van de mascara zien er best wel gek uit. Ze zijn van plastic, maar hebben een hele bijzondere vorm. Op de foto hierboven kun je de haartjes goed zien. Ze zijn best breed en hebben er een soort hap uit.

Het aanbrengen gaat net zoals elke andere mascara. Niks nieuws aan. Mijn wimpers worden helemaal wit en direct als ik deze heb aangebracht, breng ik de zwarte mascara aan. Dit kan natuurlijk elk soort mascara zijn.

lash base
Hier zie je mijn wimpers zonder mascara en met de gewone mascara.

lash base
Hier zie je mijn wimpers zonder mascara, met de basis en met dezelfde mascara als hierboven. Zie je het verschil?

lash base
Als ik eerlijk moet zijn zie ik nauwelijks verschil. Het is een beetje een gedoe om de zwarte mascara aan te brengen, want als je nog een wit stukje ziet is dat natuurlijk een beetje gek en als je te weinig normale mascara aanbrengt dan kunnen je wimpers wat grijs lijken. Het effect van mijn wimpers is wel wat anders, maar als ik twee normale verschillende mascara’s over elkaar aanbreng is het effect ook wat anders.

Mijn wimpers worden wel een stuk langer door de Lash Base mascara, maar jammer genoeg separeert hij mijn wimpers niet heel goed waardoor het al wat sneller op een spinnenpoot effect kan lijken. Het kan zijn dat hij op een andere mascara weer anders reageert, maar dat heb ik tot nu toe niet gemerkt. Wel heb ik geprobeerd er direct een normale mascara over te doen of de base nog even te laten drogen, maar daarin zie ik geen verschil.

lash base
Het effect vind ik misschien een klein beetje mooier, maar dan ook een klein beetje. Het is niet een wow effect en voor dit effect heb ik niet veel zin om elke ochtend twee mascara’s aan te brengen. Leuk voor net iets meer effect, maar niet heel boeiend verder naar mijn mening.

Leuke mascara dus voor net een beetje extra, maar voor mij was het jammer genoeg een beetje geldverspilling. Deze zal ik niet missen als hij weg is.

Deze mascara kun je kopen bij onder andere Müller voor €2,49

x Daniëlle