dermolin douche foam face wash
De dalende temperaturen hebben geen gunstig effect op onze huid. Onze huid word al vaak snel gevoelig van deze koude temperaturen en een gevoelige huid heeft juist extra verzorging en liefde nodig. De afgelopen paar weken heb ik daarom de producten van Dermolin getest. Namelijk een Face Wash en een Douchefoam.

Deze producten van Dermolin geven een intensieve hydratatie en een kalmerende werking. Deze producten van Dermolin bevatten geen parfum, zeep, kleurstoffen en conserveringsmiddelen. Ze bevatten juist alleen maar huidvriendelijke bestanddelen. Extra fijn dus voor een gevoelige huid.

dermolin douche foam face wash
Op de foto hierboven is het linker lijstje de ingrediënten van de douche foam en de rechter van de face wash. In de producten van Dermolin zitten twee actieve ingrediënten, die centraal staan binnen de lijn van Dermolin. Dit zijn Pentavitin en Symclamin. Pentavitin bindt zich door zijn unieke samenstelling aan de huidige proteïne. Daardoor wordt de natuurlijk vochtbalans hersteld, zowel aan de oppervlakte als in de dieper gelegen huidlagen. Symcalmin heeft een direct kalmerende en verzachte werking op de droge en gevoelige huid en verminderd ook de roodheid hiervan.

dermolin douche foam face wash
De verpakkingen van Dermolin ogen ook al erg natuurlijk en rustig. Dit vind ik dus erg goed passen bij de ingrediënten die ze ook gebruiken. De Face Wash zit in een tube wat ik er makkelijk vind. De douchefoam heeft een drukspuit.

Face Wash

Face wash gebruik ik vaak om de dag. Sommige face washes kunnen nogal agressief zijn voor de huid. Deze fase wash is sulfaatvrij en is daarom extra goed geschikt voor de droge en gevoelige huid. Face Wash gebruik ik vooral onder de douche. Dat vind ik het makkelijkst werken. Doe wat face wash tussen je handen, zorg dat er een beetje water bij komt en wrijf het dan in op je gezicht met ronddraaiende bewegingen. Deze face wash is erg mild en schuimt niet waardoor het je gezicht niet zal uitdrogen. Na het gebruik van de face wash ziet mijn huid er niet rood uit en voelt het niet trekkerig aan. Erg fijn dus voor als je een gevoelige huid hebt.

dermolin douche foam face wash

Douche Foam

Van de douche foam ben je maar een klein beetje nodig en ik denk dat als je dit voor het eerst zal gebruiken dat je je wel even zal vergissen (deed ik niet hoor, kuch kuch). Ik vind het het prettigst om de douche foam te gebruiken met een washandje. Doe wat op het washandje, zorg dat het in contact komt met water en er komt al enorm veel schuim vanaf. Op de huid voelt hij erg zacht aan. Dat vind ik wel prettig! De douche foam heeft een hele lichte geur. Een geur waar ik even aan moet wennen en een geur die ik niet direct herken. Erg fijn en leuk product vind ik dit vooral de enorme hoeveelheid schuim vind ik als een feestje tijdens het douchen!

dermolin douche foam face wash
Beide producten vind ik fijn in gebruik. Ze zijn erg mild voor de huid en dat is iets wat wel fijn is voor deze maanden. Voor mij is het niet zo heel erg van belang dat er geen parfum, zeep, kleurstoffen en conserveringsmiddelen in zitten. Toch wilde ik deze producten graag met jullie delen. Een aantal van mijn lezeressen zoeken namelijk graag producten zonder deze ingrediënten en hopelijk heb ik jullie nu een stapje verder in jullie zoektocht gezet.

De Dermolin Face Wash heeft een prijs van €7,50 en de douche foam van €8,95. De prijsverhouding vind ik prima te doen en zijn misschien wel te vergelijken met die van Rituals. Dermolin is verkrijgbaar bij de drogist.

Dit artikel bevat producten die gesponsord zijn ter review.