kwarkbol
Vorige week plaatste ik een recept van bananenbrood en ik vond dat toen zo lekker dat ik meer recepten ging opzoeken. Dit keer is het weer een gezond recept en het is heerlijk als tussendoortje. Namelijk een kwarkbol! Ik heb hem op Pinterest gevonden en hij stond er meerdere keren op, dus de specifieke bron heb ik niet meer, maar bij deze het recept.

kwarkbol

Ingrediënten:

250 gram kwark
1 eetlepel (olijf)olie
2 eieren
5 theelepels suiker
1 snufje zout
1 zakje vanillesuiker
1 zakje bakpoeder (Je kan beter 7 gram baksoda gebruiken, maar dat had ik niet in huis en bakpoeder kan ook)
250 g (tarwe) bloem
100 g rozijnen
eventueel 3 eetlepels melk
eventueel wat extra suiker

Bereiding:

kwarkbol
Als eerst vet je een bakvorm in met olie. Ik heb gekozen voor een tulband als bakvorm omdat ik dat er wel bij vind passen. Het is tenslotte een kwark(bol).

kwarkbol
kwarkbol
Meng nu in een kom de volgende ingrediënten: kwark, olie, eieren, suiker, vanillesuiker en een snufje zout.

kwarkbol
Als je dit gedaan hebt kun je de bakpoeder en de bloem erbij voegen en dit ook mengen. Het eerste mengsel gaat nog met een garde, maar deze jammer genoeg niet meer. Je kan het eventueel ook kneden.

kwarkbol
kwarkbol
Nu voeg je de rozijnen toe. Je kan naar smaak bepalen hoeveel je erin doet of je kan er ook niks in doen.

kwarkbol
Dan doe je alles in de bakvorm.

Nu doe je hem in de oven doen. Wij hebben een combi-magnetron dus natuurlijk was hij niet in één keer goed. Ik heb hem een half uur op 200 graden in de oven gedaan. Kijk even tussendoor om te kijken hoe ver jou kwarkbol is. Test tussendoor of je bol gaar is door er bijvoorbeeld een sateprikker in te stoppen. Blijft er deeg plakken aan de prikker, dan is hij nog niet gaar.

kwarkbol
En dat was het. Je kwarkbol is klaar! Als je kwarkbol halverwege is, dan is het ook nog lekker om hem een beetje in te smeren met drie eetlepels melk en wat suiker. Daar word hij iets zoeter van. Dit heb ik zelf niet gedaan.

Met dit recept ben ik ongeveer 15-20 minuten mee bezig geweest en volgens Pinterest zit er ongeveer 145 calorieën in een stuk en je kunt er ongeveer 12 stukken uit halen. Let er wel op dat dit een schatting is.

kwarkbol
Ik vind de kwarkbol heel erg lekker en eet hem graag als tussendoortje. Hij is wel een beetje droog, dus die tip van de melk en suiker is misschien nog handig. Of je doet er bijvoorbeeld wat boter op, maar dat maakt het wel weer ongezond jammer genoeg.

Als je dit recept ook gaat maken dan zou ik het leuk vinden om een foto te zien. Van mijn bananenbrood heb ik ook een foto gezien, dus ik ben benieuwd of ik dat deze keer weer te zien krijg 🙂

x Daniëlle