Balea oil repair shampoo arganolie
Toen ik Duitsland was ging ik dit keer een beetje opzoek naar leuke nieuwe producten van Balea om te proberen. Balea is het huismerk van DM en ze hebben echt zulke leuke producten altijd! Ik wilde kijken of ze eens wat nieuws hadden. Toen ontdekte ik de haarproducten van Balea.

Balea oil repair shampoo arganolie
De iets duurdere lijn van Balea zag er al direct heel goed uit. Ze hebben namelijk ook nog een wat goedkopere lijn. Terwijl deze al heel goedkoop is. Ze hadden enorm veel soorten en enorm veel producten. Ik nam dit keer twee producten van een lijn mee. Namelijk van de Balea Oil Repair lijn met Arganolie. Van arganolie hoor je op dit moment echt veel, dus ik was benieuwd! Het was in ieder geval niet duur en daarom ook extra leuk om het te proberen en als het dan ook nog eens goed werkt, is het helemaal mooi meegenomen.

De verpakkingen vind ik voor haarproducten en voor zo’n budget merk echt prachtig. De tube voelt wel een beetje luxe aan. Het ziet er echt uit als een kappersmerk! Ja, het spreekt mij zeker aan. Pluspunt voor Balea. De haarolie heeft een klein puntje waar de substantie uit komt. Draai het dopje naar rechts en hij gaat open en naar links weer dicht. Er kan dus niks zomaar uit komen.

Balea oil repair shampoo arganolie
Ik kocht van deze lijn een shampoo en een haarolie. Mijn examen Duits heb ik wel gehaald, maar dat is vrijwel bijna helemaal weggezakt. Wat ik er uit kan halen is dat de shampoo geen siliconen bevat en hij diepe zorg bied voor beschadigd haar. Nu is mijn haar niet beschadigd, maar verzorging kan het zeker gebruiken. De haarolie zorgt ook voor extra verzorging.

Ingredienten Shampoo: AQUA · SODIUM LAURETH SULFATE · COCAMIDOPROPYL BETAINE · GLYCERIN · SODIUM CHLORIDE · GLYCOL DISTEARATE · PARFUM · PANTHENOL · PROPYLENE GLYCOL · HYDROXYPROPYL GUAR HYDROXYPROPYLTRIMONIUM CHLORIDE · SODIUM BENZOATE · PEG-55 PROPYLENE GLYCOL OLEATE · CITRIC ACID · HYDROLYZED WHEAT PROTEIN · ARGANIA SPINOSA KERNEL OIL · LAURETH-4 · POTASSIUM SORBATE

 

Ingrediënten Olie: CYCLOPENTASILOXANE · CYCLOTETRASILOXANE · HELIANTHUS ANNUUS HYBRID OIL · DIMETHICONOL · PARFUM · HELIANTHUS ANNUUS SEED OIL · ARGANIA SPINOSA KERNEL OIL · LIMONENE · CI 40800

Hierbij de ingrediënten van de producten. Beide producten bevatten ook natuurlijk Arganolie. Arganolie is een bekend product om te gebruiken voor je haar. Het helpt tegen droog en beschadigd haar en het geeft een natuurlijke gezonde glans.

Balea oil repair shampoo arganolie
Hier zie je de substantie van beiden producten. Links zie je olie en rechts de shampoo. Beiden producten ruiken erg fijn en hebben een beetje een warme geur. De shampoo doet zijn werk goed naar mijn idee. Ik heb het idee dat mijn gespleten haarpunten een stuk minder opvallen dan eerst en dat mijn haar een stuk verzorgder en gezonder voelt.

Bij de olie is het aangeraden om deze op handdoek droog haar aan te brengen. Dit doe ik dan ook altijd. Ik breng één pompje aan op mijn vingertoppen, dan wrijf ik mijn handen tegen elkaar en breng ik de olie aan in de punten. Mijn haar krijgt echt een mooie gezonde glans en het word een stukje zachter. Ik breng het niet aan op mijn hoofdhuid omdat dan mijn haar sneller vet word, maar als ik het alleen in de puntjes doe dan heb ik er geen last van.

Balea oil repair shampoo arganolie
Beide producten vind ik erg fijn. Mijn haar lijkt wat gezonder, heeft een mooie glans en ik vind de producten fijn in gebruik. Ik ben nu heel benieuwd geworden naar de andere lijnen. Ik raad de producten je zeker aan. Ze doen hun werk goed en voor de prijs hoef je het niet te laten.

De prijs van de shampoo is €1,45 en de haarolie kost €2,95. De shampoo bevat een inhoud van 200 ml. De haarolie bevat een inhoud van 100 ml en als je elke keer na je haren wassen één pompje gebruikt, dan kan je er ontzettend lang mee doen. De producten zijn jammer genoeg alleen verkrijgbaar bij de DM drogist in Duitsland, maar als je er komt dan zou ik ze zeker eens proberen.

x Daniëlle