All About Chocolate Palette Essence

all about chocolate palette review essence
De vorige ‘All About’ palettes waren bij vele Kruidvat filialen in no time uitverkocht. Prachtige kleine palettes met zes kleuren in een bepaalde categorie. Zo had je het All About Sunrise, All About Nude, All About Candies en het All About Paradise palette. Sinds kort heeft Essence weer een nieuwe variant toegevoegd. Namelijk All About Chocolate. Weer een nude palette, maar dit keer met echte bruintinten. In dit artikel laat ik mijn mening erover horen en deel ik de swatches met jullie.

De verpakking is hetzelfde als alle andere versies. Een transparant doosje waar je de kleuren doorheen kan zien met daarop mooie zilverkleurige typografie. Als je hem open doet, dan zie je daar de zes bijzondere kleuren zitten. De vormgeving trekt mij in ieder geval zeker aan!

all about chocolate palette review essence
Het All About Nude palette had hele bijzondere nude tinten met onder andere een bordeaux kleur. Ook dit palette heeft veel mooie kleuren voor een dagelijkse look. De kleuren zijn makkelijk te combineren, maar lijken niet teveel op elkaar. Bijna alle kleuren bevatten shimmer. De eerste kleur is volledig mat en de laatste kleur neigt een beetje naar mat. Eigenlijk mis ik nog wel een beetje een tussen kleur. Een kleur tussen de highlighter en de donkere kleuren, maar klagen mag ik niet. De kleuren vind ik in ieder geval al erg mooi.

all about chocolate palette review essence
Hier zie je de swatches van alle oogschaduws. Vooral de eerste drie kleuren zijn favoriet bij mij. Ze zijn erg goed gepigmenteerd en dat voor die prijs! De oogschaduws voelen een beetje stroef aan en dat vind ik fijn! Ze hebben erg weinig fall out. Dus dat is zeker een pluspunt. Hieronder nog een wat preciezere omschrijving van de oogschaduws.

Kleur 1: Een vrijwel matte huidskleur achtige highlighter.
Kleur 2: Warme taupe/bruine kleur met beetje gouden shimmery finish, maar geen glitter.
Kleur 3: Warme bruine kleur met lichte shimmer.
Kleur 4: Opvallende beige tint met veel shimmer.
Kleur 5: Taupe kleur met lichte shimmer. Beetje frosting achtige finish
Kleur 6: Donkerbruine kleur met hele lichte shimmer. Neigt een beetje naar mat.

De laatste twee kleuren zijn wat minder gepigmenteerd dan de rest, maar daar heb ik geen problemen mee. Ze zijn namelijk makkelijk op te bouwen. De eerste drie zijn echt prachtig gepigmenteerd. Vooral van de eerste matte kleur had ik niet verwacht dat hij zo gepigmenteerd zou zijn. Misschien lijkt dat niet zo, maar dat komt omdat de kleur dicht in de buurt komt van mijn eigen huidskleur.

all about chocolate palette review essence
De kwaliteit van dit palette vind ik echt goed en vooral voor de prijs die je betaalt. De kleuren vind ik bijzonder en verrassend van Essence. Wat bij wat goedkopere nude palettes vaak het geval is, is dat de kleuren veel op elkaar lijken. Waardoor je in de ooglook bijna geen verschil ziet met kleuren. Met dit palette van Essence is dat gelukkig niet het geval. Een goede stap van Essence dus! Ik denk dat ik hem zelfs nog mooier vind dan het All About Nude Palette.

all about chocolate palette review essence

Hier zie je mijn ooglook van het palette. Op de foto zie je weinig verschil tussen de kleuren, maar in het echt zie je dat wel degelijk. In het artikel van gister wat je hier kunt vinden, vind je alle details van de look.

all about chocolate palette review essence
Het palette kost waarschijnlijk €3,59 en is vanaf deze week te koop bij enkele Kruidvat filialen. Welke filialen dit zullen zijn is bij mij helaas niet bekend. De precieze prijs weet ik niet, omdat in het persbericht een prijs staat van €5,99, maar de andere versies goedkoper zijn. Zodra ik het weet pas ik het aan. Voor de mensen die vlak bij de grens wonen. Hij is ook bij de Müller te koop voor een prijs van €3,45.

x Daniëlle

liefs
Deel:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

^D >( <3 :p :o :l :D :) :( (a)

25 Reacties

 1. 9 september 2014 / 07:36

  Ik merk inderdaad dat al heel snel bij de budget paletten de kleuren super snel in elkaar over lopen, maar zelf heb ik daar niet zo’n probleem mee, het maakt het gewoon één geheel. Super mooi gedaan en dit is echt een leuk klein palette. xxx Lucinda

 2. 9 september 2014 / 07:53

  Oeh… Ik vind dit palette er echt heel mooi uitzien! Fijne kleuren! mooie look heb je ermee gemaakt! Dit palette wil ik hebben!!! ;)

 3. 9 september 2014 / 09:23

  Oh wauw, dankjewel voor deze review, ik was net op zoek naar zulke kleuren. Ik ga hem echt heeeeel snel kopen!!!

 4. 9 september 2014 / 09:53

  Wauw wat een fijn budgetproof palette, echt ideaal! Love it <3

 5. 9 september 2014 / 10:45

  Deze ken ik nog helemaal niet maar jeetje wat een mooie kleuren! x

 6. 9 september 2014 / 10:52

  Wat een mooi palette voor een geweldige prijs! <3

 7. 9 september 2014 / 13:23

  wat een mooi palette, fijn dat er wat meer bruintinten in zitten want die zijn echt altijd handig :) Mooie look!

 8. 9 september 2014 / 16:30

  Hele mooie palette, prachtig voor je herfst en winter.

 9. 9 september 2014 / 16:46

  Wauw, wat een mooi palette. Essence flikt het toch elke keer weer! Mooie look heb je er mee gemaakt trouwens, prachtige kleuroverloop!

 10. 9 september 2014 / 17:38

  Tja, de beslissing is hierbij definitief genomen…dit palette MOET ik kopen…de donkere kleur vind ik zo te gek mooi!

 11. 9 september 2014 / 19:49

  Ik vind het ook mooier dan het vorige! :)

 12. 9 september 2014 / 20:47

  Ik vind het echt een prachtig palette! <3 Ik vind het wel wat lastig om mee te werken omdat op je oog soms de kleuren niet zo heel anders lijken, dat heb ik met het all about nude palette best wel. Toch vind ik je look erg mooi en ook de kleuren in het palette!

 13. 9 september 2014 / 21:54

  Ja, dit palette wil ik absoluut aanschaffen! <3 Ik kan niet wachten tot ik 'm op de kop kan tikken.

 14. 14 september 2014 / 19:39

  Deze palette lijkt me echt super fijn! Mooie look heb je gemaakt ook!