Wilkinson Hydro Sword 5 Review
Mannen en scheren, het zijn twee dingen die onafscheidelijk zijn. Elke dag, elke week, elke maand. Hoe vaak je je ook scheert of hoe weinig je je ook scheert, het is handig om daarbij een scheermesje te hebben wat prima werkt en waar je geen last van hebt na het scheren. Voor mij is dit mijn allereerste review op de blog van mijn vriendin. Ik hoop daarom ook van harte dat jullie het interessant vinden, makkelijk om te lezen en leuk vinden.

Voor mijn allereerste review mocht ik een scheermesje van Wilkinson testen om precies te zijn de: Wilkinson Sword Hydro 5. Voor mij is het scheren heel belangrijk, ik heb namelijk een baan waarbij ik verplicht ben om mijn baard elke dag te scheren. Daarom ben ik altijd zeer benieuwd naar nieuwe scheermesjes. Het is en blijft altijd moeilijk om de perfecte te vinden. Als sinds ik mij scheer gebruik ik in principe elke keer wel weer een ander scheermesje.

Wilkinson Hydro Sword 5 Review
Het scheermesje komt in een houdertje. Het scheermesje zelf zit aan de bovenkant van het houdertje vast geklikt en is er vrij makkelijk af te halen. Aan de onderkant van ditzelfde houdertje zit een reserve mesje. Er is hier ruimte voor 4 mesjes wat makkelijk in een navul pakketje te koop is maar daarover later meer. Het mesje geeft mij het gevoel dat er een anti slip laagje om heen zit verwerkt. Daarom zal het mesje dus ook niet zomaar uit je hand kunnen vallen.

Wilkinson Hydro Sword 5 Review
Toen ik het mesje voor het eerst gebruikt merkte ik dat er een soort gel op mijn huid zat. Ik snapte niet echt waar dit vandaan kwam. Daarom ging ik dus maar even het persbericht lezen. Daar stond in dat door het water een gel wordt geactiveerd. Dit is een hydraterende gel verrijkt met Aloë Vera en Vitamine E. Dit zit verwerkt aan de bovenkant van het mesje. De scheerkop van het mesje kan geflipt worden. Voor de moeilijk bereikbare plekjes is dit dus zeer handig om het mesje zeer makkelijk mee beweegt. Je hoeft dus overal maar 1 keertje langs te scheren.

Wilkinson Hydro Sword 5 Review
Uit onderzoek is gebleken dat de nummer 1 klacht van mannen na het scheren een geïrriteerde huid is. Bij mij is ook zeker het geval, na het scheren heb ik altijd een geïrriteerde huid en zelf ben ik dus op zoek naar een mesje waar dit niet bij gebeurd. Omdat ik dus die baan heb waarbij ik mijn baard dus elke dag netjes met scheren, en het mesje al een maandje in huis heb. Heb ik dus de mogelijkheid gehad om het scheermesje intensief te testen.

Voor mij ligt het mesje prima in de hand door het anti slip laagje wat om het mesje heen zit verwerkt. Ook heeft het mesje een prima glad en zacht scheerresultaat wat voor mij dus heel belangrijk is. Het mesje scheert dus prima ik hoef overal maar 1 keer langs te scheren. Waar je bij andere scheermesjes vereist bent om soms veel vaker over bepaalde plekken heen te gaan omdat deze niet alle haartje in 1 keer meenemen, hoeft het bij dit scheermesje niet!

Aan het mesje zelf kan ik maar 1 klein nadeel vinden en dat is af en toe bij het scheren, het mesje een beetje aan je haren trekt. Zo af en toe doet dit een beetje pijn. Maar dit is natuurlijk maar een klein minpuntje aangezien je heel snel klaar bent met scheren, en dus overal maar 1 keer langs hoeft.

Wilkinson Hydro Sword 5 Review
Als ik klaar ben met het scheren is mijn gezicht prima strak. Er zijn geen achtergebleven haartjes meer op mij gezicht te vinden. Wat dus voor mij heel belangrijk is. Mijn huid is daarnaast ook niet geïrriteerd, waar ik vaak meerdere producten voor mijn huid gebruikte om irritatie tegen te gaan. Of waar zelfs sommige producten alleen maar meer pijn gaven. Gebruik ik nu nog maar één product na het scheren; een zachte verkoelende gel voor op de huid.

Wilkinson Hydro Sword 5 Review
Zelf zal ik dat mesje bij iedereen aanbevelen niet alleen vanwege het prima scheerresultaat maar ook vanwege de lage prijs. Het mesje ligt samen met een extra mesje voor een kleine prijs van €13,49 in de winkel. Dit vind ik zelf een prima prijs omdat ik ook nog maar 1 van de 2 mesjes heb gebruikt. Je kunt er dus best lang mee doen. Als de witte dingetjes die boven het mesje zitten, een ander kleurtje krijgen dan is het tijd om het mesje te vervangen. Mocht je dan toch weer een keer nieuwe mesjes nodig hebben dan kun je een navulling kopen. Voor 4 mesje betaal je €13,49 en voor 8 mesjes ben je voordeliger uit en betaal je maar €25,95.

Dit was dus mijn review van de Wilkinson Sword Hydro 5. Ik koop dat jullie deze review met plezier hebben gelezen en zou het zeker leuk vinden om nog een keer wat te schrijven voor jullie. Dus wie weet tot de volgende keer.

Björn

Het product uit deze review is gesponsord. Lees de disclaimer.