hema cc perfection foundation review
Toen ik met make-up begon, wou ik natuurlijk ook foundation uit proberen. Waar ik moest beginnen wist ik niet, maar destijds hadden ze bij Hema een klein schema. Je kon dan in dat schema zien welke foundation het beste bij je zou passen. Die heb ik uiteindelijk gekocht en nu is hij zelfs weer bijna op, maar dat was was alweer heel lang geleden. Inmiddels heeft Hema alweer een heleboel nieuwe foundations en de Hema CC Perfection Foundation is daar één van. Vandaag laat ik mijn mening horen over deze foundation.

Het eerste wat mij opviel was dat de verpakking best groot was. Ik vind hem er echt prachtig uitzien. Hij geeft wel een beetje een luxe gevoel. Ookal voelt hij wel erg plastic achtig aan, hij ziet er in ieder geval wel mooi uit. De foundation komt eruit doormiddel van een pompsysteem wat ik erg handig en hygiënisch vind. Ook komt er genoeg hoeveelheid product uit per keer. Het handige aan de verpakking verder vind ik dat je kunt zien wanneer hij op is. Door het pompsysteem gaat er onderin de verpakking een plateau omhoog. Daardoor kan je zien hoe vol hij nog zit doordat de buitenkant transparant is. Super handig dus!

hema cc perfection foundation review
Dit is wat Hema over deze foundation zegt:
Een vloeibare color correcting foundation in een luxe pompflacon, die de huid direct een stralende, geperfectioneerde uitstraling geeft. De formule egaliseert de huid en heeft een medium tot hoge dekkracht. De formule is verrijkt met een natuurlijk haverextract dat de huid helpt te verstevigen en te hydrateren. Dankzij de SPF 15 is de huid ook meteen beschermd tegen UV-straling. Er zijn 3 kleurnuances, aangepast aan de ondertoon van verschillende huidskleuren. Per kleurnuance zijn er drie kleuren CC perfecting foundation beschikbaar. Pink skintone past bij een lichte huid met een rossige ondertoon; yellow skintone is geschikt voor de lichte tot medium huid met een gele ondertoon; dark skintone is geschikt voor de donker getinte huid. Zonder parfum en dermatologisch getest.

Klinkt goed toch! Ik vind vooral leuk dat Hema komt met een roze ondertoon in een foundation. Je ziet namelijk ontzettend vaak een gele ondertoon in een foundation. Ook vind ik het goed dat de dekking van de foundation goed zou zijn en dat er SPF in zit. Ben benieuwd hoe de foundation verder zal zijn.

De substantie van de foundation is vrij dik. Niet extreem dik, maar hij glijd niet van je hand af. Direct bij het uitsmeren valt het echt op dat hij een roze ondertoon heeft. Ook zie je goed dat hij eigenlijk wat te donker is. Oeh, laten we hopen dat dit niet op mijn gezicht het geval is!


Tijdens het opmaken merkte ik al hoe donker hij was. Zie hier het verschil.


Hier zie je de foundation op mijn gezicht. Voor deze review heb ik de lichtste kleur met roze ondertoon mogen ontvangen, maar jammer genoeg zie je dat hij wat te donker is. Dat is natuurlijk enorm balen. Zelf ben ik al wel een beetje bleek, maar ik lees ook van veel lezeressen dat ze vaak de lichtste kleur foundation nodig zijn. Het zou dus erg tof zijn als Hema nog kwam met een tintje lichter.

Het ziet er misschien wat gek uit dat de foundation te donker is voor mijn huid, maar toch kan ik mijn mening wel geven over de werking en de dekking. Op mijn gezicht zie je wel dat de dekking echt heel goed is. Hier had ik één laagje op en de dekking ziet er echt mooi en goed uit. En je kan hem zelfs nog opbouwen voor nog meer dekking. Ook glanst deze foundation niet zo erg als je hem op hebt. Hij droogt heel erg mat op. Niet zo mat als dat je hem nog zou afpoederen, maar ik zou haast die stap willen overslaan.

hema cc perfection foundation review
Conclusie:
De foundation heeft een verrassend goede dekking wat je niet veel ziet bij andere foundations en ook is deze foundation verkrijgbaar in een roze ondertoon. Ook iets wat je niet snel ziet. Verder droogt hij bijna mat op en laat hij de droge plekjes niet opvallend zien. Ik ben zo enorm positief over deze foundation, maar jammer genoeg zal ik hem niet gaan gebruiken. Het grootste nadeel aan deze foundation vind ik dat hij zelfs voor mij nog wat te donker is. Daar baal ik echt enorm van! Misschien dat ik nog op zoek ga naar een witte foundation zodat ik hem kan mengen. Het verschil is namelijk maar heel klein, maar toch zie je dat hij net wat te donker is.

De erg blanke meiden onder ons kunnen jammer genoeg niet terecht bij de Hema voor deze foundation. Het is lastig een huidskleur te vergelijken op foto. Misschien lijkt hij voor jou te donker, maar is hij dat helemaal niet. Ik zou zeggen, loop even binnen als je bij de Hema bent want wie weet is het wel jou huidskleur! Grote kans namelijk.

Er zijn in totaal 9 kleuren van deze foundation verkrijgbaar. Van de CC Perfection Foundations zijn nummer 1 t/m 3 voor de roze ondertoon en 4 t/m 6 zijn voor de gele ondertoon en 7 t/m 9 voor de donkere huid. Binnen deze ondertonen zijn er dus 3 kleuren. Bij een roze ondertoon en een hele lichte huid is dus nummer 1 geschikt. Bij een gele ondertoon en een medium kleur huid nummer 5.

Deze CC Perfection Foundation heeft een prijs van €10,-. Wat ik echt reuze vind meevallen. Je krijgt hier dan 30 ml voor.

x Daniëlle