essence shape your face palette review
Een goed palette ontdekken kan natuurlijk nooit kwaad. De nieuwe collectie van Essence is nu bijna overal verkrijgbaar en toen ik dit Shape Your Face Contouring palette zag liggen. Hoopte ik dat het een goede aanwinst zou zijn. Ik laat je in deze review weten of het ook daadwerkelijk een goede aanwinst was.

essence shape your face palette review
Ik heb het dus over het Essence Shape Your Face Contouring Palette. Het is een palette met een bronzer, een highlighter en een blush. Heel makkelijk om mee te nemen. Het palette komt uit de nieuwe collectie van Essence. Dit palette is in twee varianten verkrijgbaar. Namelijk deze warme variant, maar je hebt ook nog een andere met een roze blush.

essence shape your face palette review
De verpakking is opzich redelijk groot, maar wel kleiner als dat je ze alle drie apart mee zou moeten nemen. Het palette heeft een transparante verpakking met leuke typografie zoals Essence dat wel vaker heeft. Achterop staat nog een korte omschrijving van het product en nog een afbeelding die laat zien waar je het aan kunt brengen.

essence shape your face palette review
Hier zie je de drie kleuren naast elkaar. Elke kleur heeft weer een ander patroontje zoals je kan zien. In het palette zit een matte bronzer, een matte highlighter en een warme perzik kleurige blush met veel gouden shimmer.

essence shape your face palette review
Hier zie je de swatches van alle drie de kleuren. Alle drie zijn ze mooi gepigmenteerd. De bronzer is een klein tikje aan de warme kant. De blush doet me erg denken aan de warme variant van Rose Gold van Sleek.

Hier zie swatches waarmee ik ze met andere producten vergelijk. Links zie je de bronzer uit het Shape Your Face Palette van Essence en daarnaast Hoola van Benefit. Hoola is de perfecte bronzer voor mij omdat hij heel koel is. Daarnaast zie je de blush uit het Essence Shape Your Face Palette vergeleken met Sleek Rose Gold. Ik heb ze niet vergeleken qua kleur, maar qua glans. Je ziet namelijk dat de opvallende gouden glans bij beide producten erg aanwezig is.

essence shape your face palette review
Dan over naar de producten op mijn gezicht. Hierboven zie je mijn gezicht zonder blush, bronzer en highlighter. Ik heb hier als basis alleen foundation op.

essence shape your face palette review
Hier zie je mijn gezicht met de bronzer aangebracht enkel bij mijn jukbeenderen.

essence shape your face palette review
Hier zie je mijn gezicht waarbij ik de blush nog heb aangebracht. Je kan direct zien dat de blush een heftige gouden glans bevat.

essence shape your face palette review
Hier zie je nog de combinatie met de highlighter.

essence shape your face palette review
Wat ik jammer vind aan het palette is dat de highlighter helemaal mat is. Ik snap het wel in combinatie met de blush omdat die natuurlijk erg heftig is. De blush is erg mooi, maar wel heel heftig met de gouden glans. Je moet er wel echt van houden. Als je helemaal weg bent van de Sleek Rose Gold blush en graag een warmere variant wilt, dan is dit een goede aanwinst.

essence shape your face palette review

Conclusie

Ik vind het een leuk palette met kwalitatief goede producten. Persoonlijk vind ik het alleen jammer dat de highlighter niet opvallend is. Dan had ik toch liever een bronzer en blush duo gezien. In dit geval zal ik de highlighter namelijk niet gaan gebruiken. De bronzer vind ik ook prima qua kleur. Voor de prijs vind ik het hem in ieder geval wel waard. Het is alleen jou eigenlijk persoonlijke voorkeur of het een product is wat bij je past.

Het Essence Shape Your Face Palette is verkrijgbaar voor een prijs van €4,95 bij onder andere Kruidvat.