Essence Shape Your Face Palette

essence shape your face palette review
Een goed palette ontdekken kan natuurlijk nooit kwaad. De nieuwe collectie van Essence is nu bijna overal verkrijgbaar en toen ik dit Shape Your Face Contouring palette zag liggen. Hoopte ik dat het een goede aanwinst zou zijn. Ik laat je in deze review weten of het ook daadwerkelijk een goede aanwinst was.

essence shape your face palette review
Ik heb het dus over het Essence Shape Your Face Contouring Palette. Het is een palette met een bronzer, een highlighter en een blush. Heel makkelijk om mee te nemen. Het palette komt uit de nieuwe collectie van Essence. Dit palette is in twee varianten verkrijgbaar. Namelijk deze warme variant, maar je hebt ook nog een andere met een roze blush.

essence shape your face palette review
De verpakking is opzich redelijk groot, maar wel kleiner als dat je ze alle drie apart mee zou moeten nemen. Het palette heeft een transparante verpakking met leuke typografie zoals Essence dat wel vaker heeft. Achterop staat nog een korte omschrijving van het product en nog een afbeelding die laat zien waar je het aan kunt brengen.

essence shape your face palette review
Hier zie je de drie kleuren naast elkaar. Elke kleur heeft weer een ander patroontje zoals je kan zien. In het palette zit een matte bronzer, een matte highlighter en een warme perzik kleurige blush met veel gouden shimmer.

essence shape your face palette review
Hier zie je de swatches van alle drie de kleuren. Alle drie zijn ze mooi gepigmenteerd. De bronzer is een klein tikje aan de warme kant. De blush doet me erg denken aan de warme variant van Rose Gold van Sleek.

Hier zie swatches waarmee ik ze met andere producten vergelijk. Links zie je de bronzer uit het Shape Your Face Palette van Essence en daarnaast Hoola van Benefit. Hoola is de perfecte bronzer voor mij omdat hij heel koel is. Daarnaast zie je de blush uit het Essence Shape Your Face Palette vergeleken met Sleek Rose Gold. Ik heb ze niet vergeleken qua kleur, maar qua glans. Je ziet namelijk dat de opvallende gouden glans bij beide producten erg aanwezig is.

essence shape your face palette review
Dan over naar de producten op mijn gezicht. Hierboven zie je mijn gezicht zonder blush, bronzer en highlighter. Ik heb hier als basis alleen foundation op.

essence shape your face palette review
Hier zie je mijn gezicht met de bronzer aangebracht enkel bij mijn jukbeenderen.

essence shape your face palette review
Hier zie je mijn gezicht waarbij ik de blush nog heb aangebracht. Je kan direct zien dat de blush een heftige gouden glans bevat.

essence shape your face palette review
Hier zie je nog de combinatie met de highlighter.

essence shape your face palette review
Wat ik jammer vind aan het palette is dat de highlighter helemaal mat is. Ik snap het wel in combinatie met de blush omdat die natuurlijk erg heftig is. De blush is erg mooi, maar wel heel heftig met de gouden glans. Je moet er wel echt van houden. Als je helemaal weg bent van de Sleek Rose Gold blush en graag een warmere variant wilt, dan is dit een goede aanwinst.

essence shape your face palette review

Conclusie

Ik vind het een leuk palette met kwalitatief goede producten. Persoonlijk vind ik het alleen jammer dat de highlighter niet opvallend is. Dan had ik toch liever een bronzer en blush duo gezien. In dit geval zal ik de highlighter namelijk niet gaan gebruiken. De bronzer vind ik ook prima qua kleur. Voor de prijs vind ik het hem in ieder geval wel waard. Het is alleen jou eigenlijk persoonlijke voorkeur of het een product is wat bij je past.

Het Essence Shape Your Face Palette is verkrijgbaar voor een prijs van €4,95 bij onder andere Kruidvat.

liefs
Deel:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

^D >( <3 :p :o :l :D :) :( (a)

16 Reacties

 1. 16 februari 2016 / 06:41

  Ik vind het drie mooie, gepigmenteerde kleuren.. Alleen ben ik niet helemaal overtuigd van deze drie kleuren samen, geen idee waarom! Een highlighter moet voor mij sowieso niet mat zijn. De bronzer vind ik wel erg mooi!

 2. 16 februari 2016 / 08:57

  Een matte highlighter? Dat kom je niet vaak tegen! De pigmentatie is in ieder geval erg goed vergeleken met de prijs! Vooral de bronzer vind ik mooi.

 3. 16 februari 2016 / 09:29

  Aaah bij ons lag ie er nog niet :( Ik ben toch wel nieuwsgierig!

 4. 16 februari 2016 / 10:05

  Hmm.. ik had het liever andersom gezien. Een matte blush en een mooie gouden highlighter.. Ik zal dit palette zelf niet snel kopen.

 5. 16 februari 2016 / 10:09

  Ik vind zeker voor de prijs dit een mooi palette van Essence.

 6. 16 februari 2016 / 15:05

  wauw ik vind het een supermooi paletje, zeker voor die prijs!

 7. 16 februari 2016 / 19:35

  Ik vind hem wel heel erg mooi voor de prijs! Jammer dat de highlighter mat is, want dan is het gewoon een soort dikke poeder die je op je wang legt ;). Voor mij is een glanzende highlighter echt een must wat dat betreft. De andere twee vind ik prachtig en die combi staat je geweldig!

 8. 16 februari 2016 / 20:39

  Op zich vind ik het er wel goed uit zien moet ik zeggen, ik had het minder verwacht denk ik.

 9. 17 februari 2016 / 11:26

  Ik had het persbericht ontvangen en was heel erg benieuwd naar dit product! Ik vind hem iets te oranje naar mijn idee (rechts). Zelf zou ik eerder matte blush en een gouden highlighter zien in dit palette. Dan was ik weliswaar enthousiast geworden! Nu niet zo helaas.

 10. 18 februari 2016 / 00:13

  Jammer van de highlighter, maar de overige twee vind ik wel heel mooi! Duidelijke foto’s ook, fijn. De patroontjes in het product vind ik ook erg leuk!

 11. 21 februari 2016 / 11:31

  Dit product ziet er echt pretty uit, maar de blushkleur oogt me een beetje oranje :(