nyx soft matte lip creams review
De NYX Soft Matte Lip Cream zijn de afgelopen paar maanden steeds populairder geworden. Helemaal nu NYX ook steeds makkelijker in Nederland verkrijgbaar zal zijn. NYX opent namelijk naast Amsterdam nu ook een winkel in Rotterdam! In dit artikel review ik zes kleuren van de NYX Soft Matte Lip Creams en laat ik je weten of ik ze de hype waard vind.

Volg je Make Me Blush al op Instagram? En YouTube?

De zes kleuren die ik in dit artikel review zijn: Rome, San Paulo, Milan, Athens, Addis Ababa en Morocco. In totaal zijn er maar liefst 34 kleuren verkrijgbaar. Het leuke aan de NYX Soft Matte Lip Creams zijn dat ze allemaal vernoemd zijn naar steden.

nyx soft matte lip creams review
De verpakking vind ik er mooi uitzien. Ze zijn vrij klein, maar alsnog zit er maar liefst 8 ml in. Het is in ieder geval een heel handig formaat om mee te nemen. De verpakking heeft dezelfde kleur als de lipstick zelf met een mooie matte zwarte dop. Boven- en onderop zit nog een stickertje met het nummer en de naam van de kleur, heel handig! Je brengt de Soft Matte Lip Creams aan met de sponsapplicator.

Rome – San Paulo – Milan – Athens – Addis Ababa – Morocco

Hier zie je de swatches van de zes kleuren. Ze zijn mooi gepigmenteerd, maar dekken niet direct in één keer. Gelukkig kan je ze door de substantie goed en makkelijk opbouwen zodat de kleur direct intens is. Dit verschilt ook per kleur. Een lichte kleur dekt bijvoorbeeld al een stuk sneller in dit geval. De substantie is zacht en creamy. Ze zijn niet direct mat op de swatches, maar ook niet op de lippen. Dit duurt wel echt een tijdje.

Wel wil ik er nog even bij zeggen dat de NYX Soft Matte Lip Creams niet te vergelijken zijn met bijvoorbeeld een Liquid Lipstick. Een Liquid Lipstick is echt een vloeibare substantie die direct heel mat opdroogt en lastig bij te werken zijn. Dit zijn dus echt Lip Creams en zoals de naam ook al zegt, zijn dit meer crème substanties. De Lip Creams worden wel mat van finish, maar wel minder snel.


Bekijk bovenstaande video voor een soort eerste indruk en om te zien hoe de kleuren er op bewegend beeld uitzien. Vergeet je ook niet te abonneren op mijn kanaal, dat zou ik heel lief vinden! Als je geen zin of tijd hebt om de video te bekijken, dan kan je ook naar beneden scrollen.

nyx soft matte lip creams review
nyx soft matte lip creams review
nyx soft matte lip creams review
Hier zie je de kleur Morocco op mijn lippen. Dit is een hele felle oranje tot rode kleur. Het is typisch zo’n kleur voor mij die mijn tanden een stuk witter laten lijken. Heel mooi! Deze dekt direct al heel goed.

nyx soft matte lip creams review
nyx soft matte lip creams review
nyx soft matte lip creams review
De tweede kleur is Rome. Dit is een donkere warme bruine kleur. Ik vind hem mij persoonlijk minder mooi staan. Deze kleur dekt niet in één keer en heeft wel meerdere laagjes nodig.

nyx soft matte lip creams review
nyx soft matte lip creams review
nyx soft matte lip creams review
San Paulo is een meer Mauve achtige kleur. Een erg mooie kleur die op de lippen naar mijn idee wel feller lijkt dan in de verpakking.

nyx soft matte lip creams review
nyx soft matte lip creams review
nyx soft matte lip creams review
Milan lijkt wel een beetje op San Paulo, maar deze is lichter van kleur en nóg een stukje feller en meer roze. Een erg mooie kleur.

nyx soft matte lip creams review
nyx soft matte lip creams review
nyx soft matte lip creams review
Athens is een echte nude kleur. Ik was bang dat deze te licht voor mij zou zijn, maar dat valt me erg mooi. Het is een vrij warme kleur en ook vrij licht.

nyx soft matte lip creams review
nyx soft matte lip creams review
nyx soft matte lip creams review
Als laatst heb ik hier de kleur Addis Ababa. Dit is een enorm felle roze kleur. Dit zijn niet echt kleuren voor mij om te dragen, maar alsnog vind ik hem zeker wat hebben! Ook deze kleur dekt niet na één laagje al.

De NYX Soft Matte Lip Creams brengen makkelijk aan en ze zijn goed op te bouwen. In het begin waren de velletjes op mijn lippen wat opvallender, maar de Lip Creams verzorgen de lippen goed en na een paar minuten/uren was dit al niet meer te zien. Als je je lippen scrubt en verzorgd van te voren, dan zal je hier geen last van hebben.

nyx soft matte lip creams review
nyx soft matte lip creams review
Hier zie je nog alle kleuren even op een rij.

nyx soft matte lip creams review

Conclusie:

Na alle enthousiaste reviews en berichten die ik had gelezen had ik wel iets meer van deze producten verwacht. De NYX Soft Matte Lip Creams vind ik in ieder geval erg mooi. Er zijn heel veel verschillende kleuren verkrijgbaar en er is voor iedereen wel een kleur te vinden. Ze dekken mooi, voelen verzorgd aan en laten geen velletjes zien. Wel vind ik het jammer dat ze afgeven. Als je hapt in een tissue of als ze al wat meer zijn gaan slijten, dan valt dit wel mee en geven ze een stuk minder tot niet af. Ze blijven prima zitten, maar dienen sowieso wel bijgewerkt te worden na bijvoorbeeld het eten. Ook vind ik het wel een nadeel dat het vrij lang duurt voordat ze een beetje ‘opgedroogd’ zijn. Je kan eigenlijk niet direct even wat drinken, want dan geven ze direct af. Ik vind het mooie lipsticks en zeker voor de prijs! Toch hou ik persoonlijk wel meer van lipsticks die de hele dag op hun plek blijven zitten en die eigenlijk nauwelijks hoef bij te werken.

De kleuren waar ik veel over heb gelezen en die mijn ogen populair zijn bij andere influencers zijn Stockholm en Cannes. Misschien een tip om die ook eens te bekijken.

nyx soft matte lip creams review
De NYX Soft Matte Lip Creams zijn verkrijgbaar voor een prijs van €7,31 bij onder ander Douglas online en in de NYX Store.

Lees ook: The Body Shop Welness collectie: Sleep, Breathe & Boost