fixing brow wax
Afgelopen week plaatste ik een review online over de wenkbrauwgel van Anastasia. Ik ben er helemaal weg van en gebruik hem erg graag. Jammer genoeg was het toch wel een prijzig product. Gelukkig zijn er ook budget merken met een vergelijkbaar product. Zo kwam Catrice in Augustus uit met een Fixing Brow Wax.

fixing brow wax
Deze transparante, waxtextuur houdt je wenkbrauwen op zijn plaats en in model. De verpakking is zwart en basic, maar aantrekkelijk vind ik het wel. Als je hem open doet dan zie je de wax zitten. Hij is schuin afgesneden zodat het aanbrengen wat makkelijker gaat. Je kunt hem draaien door er meer uit te krijgen. Het product bevat 0,85 gram inhoud. Hoe lang je hier mee doet kan ik helaas niet zeggen.

Als je je wenkbrauwen hebt gedaan dan kun je deze wax erover heen smeren zodat je wenkbrauwen goed in model blijven en de warige haartjes niet meer alle kanten op gaan.

fixing brow wax
Deze wax heb ik meerdere dagen op verschillende manieren gebruikt. Namelijk voor dat ik wenkbrauwpoeder aanbracht en nadat ik wenkbrauwpoeder aanbracht. Ik wilde namelijk graag ontdekken wat fijner zou werken. Misschien dat de wax goed zou werken als basis voor de poeder of dat de poeder langer bleef zitten door de wax.

De wax voelt niet plakkerig aan. Eerder erg stug. Je huid voelt niet heel zacht aan als je het aangebracht hebt, maar dat is juist een goed teken. Want hierdoor blijven de haartjes dus ook stug zitten.

Dan is het tijd om de wax te testen. Als eerst zal ik je aanraden niet teveel wax aan te brengen. Want daardoor gaan je wenkbrauwen haren plat tegen je hoofd aan en dat wil je niet hebben. Dat ziet er namelijk een beetje gek uit. Het lastige daarvan is, is dat je namelijk al snel teveel aanbrengt. Het is een transparant product en daardoor kan je lastig inschatten of je genoeg hebt aangebracht.

fixing brow wax
Daarnaast veeg ik mijn poeder lichtjes weg doordat ik nog met deze stick eroverheen ga. Iets wat ik eigenlijk niet wil. Wel heb ik het idee dat hij de hele dag goed blijft zitten. Mijn haartjes zitten niet warrig aan het einde van de dag, maar jammer genoeg merk ik niet dat mijn wenkbrauwpoeder langer blijft zitten.

Eerst wax aanbrengen en daarna poeder wil wel, maar ik vind wel dat je daardoor minder mooi resultaat krijgt. Omdat je namelijk met je kwastje met poeder over de aangebrachte wax gaat. Ik zou je dus aanraden de wax na de poeder aan te brengen. In dit artikel zitten geen foto’s van mijn wenkbrauwen omdat het verschil niet te zien is, omdat het een transparant product is.

fixing brow wax
Conclusie:
Ik heb een beetje gemengde gevoelens met dit product. Ik heb namelijk wel het idee dat hij mijn haartjes op zijn plek houd, maar ik weet niet of ik het resultaat mooi vind. Je hebt al snel het idee dat je weinig aanbrengt omdat je het niet ziet of voelt. Daardoor breng je al snel teveel aan waardoor je haartjes helemaal plat staan. Verder blijft mijn wenkbrauwpoeder niet langer zitten en dat had ik wel gehoopt. Hij is natuurlijk gemaakt op je wenkbrauwhaartjes op zijn plek te houden en dat doet hij wel. Tja, ik durf er niet zo goed een mening over te geven dit keer. Het is een okee product, maar ik had meer verwacht en zelf zal ik hem niet snel meer pakken.

Ik ben heel benieuwd wat jullie ervan vinden. Ik gebruik het product namelijk al een aantal weken, maar het heeft niet het ‘wow’ effect in mij naar boven kunnen halen. Ik had er meer van verwacht en al helemaal als ik hem vergelijk met mijn Anastasia wenkbrauwgel. Deze Catrice Fixing Brow Wax heeft een prijs van €2,99 en is te koop bij onder andere Kruidvat.

x Daniëlle