Jammer genoeg is Lush lang reizen voor mij, maar een tijdje geleden heb ik er gelukkig even kunnen shoppen. Uiteindelijk heb ik twee items gekocht en allebei op aanraden van Evelien, of beter gezegd de Lush expert. Onder andere kocht ik de bekende Tea Tree Water. Een toner voor je gezicht.

Tea Tree Water is een sterke toner voor een normale tot vette huid. Deze toner schiet een huid in nood te hulp. Tea Tree werkt effectief tegen bacteriën die puistjes veroorzaken. Ideaal voor mensen die snel last hebben van verstopte poriën.


Tea Tree is een wonderlijke plant uit Australië. Het is een etherische olie die bladeren van een theeboom komen. Tea Tree heeft reinigende en desinfecterende eigenschappen. Daarbij hebben ze nog grapefruit en jeneverbes toegevoegd voor een nog betere werking.

De verpakking is typisch Lush. Hij ziet er in principe hetzelfde uit als alle andere verpakkingen van Lush. Zwart met witte letters en verder heel simpel. Hij is hygiënisch in gebruik door de spray flacon. Daarnaast zit er ook nog een klein handig plastic dopje op.


Je kunt de spray direct op je gezicht sprayen of op een watje en daarna op je gezicht. Je kan de toner in de ochtend en in de avond gebruiken, maar het kan ook op ieder moment van de dag om jezelf op te frissen. Het haalt de laatste restjes weg van je make-up. Ook worden je poriën wat meer geopend. Daardoor zal de dagcrème beter opnemen in je huid.

Ingrediënten:
Tea treewater (Melaleuca alternifolia), Grapefruit water (Citrus paradisi), Jeneverbes water (Juniperus communis), *Limonene (*Limonene), Parfum (Perfume), Methylparabeen

De geur van deze toner is heel fris, maar wel apart. Het doet mij associeren met een dierenarts of tandarts. Vraag me niet waarom, maar dat was het eerste waar ik aan dacht. Gelukkig vervliegt deze lucht al snel.


De toner vind ik fijn in gebruik en het voelt erg verfrissend. Ook heb ik het idee dat mijn dagcrème echt beter word opgenomen. Wel wil ik erbij zeggen dat het je pukkeltjes niet doet verdwijnen als sneeuw voor de zon. Ook is het lastig te zeggen of het helpt het tegen te gaan. Persoonlijk kan ik dit moeilijk vergelijken. Het ligt namelijk ook erg aan je nachtrust, je eetgewoontes, stress en of je genoeg drinkt. Daarom durf ik niet goed te zeggen of het echt een wondermiddel is voor pukkeltjes.

Na het gebruik zijn de gevoelige delen in mijn gezicht wat rood. Als ik de toner ook nog in de ochtend gebruik dan zie ik dat ik er met een watje toch nog deels wat van mijn gezicht af haal. Ik heb het idee dat deze toner goed zijn werk doet en ik vind hem fijn in gebruik. Sinds ik hem heb gebruik ik hem elke dag en tot nu toe heb ik nog geen negatieve punten kunnen bedenken.


Deze Tea Tree Water heeft een beperkte houdbaarheidsdatum vanwege de ingrediënten en hij is een jaar en twee maanden lang houdbaar. Voor 100 gram betaal je €6,25. Hij is ook nog verkrijgbaar in een grotere fles. Hij is verkrijgbaar bij Lush online en in de winkel.

Liefs Daniëlle