kruidvat make-up spons review
Al eerder had ik eens een make-up spons gekocht die je nat moest maken voor gebruiken. Dit was destijds een namaak op de beautyblender. Een tijdje geleden had Kruidvat zo’n make-up spons in de folder staan in bijzondere vormen. Ik was erg benieuwd en nam een spons mee om te proberen.

kruidvat make-up spons review
De vorm van deze spons ziet er speciaal uit, maar de handigheid kan ik wel begrijpen. Hij heeft een vrolijk blauw kleurtje wat lekker opvalt tussen mijn kwasten. Aan de onderkant is hij bol en aan de bovenkant ook, maar dan is hij wel plat afgesneden. Deze spons is dus bedoelt om foundation en concealer makkelijk meet te kunnen aanbrengen.


Op de verpakking staat het niet, maar deze sponsjes staan er bekend om dat je ze nat moet maken voor gebruik. Omdat dit niet op de verpakking staat heb ik voor deze review beide manieren geprobeerd. Als je de spons nat maakt en uitknijpt word hij een stuk groter en elastischer. Het fijnste vind ik om eerst foundation in stipjes op mijn gezicht aan te brengen en het daarna uit te blenden met deze make-up spons.

kruidvat make-up spons review
De vorm vind ik erg fijn in gebruik. Het nadeel is wel dat hij dus een stuk elastischer is waardoor je hem moet vastpakken bij de bovenste bolling. Lastig uitleggen, maar zo heb je alsnog niet veel houvast. Ook merkte ik dat de hoeveelheid concealer of foundation die ik normaal aanbracht ineens niet meer zo dekkend was als eerst. Hoe dat komt? Waarschijnlijk doordat de spons nat is, neemt hij veel product in zich op. Verder brengt de spons mijn foundation egaal en mooi aan, maar wel dus een stukje minder dekkend dan gewend. Hierboven zie je de foto waarbij de spons nat is. Je kan de spons nat maken door hem onder de lopende kraan te houden en er zachtjes in te knijpen. Als je het idee hebt dat hij helemaal vol water zit, dan nog een keer goed uitknijpen zodat er geen water meer uitkomt. Daarna kan je hem gewoon laten drogen en word hij vanzelf weer klein.

kruidvat make-up spons review
Ook droog heb ik dit product gebruikt. Daardoor is hij vrij hard om op je gezicht de foundation te deppen en hierdoor vervaagt de foundation lastiger en uiteindelijk dus ook wat minder egaal. Wel is door deze manier de dekking veel dekkender. Hierboven zie je de spons als hij droog is.

De platte kant is makkelijk om overal bij te komen en werkt fijn, maar of ik enthousiast ben? Nee! De spons zuigt naar mijn idee te veel foundation op. Dan betaal ik al eens veel geld voor mijn foundation en dan gaat de helft op naar de spons. Ook vind ik de spons niet makkelijk om schoon te maken, waardoor ik hem waarschijnlijk snel zou moeten vervangen.

kruidvat make-up spons review
Ik raad je persoonlijk aan om te investeren in een goede foundation kwast. Dan bedoel ik niet echt de platte foundation kwast, maar de buffer kwast word hij ook wel genoemd. Deze make-up spons is verkrijgbaar bij Kruidvat voor een prijs van €2,99.