8×4 is een deodorant merk wat ik wel met regelmaat zelf gebruik. Vaak wisselde ik dit af met andere merken. Ieder jaar introduceert 8×4 nieuwe geuren. Dit jaar hebben ze dit weer gedaan, maar dan ook met een ander uiterlijk. 8×4 had vooral verpakkingen die goed aantrokken bij de wat jongere doelgroep van ongeveer 12 jarigen. Op die leeftijd gebruik je waarschijnlijk nog niet heel veel deo of maakt het je wat minder uit. Met een nieuwe campagne is 8×4 verfrissend 2014 ingegaan.


De nieuwe look van 8×4 is wat moderner en past goed bij de doelgroep van 20 tot 30 jaar. Met de campagne ‘Make it last’ speelt 8×4 in op momenten die nog langer zouden mogen duren. Een geur herinnert je namelijk vaak aan een moment. Het kan iets waanzinnigs zijn als een concert van Afrojack of bijvoorbeeld een leuke strandwandeling met je vriend. Met deze deodorant koppel je de geur aan een moment die langer mag duren. Oftewel Make it Last.


Dit jaar zijn de nieuwe geuren ‘Inspire’ voor vrouwen en ‘Sport’ voor mannen. De verpakkingen vind ik leuker geworden. Eerder hadden ze vaak drukke verpakking, maar nu zien ze er rustig en mooi uit. Het logo valt meer op en je ziet direct wat voor noten de geur bevat.

Alle deodorants bieden 24 uur bescherming. Ook kun je veel geuren van hun deo’s misschien herkennen in een bepaald bekend parfum. Er stonden een aantal bekende parfums bij het persevent waar ik aanwezig was en zo kon je even ruiken welke deo’s je op welk parfum vond lijken. Er stonden onder andere Alien van Thierry Mugler, Cool Water van Davidoff, One van Calvin Klein en J’adore van Dior.

De geuren


De Inspire deodorant is een geur met de zachte geuren van witte perzik, waterlelie en jasmijn. Deze geur heeft naar mijn idee een hele neutrale frisse geur. Hij doet me een beetje denken aan een bloemengeur. Een beetje de standaard deo geur naar mijn idee, maar dat vind ik ook wel fijn.


De Unity deodorant bevat bergamot, witte thee en musk. De verpakking lijkt niet heel vrouwelijk en dat kan kloppen. Het is namelijke een unisex geur. Deze geur vind ik heerlijk. Hij doet me een beetje denken aan het parfum One van Calvin Klein.


De Beauty deodorant is denk ik wel mijn favoriet. Deze spray bevat draken fruit, karamel en orchidee. Dit is echt een lekkere vrouwelijke geur en 8×4 beschrijft hem ook als sensueel. Ik vind hem erg lekker ruiken.


De geur Break Free is ook weer lekker fris en bloemig. De geur is vrij basic om het zo maar te zeggen, maar hij ruikt net wat meer bloemig. Erg lekker en ook een aanrader.


Wild flower sprak mij aan door de noten. Ik was heel benieuwd hoe deze zou ruiken omdat er sinaasappel in zit. Het is een hele lekker bloemige en fris-fruitige geur. Erg lekker! Deze behoort ook wel tot mijn favorieten.


8×4 heeft ook deodorant voor mannen. Sport is de nieuwe variant. De verpakking is al wat anders dan die voor vrouwen. Mijn vriend vind de geur erg lekker ruiken en ik stiekem ook wel. Het is een herkenbare frisse mannengeur. Het is lastig geuren te omschrijven, maar lekker is hij wel.


In totaal zijn er 12 vrouwen geuren verkrijgbaar en 7 mannengeuren. Namelijk voor de vrouwen: beauty, break free, glam up, heavenly, hollywood, inspire, key to love, mild soft, modern charme, soft kiss, unity en wild flower. Voor de mannen zijn er de volgende geuren: beast, discovery, musk, play the game, sport, urban spirit en unity. Alle geuren kun je bekijken op de site van 8×4.

De deo’s vind ik fijn in gebruik en bieden voor mij een goede bescherming gedurende de dag. Ook heeft 8×4 nog een aantal tips voor het kopen van een nieuw parfum.

Tips

– Ruik nooit aan de parfumflacon of in de dop, maar spuit parfum altijd op je huid. Wacht ongeveer 10 minuten voordat je kan beoordelen of je het geurtje ook lekker vindt.
– Het beste tijdstip om een geurtje te kopen is op het einde van de dag, dan is namelijk je reukvermogen het beste.
– Als je meerdere geuren gaat ruiken, dan ruik je eigenlijk na twee à drie geuren geen verschil meer. Dit kun je oplossen door aan koffiebonen te ruiken, of aan je eigen huid. Dit neutraliseert de neus.

Deze deodorants zijn verkrijgbaar bij de drogist voor een prijs van €2,99. Je krijgt daarvoor een inhoud van 150 ml.

Liefs Daniëlle