Vorige week liet ik jullie al kennis maken met de CC Cream van Oriflame. Vandaag is het de tijd dat ik jullie kennis laat maken met hun nieuwe oogschaduws. Namelijk de Oriflame Giordani Gold Luminous Cream Eyeshadows. De kleuren zijn heel toepasselijk voor kerst en ook al duurt kerst nog een lange tijd, voor je het weet is het weer voorbij.


De cream eyeshadows zitten in een potje. De potjes zijn te vinden in een gouden doosje. Daar in zit er ook nog een kwastje. Het kwastje lijkt me wel lastig voor het aanbrengen, maar ik vind het goed dat ze daaraan denken. De potjes vind ik er luxe uitzien. Het zijn glazen potjes, met een zwarte deksel en gouden details. Op de onderkant vind je nog wat informatie waaronder de naam van de kleur. De oogschaduws bevatten 4,5 gram. Wat weinig klinkt, maar enorm veel is. Hier kun je zeker lang mee doen.


In totaal zijn er vijf verschillende kleuren cream eyeshadows te vinden. Namelijk Shimmery Grey, Crystal Taupe, Gold Sparkle, Frosted White en Bronzed Burgundy.Het product kun je aanbrengen doormiddel van het bijgeleverde kwastje, maar zelf doe ik het liever met mijn vingers. Het aanbrengen is even wennen omdat het natuurlijk geen poeder is. Zelf gebruik ik zo’n product als basis voor onder mijn oogschaduw. Je kan zo’n cream eyeshadow ook individueel gebruiken op je ooglid of combineren met de andere kleuren cream eyeshadows.


Ingrediënten:
synthetic fluorphlogopite, cyclopentasiloxane, isododecane, mica, calcium aluminum borosilicate, polyethylene, polybutene, phenyl trimethicone, cera microcristallina, trimethylsiloxysilicate, dimethicone, dipalmitoyl hydroxyproline, disteardimonium hectorite, aluminum hydroxide, caprylyl glycol, panthenyl ethyl ether, silica dimethyl silylate, propylene carbonate, bisabolol, bis-hydroxyethoxypropyl dimethicone, ascorbyl palmitate, propylparaben, triethoxycaprylylsilane, tin oxide, polymethylsilsesquioxane, ci 77891, ci 77491, ci 77499, ci 77000


Shimmery Grey


Crystal Taupe


Frosted White


Bronzed Burgundy


Gold Sparkle


Hier zie je de vijf swatches. Op een rij zijn dit: Crystal Taupe, Frosted White, Bronzed Burgundy, Gold Sparkle en Shimmery Grey. Ze zijn zoals je al kan zien ontzettend goed gepigmenteerd. Het zijn hele intense kleuren en ze zien er prachtig uit. Ook vind ik de kleuren goed gekozen. Het is helemaal mijn ding en ik vind het heel goed bij de kerst passen.


Ze hebben vrijwel allemaal dezelfde soort finish. Alleen is Frosted White wat minder goed gepigmenteerd en heeft deze ook zoals de naam al zegt een frosted finish.Het product voelt op de vinger apart aan. Ze zijn erg zacht, romig en bouncy. Zoals je ziet zijn ze goed gepigmenteerd, maar je kan zelf de intensiteit bepalen. Je kan ze ook wat minder dekkend aanbrengen.


De oogschaduws heb ik getest zonder nog een extra basis eronder. Ik was enorm benieuwd of ze zouden gaan creasen of niet. Ze voelen wel wat dikker aan op mijn ooglid en elke keer weer was ik bang dat hij zou creasen. Toch heeft hij dat niet gedaan! Na een lange dag zat de oogschaduw er nog goed op zonder in de lijntjes te gaan zitten. Ook stempelde mijn eyeliner niet. Nou dat vind ik toch echt wel een pluspunt!


Hier zie je de ooglook die ik met deze oogschaduws heb gemaakt. Hier heb ik Gold Sparkle op het bewegend ooglid gebruik. Ik gebruikte een gouden kleur uit het Vintage Romance Palette van Sleek en nog twee andere kleuren uit het Too Faced Natural Eye Palette. In een apart artikel zal ik deze look nog uitgebreid behandelen.


Ik ben erg tevreden over deze oogschaduws. Dat het een creme is, is even wennen. Toch vind ik dat de intensiteit van deze look wel echt prachtig is. Het pigment is super en het geeft een mooi effect op de ogen.


Deze Oriflame Giordani Gold Luminous Cream Eyeshadows hebben een prijs van €17,-. Het is wat prijzig, maar je kunt er zeker lang mee doen. Oriflame is verkrijgbaar online.

Liefs Daniëlle