Too Faced Chocolate Bar Palette

too faced chocolate bar palette
Zelf hou ik van chocolade. Ik ben er echt gek op en ik kan er geen genoeg van krijgen. Of nouja, nu eigenlijk wel na al die chocoladeletters en kerstkransjes. Één van mijn favoriete snoep is chocola en één van mijn favoriete merken is Too Faced. Dit palette moest ik uiteraard hebben! De Too Faced Chocolate Bar met chocolade achtige kleuren en zelfs geuren.

too faced chocolate bar palette
Too Faced is prijzig, maar nadat ik mijn eerste palette van dit merk had gekocht, was ik om! Ik wilde meer hebben. Als ik een oogschaduw look maak, pak ik enorm vaak die van Too Faced en tijdens deze aanbieding wist ik het zeker. De Too Faced Chocolate Bar werd van mij!

too faced chocolate bar palette
De Chocolate Bar ziet eruit als een chocoladereep, heeft de kleuren van een chocoladereep, heeft namen als een chocoladereep en zelfs een geur van een chocoladereep.

too faced chocolate bar palette

De verpakking

De verpakking vind ik prachtig. Op de foto ziet zoiets er toch altijd anders uit, maar in het echt vind ik hem heel mooi. Hij is van metaal en heeft een bruine kleur. Hij heeft een reliëf van chocoladeblokjes en sluit door middel van een magneet. Het doosje wat om het palette zit lijkt ook echt op de aluminium folie en het papier wat je altijd van een chocolade reep af moet halen. Erg leuk detail! Op de achterkant staan nog de kleuren duidelijk en een beschrijving. Ook het doosje bevat een leuk reliëf.

too faced chocolate bar palette
too faced chocolate bar palette
Bij het palette zit nog een klein boekje. Of hoe Too Faced het ook wel noemt: de How-to Glamour Guide. Een klein boekje met die verschillende looks die je kan maken met het palette. Op de achterkant staan ze duidelijk omschreven.

Als je het palette open doet dan komt de geur je al tegenmoet, maar zeker niet vies. Laat het je niet afschrikken, want het is heel subtiel en juist lekker. Er zit ook cacao poeder in, dus vandaar ook de geur. Je vind in het palette 16 verschillende oogschaduw kleuren. Waarvan twee die wat groter zijn. Verder zit er nog een spiegeltje in en die Chocolate Bar letters vind ik er prachtig uitzien.

too faced chocolate bar palette
De namen van de kleuren vind ik heel leuk. Ze hebben allemaal te maken met chocolade. Milk Chocolae, Triple Fudge, Strawberry Bon Bon, Creme Brulee, Hazelnut en zo kan ik nog wel even door gaan. De namen vind je op een klein plasticje wat ik erg makkelijk vind. Je bent namelijk niet altijd de namen nodig, maar je hebt ze wel bij de hand.

too faced chocolate bar palette

Swatches

De oogschaduws zien er allemaal verschillend uit. Het palette bevat matte, shimmery en glinsterende oogschaduws. Hieronder zie je ze allemaal op een rij met daarbij de namen.

Gilded Ganache, White Chocolate, Milk Chocolate, Black Forest Truffle, Triple Fudge
Salted Caramel, Marzipan, Semi-Sweet, Strawberry Bon Bon, Candied Violet, Amaretto
Hazelnut, Crème Brulee, Haute Chocolate, Cherry Coridal, Champagne Truffle


Gilded Ganache: Een groen/bruine kleur met een gouden shimmer en een gouden glitter. Een hele bijzondere kleur. Hij voelt erg stroef aan.
White Chocolate: Een matte warme witte crème kleur. Deze voelt erg creamy aan.
Milk Chocolate: Een matte chocolade bruine kleur.
Black Forest Truffle: Dit is een mix kleur tussen bruin en paars, maar neigt vooral veel naar paars. Hij bevat een hele lichte paarse shimmer en kleine gouden glittertjes. Het is een opvallende kleur met veel shimmer en glitter.
Triple Fudge: Dit is een hele donkere bruine kleur. Hij lijkt op het oog mat, maar bevat kleine glittertjes die niet heel snel opvallen, maar wel ziet in bepaald ligt. Deze oogschaduw lijkt redelijk op sexpresso uit het Too Faced Natural Eye palette.


Salted Caramel: Een matte warme bruine/oranje kleur.
Marzipan: Een shimmer oogschaduw in een roze/beige kleur. Deze oogschaduw voelt erg zacht aan en lijkt op Silk Teddy uit het Too Faced Natural Eye palette.
Semi-Sweet: Een donkerbruine matte kleur.
Strawberry Bon Bon: Een matte licht roze kleur. Deze is uit het palette het minst goed gepigmenteerd.
Candied Violet: Een bijzonder paarse kleur met paarse shimmer, en een aantal iets grovere glitters.
Amaretto: Een mooie bordeaux koper achtige kleur met een shimmer. De kleur neigt wat meer naar koper dan rood.


Hazelnut: Een shimmery bruine kleur.
Crème Brulee: Een gouden shimmery kleur. Deze lijkt een beetje op Honey Pot uit het Too Faced Natural Eye palette.
Haute Chocolate: Een shimmery donker bruine kleur.
Cherry Coridal: Een bordeaux rode kleur met kleine niet hele opvallende glittertjes. Ook weer een bijzondere kleur.
Champagne Truffle: Een mooie opvallende highlight kleur met shimmer en heeft een beetje een lichte champagne/roze kleur.

De swatches vind ik er zeker goed uitzien!

Ooglooktoo faced chocolate bar palette
Met dit palette heb ik natuurlijk ook al een aantal ooglooks gemaakt. Hierboven zie je alle ooglooks die ik tot nu toe gefotografeerd heb.

Conclusie

Ik ben erg enthousiast over dit palette. Ik vind hem erg mooi en de kleuren zijn fijn in gebruik. Wel vind ik het misschien jammer dat er zo weinig lichte kleuren in zitten. Op de foto komt het altijd anders over natuurlijk, maar de ooglooks zijn in het echt vrij heftig en best smokey. Ik had nog wel graag wat lichtere kleuren erbij willen zien. De oogschaduws zijn stuk voor stuk erg bijzonder van kleur. Je ziet zoiets nauwelijks bij budget merken. Het is een aanwinst voor mijn collectie en ik kan je hem zeker aanraden. Tenzij je toch van de wat lichtere ooglooks houd. Verder is hij wel wat prijzig en dat moet je er dan wel voor over hebben.

too faced chocolate bar palette

Prijs & Verkrijgbaarheid

Het Too Faced Chocolate Bar Palette is niet verkrijgbaar in Nederland in de winkels, maar wel online bij onder andere Beautybay. Het palette heeft een prijs van €44,40 en via deze link verkrijgbaar.

liefs
Deel:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

^D >( <3 :p :o :l :D :) :( (a)

20 Reacties

 1. 3 januari 2015 / 08:27

  Wat een prachtig palette! Je hebt ook echt een super fijne review geschreven :)

 2. 3 januari 2015 / 10:03

  Wauw! Wat een mooi palette met prachtige kleuren. Ik werd nooit zo hebberig van reviews over dit palette, maar nu ik deze lees wil ik m hebben! Helaas wel duur en daarom boven het budget wat ik aan make-up wil uitgeven :-(

 3. 3 januari 2015 / 11:37

  Aah ik ben verliefd op dit palette! Ooit komt er een dag ( vast wanneer die nooit meer verkrijgbaar is ) dat ik mezelf dwing hem te kopen! Haha

 4. 3 januari 2015 / 12:06

  Wat is het toch ook een prachtig palette. Hele mooie looks!

 5. 3 januari 2015 / 13:52

  Een prachtig palette die zelf nog altijd wel op mijn wensenlijstje staat. De verpakking alleen al. Helemaal super. xxx Lucinda

 6. 3 januari 2015 / 14:08

  Hoe meer foto’s ik zie, hoe verliefder ik word!

 7. 3 januari 2015 / 15:02

  Ik vind de verpakking van dit palette niet zo heel mooi (het doosje wel), maar die kleuren, wauw! <3 Je ooglook vind ik ook erg mooi geworden! Ik twijfel nog steeds of ik deze wil aanschaffen of niet!

 8. 3 januari 2015 / 20:47

  Alleen de verpakking is al zo tof, dan heb ik het nog niet eens over de inhoud!

 9. 5 januari 2015 / 13:50

  Ik heb deze voor Kerst van mijn vriend gekregen en ik ben er echt dolgelukkig mee! :-)