too faced chocolate bar review
Zelf hou ik van enorm van chocolade, stiekem kan ik er geen genoeg van krijgen. Eén van mijn favoriete snoep is chocola en één van mijn favoriete merken is Too Faced. Dit palette moest ik uiteraard hebben! In dit artikel lees je het Too Faced Chocolate Bar Palette Review met chocolade-achtige kleuren en zelfs geuren.

Volg je Make Me Blush al op Instagram? En YouTube?

Too Faced Chocolate Bar Palette
Too Faced is een wat prijziger merk, maar nadat ik mijn eerste product van dit merk had gekocht, was ik om! Ik wilde meer hebben! Als ik een oogschaduwlook maak, pak ik enorm vaak die van Too Faced en tijdens deze aanbieding wist ik het zeker. Het Too Faced Chocolate Bar Palette wordt van mij!

Too Faced Chocolate Bar Palette
De Chocolate Bar ziet eruit als een chocoladereep, heeft de kleuren van een chocoladereep, heeft namen als een chocoladereep en zelfs de geur van een chocoladereep.

Too Faced Chocolate Bar Palette

De verpakking

De verpakking vind ik werkelijk waar prachtig. Op de foto ziet zoiets er toch altijd anders uit, maar in het echt vind ik hem heel mooi. Hij is van metaal en heeft een bruine kleur. Hij heeft een reliëf van chocoladeblokjes en sluit door middel van een magneet. Het doosje dat om het palette zit, lijkt ook echt op aluminiumfolie en het papier dat je altijd van een chocoladereep af moet halen. Een erg leuk detail!

Too Faced Chocolate Bar Palette
Too Faced Chocolate Bar Palette
Bij het palette zit een klein boekje of hoe Too Faced het noemt: de How-to Glamour Guide. Een klein boekje met alle verschillende looks die je kan maken met het palette.

Als je het palette open doet dan komt de geur je al tegenmoet en laat het je niet afschrikken, want het is heel subtiel en ruikt erg lekker. Er zit ook cacaopoeder in, dus vandaar de chocoladegeur. Je vindt in het palette 16 verschillende oogschaduwkleuren waarvan twee pans wat groter zijn. Verder zit er nog een handig spiegeltje in.

Too Faced Chocolate Bar Palette
De namen van de kleuren vind ik heel leuk bedacht. Ze hebben namelijk allemaal te maken met chocolade. Milk Chocolade, Triple Fudge, Strawberry Bon Bon, Creme Brulee, Hazelnut en zo kan ik nog wel even doorgaan. De namen vind je namelijk op een klein plasticje wat ik erg makkelijk vind. Je hebt namelijk niet altijd de namen nodig, maar je hebt ze wel bij de hand.

Too Faced Chocolate Bar Palette

Swatches Too Faced Chocolate Bar

Het palette bevat matte, shimmery en metallic oogschaduws. Hieronder zie je ze allemaal op een rij met daarbij de namen.

Gilded Ganache, White Chocolate, Milk Chocolate, Black Forest Truffle, Triple Fudge
Salted Caramel, Marzipan, Semi-Sweet, Strawberry Bon Bon, Candied Violet, Amaretto
Hazelnut, Crème Brulee, Haute Chocolate, Cherry Coridal, Champagne Truffle

Too Faced Chocolate Bar Palette
Gilded Ganache: Een groen/bruine kleur met een gouden shimmer en een gouden glitter. Een hele bijzondere kleur. Hij voelt erg stroef aan.
White Chocolate: Een matte warme witte crème kleur. Deze voelt erg creamy aan.
Milk Chocolate: Een matte chocolade bruine kleur.
Black Forest Truffle: Dit is een mix kleur tussen bruin en paars, maar neigt vooral veel naar paars. Hij bevat een hele lichte paarse shimmer en kleine gouden glittertjes. Het is een opvallende kleur met veel shimmer en glitter.
Triple Fudge: Dit is een hele donkere bruine kleur. Hij lijkt op het oog mat, maar bevat kleine glittertjes die niet heel snel opvallen, maar wel ziet in bepaald ligt. Deze oogschaduw lijkt redelijk op sexpresso uit het Too Faced Natural Eye palette.

Too Faced Chocolate Bar Palette
Salted Caramel: Een matte warme bruine/oranje kleur.
Marzipan: Een shimmer oogschaduw in een roze/beige kleur. Deze oogschaduw voelt erg zacht aan en lijkt op Silk Teddy uit het Too Faced Natural Eye palette.
Semi-Sweet: Een donkerbruine matte kleur.
Strawberry Bon Bon: Een matte licht roze kleur. Deze is uit het palette het minst goed gepigmenteerd.
Candied Violet: Een bijzonder paarse kleur met paarse shimmer, en een aantal iets grovere glitters.
Amaretto: Een mooie bordeaux koper achtige kleur met een shimmer. De kleur neigt wat meer naar koper dan rood.

Too Faced Chocolate Bar Palette
Hazelnut: Een shimmery bruine kleur.
Crème Brulee: Een gouden shimmery kleur. Deze lijkt een beetje op Honey Pot uit het Too Faced Natural Eye palette.
Haute Chocolate: Een shimmery donker bruine kleur.
Cherry Coridal: Een bordeaux rode kleur met kleine niet hele opvallende glittertjes, ook weer een bijzondere kleur.
Champagne Truffle: Een mooie opvallende highlight kleur met shimmer en heeft een beetje een lichte champagne/roze kleur.

De swatches vind ik er zeker goed uitzien en zijn prachtig qua pigment.

Ooglook met Too Faced Chocolate Bar

Too Faced Chocolate Bar Palette
Too Faced Chocolate Bar Palette

Met dit palette heb ik natuurlijk ook al een aantal ooglooks gemaakt en hierboven zie je alle ooglooks die ik tot nu toe gefotografeerd heb.

Conclusie Too Faced Chocolate Bar Review

Ik ben erg enthousiast over dit palette, ik vind hem erg mooi en de kleuren zijn fijn in gebruik. Wel vind ik het misschien jammer dat er zo weinig lichte kleuren in zitten. Op de foto komt het altijd anders over natuurlijk, maar de ooglooks zijn in het echt vrij heftig en best smokey. Ik had nog wel graag wat lichtere kleuren erbij willen zien. De oogschaduws zijn stuk voor stuk erg bijzonder van kleur, wat je nauwelijks ziet bij budget merken. Het is een aanwinst voor mijn collectie en ik kan je hem zeker aanraden.

Too Faced Chocolate Bar Palette

Prijs & Verkrijgbaarheid

Het Too Faced Chocolate Bar Palette is o.a. verkrijgbaar bij Douglas, Bijenkorf en Sephora.