Wenkbrauwen vind ik een belangrijk onderdeel van je gezicht. Persoonlijk vind ik het daarom bij mijzelf ook mooier staan om ze bij te tekenen met een wenkbrauwpoeder. De Catrice Eyebrow Set en de Benefit Brow Zings zijn absoluut favoriet bij mij, maar toch wilde ik nog graag een andere budget variant testen. Namelijk de Essence Eyebrow Stylist Set.


Mijn wenkbrauwen teken ik best wel donker bij en het zou eigenlijk wel een tintje lichter kunnen. Ik gokte erop en nam de lichte variant mee. Essence heeft namelijk twee verschillende soorten, één voor blondines en één voor brunettes.De verpakking vind ik apart. Het is een plastic doosje wat er wel oké, maar goedkoop uitziet. Als je alles eruit haalt dan zit je poeder gewoon echt in dun plastic. Het is helemaal niet handig om zo te gebruiken en ik snap niet zo goed waarom ze voor zo’n verpakking hebben gekozen. Daarnaast kan dit ook nog eens snel kapot gaan. In de set vind je een klein boekje met enkele instructies, ook vind je drie sjablonen om je wenkbrauwen mee in te kunnen kleuren en er zit nog een kwastje bij.


De set bevat twee verschillende wenkbrauwkleuren. Hierboven zie je de swatches van beide kleuren.
De sjablonen gebruik ik zelf niet omdat ik het fijner vind om het uit de losse hand te doen, maar wel leuk dat het erbij zit. Het kwastje wat erbij zit vind ik helemaal niet fijn. Hij is te dik, heeft een aparte vorm en ik vind hem niet fijn om er mee bij te kunnen tekenen.


Dit is mijn wenkbrauw van zichzelf. Hier heb ik enkel foundation op.


Hier zie je mijn wenkbrauw ingekleurd met de poeder van Essence.


Hier zie je mijn gezicht met ook de rest van mijn make-up. Zoals je kan zien sluit de kleur goed aan bij de kleur van mijn haar.


De poeder van essence vind ik fijn in gebruik en de kleur past goed bij mijn wenkbrauwen. Ik gebruikte de donkerste kleur uit de kit. De poeders voelen stroef aan en dat vind ik fijn om mee te werken voor mijn wenkbrauwen. Ook vind ik de ondertonen van de kleuren goed. Ze hebben niet een hele rode ondertoon en neigen meer naar een grijzere ondertoon. Ik vind het zeker een goed product dat ik graag gebruik.Het enige nadeel vind ik wel echt de verpakking. Het ziet er goedkoop uit en het is niet makkelijk. Ik heb nu het losse plasticje tussen de rest van mijn make-up liggen. Nee niet handig Essence!

De Essence Eyebrow Stylist Set is verkrijgbaar voor een prijs van €2,59 bij onder andere Kruidvat.