winterdip
Als je naar school of werk fietst is het donker en als je terugfietst naar huis is het alweer (nog steeds) donker, hallo winter! De temperaturen zijn veelste laag en de zomer lijkt nog zo ver weg, hoe gaan we dit ooit overleven? Deze depressieve trekjes passen ontzettend goed bij een winterdipje die zo rond februari even om de hoek komt kijken. Gelukkig zijn er een aantal manieren om dit probleem op te lossen, zo onder andere door te shoppen! Lees snel verder en kom er achter waarom!

Shop er op los

Shoppen als middel tegen een winterdip, zou het werken? Ja, dat doet het! Als je het op de goede manier aanpakt kan je zelfs ontzettend vrolijk worden van winkelen. Wetenschappelijk onderzoek heeft uitgewezen dat er een bepaald stofje wordt aangemaakt in de hersenen dat ons gelukkig en vrolijk maakt. Dit stofje heet dopamine en wordt ook wel het gelukstofje genoemd. Dan Tynan heeft een experiment uitgevoerd om dit te testen en vond precies dezelfde resultaten. Consumenten kregen verschillende producten te zien en bij de meest geliefde producten bleek het gehalte aan dopamine inderdaad flink te stijgen. Excuses om te shoppen zijn bij deze overbodig geworden. Plan een middagje winkelen en ga je winterdip te lijf!

winterdip

Work-outje

Zoals we allemaal weten is shoppen niet alleen goed voor je kledingkast, maar ook voor je bil- en beenspieren. Tijdens een middag winkelen leg je heel wat meters af en ben je onbewust behoorlijk aan het ‘work-outen’. Als je iemand bent die aan het einde van de dag nog eventjes terug wilt naar het allereerste winkeltje, mag je al helemaal spreken van een ontzettende goede wandeloefening. De beweging die je krijgt bij het shoppen is tevens een goed middel om je winterdip mee te bestrijden.

Ren een blokje om

Beweging is dus een goed medicijn tegen een winterdipje, waarom zouden we dan niet een rondje gaan hardlopen? Schaf tijdens je middagje shoppen een sportief outfit, hardloopschoenen en wat sportieve (smartphone)accessoires aan voor je Samsung smartphone, zodat je klaar bent voor wat kilometers door de buitenlucht. Tijdens je rondje maakt je lichaam het gelukstofje endorfine aan en werk je tevens aan een mooie shape.

Bouw de spanning op!

Geen lekker weer vandaag? Schakel over op plan B: online shoppen! Ook bij online shoppen wordt het fijne stofje dopamine aangemaakt en heb je tevens een leuke bestelling om naar uit te kijken. Zo’n shoptherapie is natuurlijk niet echt goedkoop, dus probeer niet alleen maar het duurste van het duurste aan te schaffen. Een leuk Acer liquid E3 hoesje voor je telefoon of een Acer Iconia B1 710 hoes voor je tablet voldoen beide ook al.

Dit artikel is geschreven in samenwerking met E. de Waal