mac studio sculpt foundation nc15
De laatste tijd geef ik steeds meer mijn geld uit aan de wat duurdere merken make-up. Make-up vind ik dagelijks nog steeds erg leuk en ik wilde wel graag investeren in wat duurdere merken. Samen met mijn zus was ik in Groningen bij de MAC Counter en vroeg ik iemand van MAC voor advies van een nieuwe foundation. Uiteindelijk kocht ik de MAC Studio Sculpt Foundation.

mac studio sculpt foundation nc15
Zelf wilde ik graag een foundation die wat hydraterender werkt waardoor je niet alle droge plekjes op je gezicht zult zien. Hij raadde mij direct deze foundation aan zonder twijfel en bracht hem aan op mijn gezicht. Ik vond hem er eigenlijk direct goed uitzien en lette goed op welke kleur ik mee kreeg. Want de vorige keer had ik dus een tint te donker. De kleur die ik heb gekocht is NC15.

MAC heeft veel verschillende foundation kleuren. 15 is een vrij lichte kleur, maar er zijn nog twee tinten lichter. NC staat voor Not Cool en heeft dus een warme ondertoon. Hij is namelijk ook nog verkrijgbaar in NW en dat betekent Not Warm en heeft dus een koele ondertoon. NC is dus geel en NW roze.

mac studio sculpt foundation nc15
De verpakking vond ik wel direct het minst mooie van alle MAC foundations. Jammer genoeg had ik het daar niet voor het kiezen. Het is namelijk een tube met een matte draaidop en niet veel poespas. Heel simpel verder en opzich heeft dat ook wel weer wat. De foundation vond ik vrij klein lijken, maar bevat toch nog 40 ml aan inhoud. Normaal hebben foundations 30 ml qua inhoud.

De MAC Studio Sculpt Foundation bevat SPF 15 en heeft een medium dekking die je op kan bouwen tot een hoge dekking. Dit is wat MAC over deze foundation zegt:

Een crèmige, luxueuze foundation op gelbasis die een medium aanpasbare tot hoge dekking biedt met een natuurlijke satijnen finish. Hydrateert en revitaliseert de huid onmiddellijk zodat ze er glad, zacht en goed verzorgd uitziet. Langhoudend en waterbestendig.

mac studio sculpt foundation nc15
Het aanbrengen van deze foundation gaat erg makkelijk. Ik breng een foundation het liefste aan met een ronde stevige kwast. De foundation geeft een goede dekking aan mijn gezicht en met concealer creëer je een nog dekkender effect. De foundation is makkelijk op te bouwen voor meer dekking en geeft dan geen vlekken. Persoonlijk doe ik dit niet heel graag omdat je dan wel beter ziet dat je echt foundation op hebt. Als je dan namelijk van dichtbij kijkt, lijkt het alsof je een soort plamuur effect hebt. Niet heel storend, maar als je goed kijkt zie je het wel. Hier heb je gelukkig geen last van met één laagje.

Na één laagje heb je een natuurlijk maar dekkend effect op je gezicht. Hij geeft een medium dekking die op te bouwen is naar een hoge dekking. De kleur van deze foundation is perfect voor mij. Hij sluit goed aan in tegenstelling tot veel budget foundations.

mac studio sculpt foundation nc15
Hier zie je de foundation op mijn hand. De foundation is niet zo dun dat hij van mijn hand glijd. De substantie zal ik maar gemiddeld noemen, hij is niet heel dik, maar ook niet heel vloeibaar.

mac studio sculpt foundation nc15
Hier zie je mijn gezicht close-up. Links heb ik niks op en rechts één laagje foundation. Ik vind de dekking precies goed. Op deze foto’s heb ik ook nog geen concealer op. Dus met concealer zou het er nog egaler uitzien.

mac studio sculpt foundation nc15
Hier zie je mijn gezicht full face. Ik ben blij met het effect. Dit is precies het effect wat ik eigenlijk zocht!

mac studio sculpt foundation nc15
De foundation blijft gedurende de dag goed zitten met een laagje poeder. Hij glijd wel wat van mijn gezicht af op de plekken die ik veel aanraak (kin, wang, etc), maar dat vind ik vrij logisch. Ook is deze foundation niet zo uitdrogend voor mijn huid. Je ziet geen droge plekjes zitten en ze worden ook niet geaccentueerd. Echt een groot pluspunt vind ik dat.

mac studio sculpt foundation nc15
De foundation is zuinig in gebruik, want je bent niet heel veel nodig. Daarin tegen is hij wel wat prijzig. De foundation is verkrijgbaar bij MAC online of in de winkels voor een prijs van €31,-.