MAC Studio Sculpt Foundation NC15

mac studio sculpt foundation nc15
De laatste tijd geef ik steeds meer mijn geld uit aan de wat duurdere merken make-up. Make-up vind ik dagelijks nog steeds erg leuk en ik wilde wel graag investeren in wat duurdere merken. Samen met mijn zus was ik in Groningen bij de MAC Counter en vroeg ik iemand van MAC voor advies van een nieuwe foundation. Uiteindelijk kocht ik de MAC Studio Sculpt Foundation.

mac studio sculpt foundation nc15
Zelf wilde ik graag een foundation die wat hydraterender werkt waardoor je niet alle droge plekjes op je gezicht zult zien. Hij raadde mij direct deze foundation aan zonder twijfel en bracht hem aan op mijn gezicht. Ik vond hem er eigenlijk direct goed uitzien en lette goed op welke kleur ik mee kreeg. Want de vorige keer had ik dus een tint te donker. De kleur die ik heb gekocht is NC15.

MAC heeft veel verschillende foundation kleuren. 15 is een vrij lichte kleur, maar er zijn nog twee tinten lichter. NC staat voor Not Cool en heeft dus een warme ondertoon. Hij is namelijk ook nog verkrijgbaar in NW en dat betekent Not Warm en heeft dus een koele ondertoon. NC is dus geel en NW roze.

mac studio sculpt foundation nc15
De verpakking vond ik wel direct het minst mooie van alle MAC foundations. Jammer genoeg had ik het daar niet voor het kiezen. Het is namelijk een tube met een matte draaidop en niet veel poespas. Heel simpel verder en opzich heeft dat ook wel weer wat. De foundation vond ik vrij klein lijken, maar bevat toch nog 40 ml aan inhoud. Normaal hebben foundations 30 ml qua inhoud.

De MAC Studio Sculpt Foundation bevat SPF 15 en heeft een medium dekking die je op kan bouwen tot een hoge dekking. Dit is wat MAC over deze foundation zegt:

Een crèmige, luxueuze foundation op gelbasis die een medium aanpasbare tot hoge dekking biedt met een natuurlijke satijnen finish. Hydrateert en revitaliseert de huid onmiddellijk zodat ze er glad, zacht en goed verzorgd uitziet. Langhoudend en waterbestendig.

mac studio sculpt foundation nc15
Het aanbrengen van deze foundation gaat erg makkelijk. Ik breng een foundation het liefste aan met een ronde stevige kwast. De foundation geeft een goede dekking aan mijn gezicht en met concealer creëer je een nog dekkender effect. De foundation is makkelijk op te bouwen voor meer dekking en geeft dan geen vlekken. Persoonlijk doe ik dit niet heel graag omdat je dan wel beter ziet dat je echt foundation op hebt. Als je dan namelijk van dichtbij kijkt, lijkt het alsof je een soort plamuur effect hebt. Niet heel storend, maar als je goed kijkt zie je het wel. Hier heb je gelukkig geen last van met één laagje.

Na één laagje heb je een natuurlijk maar dekkend effect op je gezicht. Hij geeft een medium dekking die op te bouwen is naar een hoge dekking. De kleur van deze foundation is perfect voor mij. Hij sluit goed aan in tegenstelling tot veel budget foundations.

mac studio sculpt foundation nc15
Hier zie je de foundation op mijn hand. De foundation is niet zo dun dat hij van mijn hand glijd. De substantie zal ik maar gemiddeld noemen, hij is niet heel dik, maar ook niet heel vloeibaar.

mac studio sculpt foundation nc15
Hier zie je mijn gezicht close-up. Links heb ik niks op en rechts één laagje foundation. Ik vind de dekking precies goed. Op deze foto’s heb ik ook nog geen concealer op. Dus met concealer zou het er nog egaler uitzien.

mac studio sculpt foundation nc15
Hier zie je mijn gezicht full face. Ik ben blij met het effect. Dit is precies het effect wat ik eigenlijk zocht!

mac studio sculpt foundation nc15
De foundation blijft gedurende de dag goed zitten met een laagje poeder. Hij glijd wel wat van mijn gezicht af op de plekken die ik veel aanraak (kin, wang, etc), maar dat vind ik vrij logisch. Ook is deze foundation niet zo uitdrogend voor mijn huid. Je ziet geen droge plekjes zitten en ze worden ook niet geaccentueerd. Echt een groot pluspunt vind ik dat.

mac studio sculpt foundation nc15
De foundation is zuinig in gebruik, want je bent niet heel veel nodig. Daarin tegen is hij wel wat prijzig. De foundation is verkrijgbaar bij MAC online of in de winkels voor een prijs van €31,-.

liefs
Deel:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

^D >( <3 :p :o :l :D :) :( (a)

23 Reacties

 1. 9 januari 2015 / 06:20

  Ik wil ook altijd nog een foundation van MAC proberen, maar weet niet zo goed hoe of wat met de kleur en heb geen MAC counter in de buurt zitten. Merk ook dat ik hetzelfde heb en de laatste tijd wat vaker wat meer geld uit geef aan de duurdere merken, niks mis mee toch? Tenminste dat vind ik dan. xxx Lucinda

  • Daniëlle
   Auteur
   10 januari 2015 / 11:01

   Bij mij zit de MAC counter jammer genoeg ook niet om de hoek, maar voor zo’n duur product durf ik eigenlijk niet te gokken. Ik heb me daarom ook even laten opmaken bij MAC om te zien of het echt de goede kleur was.

 2. 9 januari 2015 / 07:39

  Wauw! Die ziet er goed uit! Helaas is ie wel duur en boven mijn budget, want ik krijg zakgeld, haha!

  • Daniëlle
   Auteur
   10 januari 2015 / 11:00

   Ja dan is hij inderdaad wel prijzig. Gelukkig zijn er ook wel goede budget foundations verkrijgbaar :)

 3. 9 januari 2015 / 07:56

  Wat een pracht. Het verschil ziet er zo goed uit! Het lijkt me echt een topproduct.

 4. 9 januari 2015 / 08:31

  Klinkt goed! Ik heb alleen geen droge huid, dus weet niet of ie geschikt is voor mij :P

 5. 9 januari 2015 / 08:37

  Ik heb nog nooit een foundation van MAC geprobeerd, maar dit ziet er inderdaad erg goed uit!

 6. 9 januari 2015 / 09:42

  Ik ben nu wel nieuwschierig naar deze foundacion. Heel mooi en goed verschil zie je. Ik wil altijd wel wat meer betalen voor goede basis producten.

 7. 9 januari 2015 / 09:42

  Dit zou zeker een foundation voor mij zijn! Ik ga hier de volgende keer even naar kijken en uitproberen bij de MAC.

 8. 9 januari 2015 / 09:52

  Ik vind hem je ontzettend mooi staan, ik wil graag ook nog andere foundations van MAC proberen.

 9. brenda
  9 januari 2015 / 10:06

  Vind zelf de studio fix foundation van MAC het fijnst. Heb maandag een MSF besteld uit de nieuwe collectie, het duurt weer ontzettend lang voordat het er is. Heb net maar eens gebeld, zou er pas halverwege volgende week zijn, omdat er ‘wat vertragingen’ waren. Grrrr… slechte klantenservice daar!!

  • Daniëlle
   Auteur
   10 januari 2015 / 10:59

   Ah dat is wel balen! Ik koop MAC eigenlijk vooral in de winkel het liefst, maar soms gaat dat inderdaad niet. Hopelijk krijg je hem snel binnen!

 10. 9 januari 2015 / 12:52

  Behalve de prijs ziet dit er heel goed uit! ;-)

 11. 9 januari 2015 / 14:09

  je ziet er stralend uit meid, mooi effect liefs

 12. 9 januari 2015 / 15:49

  Ik heb een vrij droge huid dus dit is misschien wel goed voor mij, alleen de prijs oei.

  • Daniëlle
   Auteur
   10 januari 2015 / 10:58

   Ja dat is wel een nadeel. Ik had nog een cadeaukaart waardoor ik maar €6,- hoefde te betalen. Dus dat scheelt een hele boel!

 13. 9 januari 2015 / 21:32

  Ik heb deze ook en heb al aardig wat tubes versleten. Vind hem nog steeds erg fijn! Mooi resultaat geeft ie bij jou trouwens

 14. 10 januari 2015 / 09:47

  Oh wauw, hij ziet er erg goed uit zeg. Mooie foundation! Ik wil ook heel graag een MAC foundation uitproberen!

 15. 10 januari 2015 / 21:17

  Ik heb ooit een foundation gehad van MAC en ik durf er nu nooit meer een te kopen, ik vond hem verschrikkelijk. Gelukkig ben je blij met deze :)

  • Daniëlle
   Auteur
   11 januari 2015 / 10:43

   Ah ja dan snap ik wel wat je bedoelt. Dan leg je zo veel geld in voor een product waarvan je van verwacht dat hij fijn zou zijn en dan is hij dat niet. Dat is wel balen!

 16. 10 januari 2015 / 23:30

  Ik heb deze ook, zelfde kleur, maar ik vind hem te donker voor mij. Ik merk bij mezelf duidelijk een verschil tussen hals en gezicht bij fullfaces en dat vind ik niet mooi. Moet misschien eens terug voor een lichtere, maar ik weet het niet zo eigenlijk. Ze hebben me al een paar keer een verkeerde kleur gegeven :s

  • Daniëlle
   Auteur
   11 januari 2015 / 10:42

   Toen ik een concealer kocht kreeg ik ook een kleur te donker. Echt heel erg balen is dat dan, want je kan hem niet zomaar even ruilen.

 17. Astrid
  5 januari 2018 / 20:00

  Hoi! Hoebreng/bracht jij de mac sculpt foundation aan? Met kwast? Zoja, welke?

  Gr astrid