Het blijft lastig om bij de drogist een foundation te vinden voor de lichte huid. Alleen is dit wel één van de goedkoopste manieren om aan een foundation te komen. Met mijn moeder ging ik weer naar Duitsland en bij het schap van Manhattan hadden ze een foundation liggen die er wel heel licht uitzag. Die nam ik dus mee!


Manhattan is een merk wat ze jammer genoeg niet in Nederland verkopen net zoals veel andere Duitse merken, maar gelukkig woon in dichtbij de grens waardoor ik snel eventjes langs kan wippen. Manhattan vind ik een erg leuk en vooral goedkoop merk waar ik graag eens wat van wil proberen. De prijzen liggen ongeveer gelijk aan Catrice.


De verpakking vind ik niet bijzonder. De verpakking koppelt zich wel aan de prijs, want hij ziet er wel wat goedkoop uit. Dat doet onder andere Catrice toch wel een stuk wat beter. De verpakking is helemaal van plastic en voelt goedkoop aan. De foundation heet Easy Match Make-up en heb ik in de kleur 30 Soft Porcelain. Daarnaast bevat de foundation ook nog SPF 18. Ook belooft de verpakking dat de foundation zich aan de kleur van je huid zou moeten aanpassen. Dit zou best kunnen, maar uiteraard koop ik het liefste een kleur die bij mijn huid past, hiervan zal ik dus niet veel merken. De foundation is verkrijgbaar in de volgende kleuren: 30 Soft Porcelain, 32 Classic Ivory, 34 Soft Beige, 36 Rose Beige, 38 Golden Honey


De verpakking bevat een pompsysteem wat ik erg handig en hygiënisch vind. Verder heeft hij een inhoud van 27,3 ml. Dit is wel wat minder dan normaal. Normaal zit er in foundation 30 ml inhoud.


Hier zie je de foundation op mijn hand. De foundation is erg dun en glijd al snel van je hand af.


Hier zie je de foundation op mijn gezicht. De dekking is echt prima en ziet er goed uit! Wel ben je nog wat concealer nodig voor een volledige dekking. Als de foundation eenmaal ingetrokken is geeft hij een beetje een matte finish. Deze foundation is goed geschikt voor de normale tot droge huid. Hij accentueert de droge plekjes niet heel erg en dat is iets wat ik zoek in een foundation voor de winter. Aan het einde van de dag kan je toch nog wel wat velletjes zien en daarom is deze niet geschikt voor de extreem droge huid.

De foundation vind ik prima in gebruik en ik ben er erg blij mee! Ook is hij zeer geschikt voor de lichte huidjes en daar ben ik vooral heel blij mee! Prima foundation die ik iedereen met een lichte huid en een beetje een normale huid aan zou raden. Hij is lichter dan MAC Nc15 (voor de mensen die het willen vergelijken). De foundation geeft een matt effect en blush, highlighter en bronzer is wel nodig vind ik. Gedurende de dag blijft hij wel goed zitten.

De foundation heeft een prijs van €6,49 en is verkrijgbaar bij onder andere DM in Duitsland.