Het nieuwe jaar begon voor mij al direct goed. Zo ontving ik een leuk mailtje met de vraag of ik een make-up cursus wilde gaan volgen bij The College. Tuurlijk wil ik dat! De mail sprak me direct aan en afgelopen maandag was dan ook de eerste les van deze cursus. In dit artikel heb ik voor jullie een uitgebreid verslag van deze dag.

De cursus heet Discover Make-up. Tijdens deze cursus leer je hoe je onder andere make-up bij anderen kunt aanbrengen. Daarnaast leer je ook de basis van visagie, maar kun je ook een mooie smokey eyes en naturelle maken. Dit zul je allemaal leren in vijf lessen. In deze vijf lessen leer je de basis van visagie van een professionele educator.


Informatie

Deze opleiding wordt in 5 achtereenvolgende weken gegeven. De lessen vinden plaats op zaterdagmiddag van 13.00 tot 17.00 uur of maandagavond van 18.00 tot 22.00 uur. De kosten van deze cursus zijn €495,- en hierbij zit inbegrepen 5 lessen, drankjes, professioneel educator, gebruik van de materialen en een certificaat. Wel moet je een eigen model mee nemen voor tijdens de lessen.

The College is te vinden in Alkmaar. Het is een groot gebouw en op de bovenste verdieping vind alles plaats. Het is een hele grote ruimte met verschillende delen. Zo heb je een deel met allemaal spiegels en stoelen voor het visagie werk, een deel met een barretje met allerlei lekkere hapjes en drankjes, een leuk ouderwets zit gedeelte, allerlei tafels vol met make-up, een fotostudio en een deel voor een haar cursus.
Make Up Store

Bij The College werken ze met make-up van het merk Make Up Store. Zelf ben ik niet bekend met het merk, maar heb er wel veel over gehoord. Het was altijd verkrijgbaar in Amsterdam, maar dat is nu jammer genoeg niet meer zo. Zij hebben kunnen regelen om met dit merk te kunnen werken. Daarnaast kun je de producten daar dus ook gewoon kopen.

De eerste les

We begonnen met een uitleg over de basis van make-up. Karlijn (de professionele educator) legde alles uit. Ze had een model waarbij ze alles voor deed. Stap voor stap legde ze uit wat ze deed, waarom ze het deed en natuurlijk zagen wij het resultaat. Veel dingen wist ik al wel, maar sommige dingen waren voor mij ook nog zeker wel leerzaam! Nadat ze alles had voor gedaan, konden wij aan de slag.Als model nam ik mijn zus mee. Ik mocht haar opmaken door middel van producten van Make Up Store. Om te oefenen hoefde we maar één helft van het gezicht op te maken. Hierboven zie je de uiteindelijke look van het model die Karlijn had gebruikt. Links heeft ze geen make-up op en rechts is ze opgemaakt.
Daarna kregen we nog maal een uitleg over een bepaalde look. Dit keer een wat heftigere look. Mijn zus werd gebruikt als model voor Karlijn. Hierboven zie je het resultaat van de gehele look. Er is gebruik gemaakt van onder andere lekker veel glitter, zwarte oogschaduw en knallende rode lippen.


Mijn mening

Tijdens deze eerste les heb ik veel kunnen leren. Ook is het wel heel erg wennen om ineens iemand anders te gaan opmaken. Het enige nadeel voor mij is wel het tijdstip, maar daar heb ik uiteindelijk natuurlijk zelf voor gekozen. Omdat ik niet in de buurt van Alkmaar woon is het voor mij nog ruim twee uur reizen jammer genoeg. De vier uur tijdens de cursus gaan wel zeker snel voorbij. Uiteindelijk ben je toch langer bezig met de look dan verwacht. Voor ik het wist was het alweer tien uur. Ik vond het in ieder geval heel erg leuk en kijk uit naar de volgende les.


Volgende les

Tijdens de volgende les gaan we leren hoe we een mooie smokey eye kunnen gaan maken. We moeten zelf een aantal voorbeelden meenemen en kunnen dit dan gaan uitwerken op het model. Ik ben heel benieuwd naar de volgende les! Het lijkt me ook leuk om eens een keer te gaan filmen in plaats van een verslag tikken. Ik hoor graag of daar belangstelling voor is.