Catrice Prime & Fine Eyeshadow Base

catrice review prime fine eyeshadowbase
Al vaker heb ik jullie verteld dat ik oogschaduwbasis een belangrijk product voor in je stash vind. Vooral voor meiden met vette oogleden zoals ik. Zelf ben ik enorm te spreken over de Too Faced Shadow Insurance, maar jammer genoeg is deze lastig verkrijgbaar en ook erg prijzig. Veel goede budget varianten heb ik nog niet gevonden, maar Catrice heeft in haar nieuwe assortiment ook een nieuwe oogschaduwbasis toegevoegd en ik ga je vertellen of het iets is.

Twee keer per jaar veranderen Catrice en Essence hun assortiment. Het is nu weer tijd voor de eerste verandering. De oogschaduwbasis zit in het vaste assortiment en ook in de standaard schappen.

catrice review prime fine eyeshadowbase
De verpakking ziet er in ieder geval al goed uit. Lekker strak en het lijkt niet goedkoop. De verpakking is van glas en de dop van mat plastic. Je brengt de oogschaduwbasis aan doormiddel van de applicator. Hiermee doe je wat basis op je ooglid en smeer je het met je vinger uit. Het is wel een goede hygienische manier en het is fijn in gebruik. Door de applicator doseert het makkelijk.

Wel is het lastig om de hele verpakking leeg te maken, want open knippen gaat niet zo makkelijk. Persoonlijk vind ik dat voor de budget prijs niet zo erg. De inhoud van de verpakking is 5 ml. Klinkt weinig, maar je kunt hier een lange tijd mee doen. Ik maak niet snel een basis op, maar ik heb er nog niet korter mee gedaan dan een half jaar.

catrice review prime fine eyeshadowbase
Een oogschaduwbasis gebruik ik altijd bij iedere ooglook die ik maak. Hierdoor is de kleur van de oogschaduw iets intenser, blijft het langer mooi zitten en gaat het niet in de lijntjes trekken. Voor mij met mijn vettige oogleden is dit echt een must.

catrice review prime fine eyeshadowbase
Dit is wat Catrice erover zegt: “ Oogleden worden optimaal voorbereid op oogmake-up dankzij deze oogschaduwbasis. De lichte textuur in een naturel nude tint is gemakkelijk aan te brengen en gelijkmatig te verdelen met de flock applicator. De ideale voorbereiding voor je oogleden. De Eyeshadow Base verbetert de kleurintensiteit en helderheid van de oogschaduw, de kleurpigmenten blijven langer mooi en de basis voorkomt dat de kleurpigmenten zich ophopen in de plooi van het ooglid.”


De basis bevat een licht kleurtje, maar eenmaal uitgesmeerd zie je hier niks meer van. Het lijkt alsof je oogleden door het kleurtje er wat neutraler uitzien. De substantie van de basis lijkt veel op die van de Too Faced Shadow Insurance. Op de foto hierboven zie je links een swatch zonder basis van de MAC Satin Taupe en rechts met de basis eronder. Zoals je ziet is er wel lichtjes verschil te zien qua intensiteit.

Nu zal ik je vertellen dat mijn oogschaduw aan het einde van de dag wel in de lijntjes is gaan trekken. Nu heb ik hele vette oogleden dus dat heb ik al snel, maar ik vind het jammer dat deze budget variant dit niet heeft weten tegen te houden. Die van Too Faced doet dat namelijk wel voor mij. Aan het begin van de dag zit alles nog op z’n plek, maar langzamerhand na lang fietsen en druk bezig te zijn geweest zit het wel in de lijntjes. Voor de meiden die geen last hebben van vettige oogleden is het misschien wel een aanrader. Anders zou ik persoonlijk toch nog even verder zoeken als je wel vettige oogleden hebt. Jammer genoeg voor mij geen topper dus.

catrice review prime fine eyeshadowbase
De Catrice Prime & Fine Eyeshadow Base heeft een prijs van €3,59 en is verkrijgbaar bij Kruidvat en Trekpleister.

liefs
Deel:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

^D >( <3 :p :o :l :D :) :( (a)

25 Reacties

 1. 20 februari 2015 / 07:42

  Jammer dat deze niet voor je werkt! Zelf gebruik ik nu sinds een maandje de primer potion van Urban Decay, en met die basis blijft mijn make-up echt de hele dag als een huis zitten, absoluut een aanrader!

 2. 20 februari 2015 / 08:04

  Jammer, ik heb nu de i love stage oogschaduw basis van Essence, Maar ik wil heel graag die van toofaced of urben decay hebben.

  XDerek

  • Daniëlle
   Auteur
   20 februari 2015 / 10:03

   Persoonlijk vind ik die van Too Faced heel fijn. Die van Urban Decay heb ik nog niet getest.

 3. 20 februari 2015 / 08:53

  Het is jammer dat het toch in de lijntjes trekt inderdaad, op zoek naar een andere budget variant dus :)

 4. 20 februari 2015 / 09:03

  Jammer dat het voor jouw geen goed product is. Ik kan het wel eens proberen ik heb zelf niet last van vettige oogleden. Mooi foto’s heb je gemaakt!

 5. 20 februari 2015 / 09:56

  Goede eerlijke review! Deze oogschaduwbasis ga ik overslaan, mijn oogleden zijn niet enorm vet maar toch worden de lijntjes snel zichtbaar, dat lijkt me geen fijne combinatie met deze basis.

 6. 20 februari 2015 / 10:01

  Jammer dat het wat tegenviel. Je hebt er een goede review over geschreven!

  xoxo

 7. 20 februari 2015 / 11:39

  Jammer dat deze niet zo goed bevalt. Wel hele mooie foto’s!

 8. 20 februari 2015 / 11:40

  Ik heb gelukkig volgens mij niet extreem vette oogleden maar het trekt bij mij ook snel in de lijntjes. Ik heb deze nog niet geprobeerd!

 9. 20 februari 2015 / 12:52

  Heel veel zijn hier zo verschillend over, ik denk dat ik het toch maar niet koop. Fijne review!

 10. 20 februari 2015 / 19:19

  Wat een super mooie, haarscherpe foto’s! Fijn artikel ;)

 11. 20 februari 2015 / 19:39

  Wat jammer dat deze voor jou niet goed werkt!
  Het ziet er nochtans een mooi product uit! Liefs <3

 12. 20 februari 2015 / 19:51

  Fijne review, dankjewel! Voor nu blijf ik dan toch nog even bij de essence I love stage, het verschilt bij mij heel erg per dag of ik vette oogleden heb of niet..

 13. 20 februari 2015 / 20:11

  Ik wachtte nog even op wat reviews voor ik hem wou testen, hij ziet er wel erg mooi uit zo met die vierkante verpakking maar ik weet niet of het echt wat is. Mijn elf basis is nu mijn favoriet, die kost maar 1 euro en ik vind hem fijner dan die van urban decay

  • Daniëlle
   Auteur
   23 februari 2015 / 14:02

   Ja lastige keuze. Voor mij is hij het net niet. Rond 6 uur gaat hij in de lijntjes trekken ongeveer.

 14. 20 februari 2015 / 21:21

  Wat jammer dat ie voor jou niet zo goed werkt :(

 15. 20 februari 2015 / 23:29

  Het is voor mij echt een topper, maar ik heb dan ook totaal geen vette oogleden.

 16. 21 februari 2015 / 22:41

  Ik heb ‘m ook gebruikt maar vond hem niet zo fijn!

 17. 24 februari 2015 / 18:19

  Ik heb een oogschaduwbasis (kleurloos) van Etos eigen merk, die vind ik zelf erg fijn. (Nou moet ik erbij zeggen dat ik én geen extreem vette oogleden heb, én dat het enige plooitje/lijntje dat ik bij m’n ogen heb, m’n arcadeboog is.)

 18. 13 maart 2015 / 19:51

  Hmm vind het wel jammer dat het een net nietje is, ik blijf mijn paintpot wel gebruiken, kan niets tegenop merk ik al haha. Liever wat meer kwijt en oogschaduw dat goed blijft zitten dan telkens van die net niet producten waar je niet blij van word. De verpakking vind ik daarin tegen wel erg mooi