discover make up shapenGister was het weer tijd voor les drie van de Discover Make-up Cursus bij The College. Dit keer gingen we bezig met shapen en met de lippen. Er kwam heel veel foundation aan te pas en we hebben weer veel trucjes kunnen leren. Benieuwd naar mijn verslag en het uiteindelijke resultaat?

We begonnen de les weer met huiswerk onder het genot van een lekker hapje en een drankje wat weer goed voor ons was verzorgd. We bespraken een aantal looks die we mee hadden genomen en er mooi uit vonden zien. Dit keer was het tijd om alles te gaan leren over het shapen van het gezicht en hoe je nou perfect lipstick aanbrengt.

Shapen!

Uiteraard nam Carlijn weer een model en deed ze alles voor met een duidelijke uitleg. We gingen shapen op een heftige manier. Een manier die je veel bij Youtubers voorbij ziet komen en vaak ook wel de Kim Kardashian manier genoemd. Carlijn begon met drie verschillende Cream Foundations. Een kleur die vrij goed aansluit bij haar eigen huidskleur, een hele donkerbruine kleur en een tussen kleur. Deze drie kleuren ging ze gebruiken voor de basis van het shapen.


Als eerst was het tijd voor de lichtste kleur. Hiermee zette ze alle delen aan die wat meer mochten opvallen. Zo zette ze een driehoek onder het oog, een deel op het voorhoofd die doorgetrokken was naar de neus, boven en onder het hoogste punt van de wenkbrauw, op de kin, bij de mond hoek en bij de kaak.


Hierna pakte ze de donkere kleur. Het lijkt enorm heftig, maar dit werd uiteindelijk allemaal nog geblend. De donkere kleuren zette ze op de plekken waar we de schaduwen in het gezicht zien. Hiermee krijg je dus meer diepte en meer vorm in je gezicht. Alle lijnen zette ze aan met een foundation kwast. Dit deed ze bij haar jukbeenderen, bij haar slaap, net naast haar neus en de arcadeboog. Deze laatste lijn verbond ze ook weer met de neus en de slaap.


De tussenkleur gebruikte ze tussen de donkere en de lichte in. Daarna was het tijd om alles te blenden. Dit deed ze met een stippling brush. De donkere gebieden mochten niet naar beneden worden geblend, maar alleen naar boven. Zodat je nog wel de lijnen kon zien van de schaduwen. Als alles mooi was geblend kwam er nog een donkere lijn onder de kaak. Deze lijn moet je niet teveel op de kaak zetten, want dan creëer je een soort nep baardgroei. Ook deze lijn werd weer naar beneden, naar de nek geblend.


Tijd om alles af te poederen en nog wat blush, bronzer en highlighter aan te brengen. De look maakte ze af door de wenkbrauwen bij te tekenen en nog een mascara toe te voegen.De Lippen

Tijd voor de lippen! Dit deed ze met een opvallende kleur zodat wij het nog beter konden zien. Carlijn begon bij het cupido boogje en zette hier een lijn. Om je lippen heb je ook nog een klein wit randje zitten en deze kan je prima meenemen voor de lipstick. Daarna trok ze een lijn van de mondhoek naar het cupidoboogje en niet andersom. Ander heb je meer kans op een bollere lijn want vaak een minder mooi staat. Als de liplijn stond en de lipstick erop zat, was het tijd voor de gloss.
Hier zie je het uiteindelijke resultaat.

Aan de slag

Nu was het tijd om zelf aan de slag te gaan. Als model had ik dit keer Nienke mee, een vriendin van mijn zus. De eerste stap was het zetten van alle verschillende lijnen op de juiste plekken. Het lijkt behoorlijk heftig, maar hierna word het dus allemaal geblend.


Het blenden was nog lastiger dan gedacht, maar het uiteindelijke resultaat van het gezicht ziet er geslaagd uit. Je ziet direct een enorm verschil en het gezicht krijgt direct meer diepte zonder dat het heel onnatuurlijk lijkt.


Voor de lippen koos ik voor een mooi knal kleur en volgens mij gebruikte ik de kleur ‘Mandy’. Ook tekende ik de wenkbrauwen nog bij en zette ik een dunne eyeliner. De lippen waren uiteindelijk makkelijker dan gedacht.


Hier zie je het uiteindelijke resultaat (Thanks Sophie voor de foto!). Ik vond het echt heel erg leuk om te doen en heb er weer veel van geleerd. Deze les vond ik erg leuk en ik ben heel benieuwd naar de volgende les! Als het goed is gaan we dan een look maken met een drieluik effect.