maybelline matte maker review nederland
Zo ineens zijn al mijn poeders op en dan heb ik weer een lading vol. Vorige week schreef ik al over de poeder van Benefit, maar nu is het de beurt aan deze nieuwe Matte Maker van Maybelline!

maybelline matte maker review nederland
De Matte Maker van Maybelline is nog niet verkrijgbaar in Nederland, maar zal ongetwijfeld snel komen. Gelukkig kon ik hem al in Duitsland scoren. Wel kun je hem vinden op de Asos webshop. Maybelline vind ik een prima merk en was benieuwd hoe deze mij zou bevallen. De verpakking sprak mij aan, ik deed hem in mijn mandje en ik rekende hem af bij de kassa.

De verpakking vind ik aantrekkelijk. De zwarte verpakking met transparante dop en mooie typografie spreken mij erg aan. Misschien niet helemaal praktisch, want het is een draaidop, maar verder vind ik hem prima. De verpakking bevat 7,5 gram poeder.

maybelline matte maker review nederland
De poeder was in Duitsland verkrijgbaar in twee verschillende kleuren, maar op internet vind ik er vier. Ze zijn verkrijgbaar in Natural Beige, Nude Beige, Classic Ivory en Sun Beige. Uiteraard heb ik de lichtste kleur genomen. Ik nam de kleur 15 Light Beige. Het gekke is dat die niet tussen de lijst staat. Ik kan hier jammer genoeg ook niet meer informatie over vinden. Hoe dit precies zit durf ik niet te zeggen. De poeders hebben een kleurtje en dit geeft dus iets meer dekking dan een transparante poeder.

maybelline matte maker review nederland
maybelline matte maker review nederland
Hier zie je de swatch van de poeder. De poeder voelt vrij zacht aan. Ik denk dus al dat hij daarom voor iets meer dekking zal zorgen. Ik ben benieuwd!

maybelline matte maker review nederland
De poeder breng ik aan nadat ik mijn BB cream en concealer aan heb gebracht. Ik doe dit met een kabuki of een stippling brush. Voor deze poeder vind ik een stippeling brush op dit moment het prettigst. Links zie je mijn gezicht met BB Cream en Concealer en rechts met de poeder er nog overheen. Als je goed kijkt is het verschil duidelijk te zien.

maybelline matte maker review nederland
Het effect van de poeder vind ik echt heel mooi. Mijn gezicht is mat en ziet er nog egaler uit. Als je teveel poeder aanbrengt krijg je een cakey effect. Daarom breng ik hem graag aan met een stippling brush voor een lichter effect. Ik vind het matte en egale effect heel mooi en het blijft ook nog eens lang zitten. Ik zelf moet onderweg nog wel even bijpoederen voor het gewenste effect, maar dat heb ik met elke poeder. Het is een andere poeder dan anders, maar ik vind hem verbazingwekkend fijn, maar ik denk niet dat iedereen dat zal vinden.

maybelline matte maker review nederland
De Maybelline Matte Maker zal ongetwijfeld snel naar Nederland komen, maar voor nu is hij te koop via Asos. Ik kocht hem voor een prijs van €5,45.

Als je meer reviews van mij wilt lezen, kijk dan even op mijn pagina met reviews. De pagina word nog geüpdate, dus niet al mijn artikelen staan er tussen.