recept abrikozen bosbessen taart makkelijk
In mijn Personal Blush liet ik al een sneak preview zien, maar vandaag heb ik voor jullie het volledige recept. Het is een abrikozen met bosbessen taart. Vandaag laat ik je zien hoe ik hem heb gemaakt.

recept abrikozen bosbessen taart makkelijk
Het recept heb ik gevonden op Pinterest en sprak mij direct aan. Het zag er zo lekker uit. Alle credits gaan dan ook naar haar. Ik heb het recept voor jullie vertaald inclusief de ingrediënten.

Het recept is voor een taart, maar het lijkt misschien wat meer op een cake. Hij bevat namelijk geen bodem zoals een taart heeft en proeft ook meer naar een cake. Het is dus meer een soort Griekse yoghurt cake.

Ingrediënten

195 gram bloem
1 theelepel bakpoeder
1/2 theelepel bak soda
60 gram ongezouten roomboter
200 gram suiker
2 eieren
1/2 theelepel vanille extract
240 ml Griekse yoghurt
4 nectarines of 3 perziken
handje bosbessen
1 theelepel poedersuiker

recept abrikozen bosbessen taart makkelijk

Bereidingswijze:

Verwarm de over voor op 180°C. Bak dan een springvorm en leg op de op de onderkant een stuk bakpapier en doe hem dan dicht. Vet daarna de springvorm in met boter. Ook over het bakpapier heen. Zelf gebruikten wij een 24 cm springvorm, als je een kleinere of grotere hebt dan moet hij ook korter of juist langer in de oven.

Meng nu de bloem (195 gram), de bakpoeder (1 theelepel) en de bak soda (1/2 theelepel) samen in een kom.

In een andere kom meng je de roomboter (60 gram), de suiker en twee eieren. Mix dit totdat het beslag heel licht van kleur is en zacht er uitziet. Dit doe je op de zachtste stand, daarna nog 2-3 minuten op de snelste stand. Voeg daarna nog de vanille extract en de Griekse yoghurt toe en meng dit nog ongeveer een minuut.

Zet de mixer op de laagste en voeg de bloem er beetje bij beetje toe.

Als het mengsel klaar is dan doe je hem in het springvorm. Daarna voeg je de abrikozen of perziken toe en een handje vol blauwe bessen. Als je wil kan je daarna nog een theelepel poedersuiker erover doen. Zelf heb ik dit achteraf gedaan.

Nu doe je de cake/taart in een voorverwarmde over voor ongeveer een uur. Die van ons heeft er zo’n 1,5 uur in gestaan uiteindelijk. Je kan kijken of de cake/taart gaar is door er met een prikker in te gaan. Als er nog deeg aan blijft plakken is hij niet gaar.

Als de cake/taart klaar is, kun je hem laten afkoelen. Als hij afgekoeld is dan haal je hem makkelijk weer uit het springvorm door onder andere het bakpapier.

Je kan daarna nog wat poedersuiker toevoegen naar smaak.

recept abrikozen bosbessen taart makkelijk

recept abrikozen bosbessen taart makkelijk

recept abrikozen bosbessen taart makkelijk
Het is dus eigenlijk echt een soort cake. Hij is heel smeuïg en de onder- en achterkant hebben een wat hardere korst. Verder maken de bosbessen het weer wat smaakvoller en iets zuurder. De abrikozen zijn heel fris en geven ook een lekkere smaak aan de cake. De cake blijft naar mijn mening ongeveer 3-4 dagen lekker. Daarna smaakt hij wat anders en naar mijn mening ook minder lekker.

recept abrikozen bosbessen taart makkelijk
De cake vind ik lekker, maar ik moet toegeven dat het niet per direct mijn favoriet is. Zo vind ik bananenbrood waar ik ook een recept van heb lekkerder. Het is altijd leuk om recepten uit te proberen en om te kijken wat je nou lekker vind en wat niet.

Ik ben benieuwd of jullie het ook gaan maken! Zo ja, plaats dan even een foto op Social Media en tag me er in. Vind ik altijd leuk om te zien!