mixcoco review gel nagellak
Tegenwoordig zie je het steeds vaker dat je gewoon thuis je nagels kan gaan lakken met gellak in plaats van bij een salon. Van Beauty Millennium ontving ik een volledige set om prachtig mijn nagels te lakken met gellak. In dit artikel heb ik een uitgebreide review voor je over de hele set en of het het waard is.

De set is van het merk Mixcoco. Ik kende het zelf nog niet, maar daardoor werd ik nog nieuwsgieriger. Ik ontving een starterset met daarin alles om een mooie manicure te doen.

mixcoco review gel nagellak
De doos die ik ontving werd goed verzonden. Ik ontving een grote doos. Daarin zat een kleinere doos met de benodigdheden en onderin vond ik nog een doos met de lamp. In de kleine doos zaten vier verschillende kleuren nagellak, een topcoat, een basecoat, een soak off remover, een vijl en pluisvrije doekjes.

mixcoco review gel nagellak
De kleuren die ontving zijn 115, 024, 042 en 027. De starterset kan je bestellen op de website en je kan zelf kiezen welke vier kleuren je graag zou willen hebben.

mixcoco review gel nagellak
Hier zie je alle kleuren op een rij.

mixcoco review gel nagellak
De lamp is groot genoeg zodat al je nagels er onderpassen. De lamp bevat een aan en uit knop, maar ook een timer zodat hij na twee minuten weer uit gaat. Lekker makkelijk dus! De lamp is ook los te koop voor €39,95 en als je thuis al één hebt hoef je alleen nog maar de nagellakset aan te schaffen.

mixcoco review gel nagellak
Het lakken van de nagels is heel simpel. Je begint met het vijlen van al je nagels. Daarna ga je met de soak off remover en een watje over je nagels heen. Nu kun je beginnen met het lakken. Als eerst breng je natuurlijk een basecoat aan. Daarna doe je je nagels onder de lamp voor twee minuten. Daarna ga je eroverheen met de kleur nagellak en doe je je nagels weer onder de lamp voor twee minuten. Je kan zelf bepalen hoeveel laagjes nagellak je op wil doen, maar zo word het wel steeds dikker en dikker. Als laatste breng je de topcoat aan en doe je je nagels weer eronder.

mixcoco review gel nagellak

Wat ik heb gemerkt tijdens het lakken is dat je goed moet lakken zonder per ongeluk wat van je vinger mee te nemen. Als je dit namelijk onder de lamp houd word het ook hard. Je kan het er dan wel makkelijk weg halen, maar je haalt dan ook een stukje van je nagellak op je nagel wel. Als je dus wat geknoeid hebt op je nagelriemen, haal het dan nog even weg voordat je je nagels onder de lamp houd.

mixcoco review gel nagellak
Ik begon met de nude kleur aan te brengen op mijn nagels. Dit was de kleur die mij het meeste aansprak van allemaal. De kleur vind ik erg mooi en na twee laagjes heeft hij een mooie dekking. De kleur is mooi nude met een soort oranje ondertoon. Erg mooi en geschikt bij elke outfit.

mixcoco review gel nagellak
Pas na zes dagen zijn er een aantal nagels af, vier om precies te zijn. In die afgelopen zes dagen heb ik gewerkt, veel schoongemaakt, gebakken en goed bezig geweest. De nagels begonnen een beetje los te laten. 1/4e van de lak liet los waardoor ik telkens bleef haken. Daarom heb ik ze er zelf afgehaald. De rest van de nagels zien er nog goed uit. Vooral mijn linkerhand die ik minder gebruik. Bij mijn rechterhand zie je dat mijn nagel sneller groeit als dat de lak blijft zitten. Ook laat de rechterkant hele kleine mini chips zien. Links ziet er nog perfect uit! Ik vind dit zeker niet slecht! Vooral tijdens het schoonmaken en veel bezig zijn met je handen merkte ik dat ik een beetje bleef haken waardoor de nagel eraf ging.Je kan de overige nagels nog makkelijk opnieuw lakken zodat je weer een aantal dagen vooruit kunt.

mixcoco review gel nagellak
Voor een tweede test heb ik de barbieroze kleur gebruikt. Hiervan heb ik eens drie laagjes gebruikt om te kijken hoe dat was. Ik merkte dat dat wel heel dik werd en het ook iets minder goed bleef zitten. De nagellak chipt vrijwel niet na 6 dagen, maar het is eerder het geval dat ik blijf haken waardoor hij een beetje losraakt. Daardoor word hij steeds losser en trek ik hem eraf. Iets waar je eigenlijk niks aan kunt doen. Bij mij blijft de nagellak dus echt voor 5 volle dagen echt perfect zitten. Als ik niet veel met mijn handen bezig ben wel meer dan een ruime week.

mixcoco review gel nagellak
mixcoco review gel nagellak
Mijn moeder en zus hebben de nagellak ook getest en ze waren net zo te spreken als mij. Alle kleuren dekken na 2 laagjes volledig, maar de paarse dekt na 1 laagje ook al erg goed. Ik heb gemerkt hoe dunner je de lak aanbrengt, hoe beter het blijft zitten.

mixcoco review gel nagellak
Ik ben erg tevreden over deze gellak. Het enige nadeel wat ik kan bedenken is dat het even een investering is en dat de lamp wat groter is om op te bergen dan normale nagellak. Voor de rest heb ik geen nadelen gevonden en vind ik het super dat het zo lang blijft zitten! Ik raad je deze set ook echt aan.

mixcoco review gel nagellak
Het is wel een investering, maar de prijs voor nieuwe nagellak vind ik persoonlijk wel meevallen. Voor een extra kleurtje betaal je namelijk €14,95. Ongeveer net zo duur als een OPI nagellakje terwijl dit veel langer blijft zitten. Je kan ook set aanschaffen waardoor je een stuk goedkoper uit bent. Deze set bestaat uit 4 x gellakjes, 1 x gelremover, vijlen en 1 UV x lamp. Zo kun je bijvoorbeeld ook nog een set met 5 lakjes kopen voor €39,95. Ook heb ik een kortingscode voor jullie! Met de code: DANIELLE10 krijg je 10% korting! Zo betaal je nog maar €13,48 voor een nagellakje. De Pretty in Pastel set staat nog hoog op mijn wishlist! De Mixcoco producten zijn te koop bij Beauty Millennium.

Het product uit deze review is gesponsord. Lees mijn disclaimer.