mars twix recept makkelijk shortbread
Nog nooit had ik ervan gehoord, maar het zag er heerlijk uit terwijl ik een oud boekje van de Albert Heijn doorbladerde. Albert Heijn heeft altijd heerlijke recepten en dit recept komt dan wel uit 2013, hij is heerlijk voor het jaar 2015. Benieuwd waar het naar smaakt en hoe je het maakt? Lees dan even verder.

mars twix recept makkelijk shortbread
Het recept komt uit de Allerhande van Albert Heijn. Alle credits gaan dus daar naartoe, maar toch wilde ik het recept graag delen met jullie!

mars twix recept makkelijk shortbread

Benodigheden:

1 blikje gecondenseerde melk
250 gram bloem
75 gram witte basterdsuiker
300 gram boter
125 gram fijne kristalsuiker
200 gram pure chocolade (minimaal 70% cacao)
brownie vorm (28×18 cm)

Volgens het recept kan je er 24 stukjes uithalen. Wij hadden geen goede vorm waardoor het uiteindelijk de helft werd ongeveer. Hieronder vind je nog de calorieën en prijs. Dit stond onder het recept.

Calorieën (schatting): 255 – Khoolydraten: 29 gram – Vetten: 14 gram – Eiwit: 4 gram – Prijs per stukje: €0,20

mars twix recept makkelijk shortbread

Bereidingswijze:

Zet het ongeopende blikje gecondenseerde melk in een pan en voeg zo veel water toe dat het blikje onder staat. Breng het water aan de kook en laat hem daarna 3 uur op laag vuur koken met de deksel op de pan. Controleer af en toe of er nog voldoende water in de pan zit. Haal na de 3 uur het blikje afkoelen voor 30 minuten. Haal hem daarvoor uit de pan.

Verwarm de oven nu voor op 180 graden. Doe ondertussen de bloem met basterdsuiker in een komt. Snijd 175 gram boter in blokjes en voeg dit toe. Kneed dit tot een deegbal.

Verdeel het deeg over de ingevette bakvorm. Prik er met een vork gaatjes in en bak hem daarna voor 30 minuten in de oven lichtbruin en gaar.

Smelt nu de rest van de boter in een pannetje. Voeg de fijne kristalsuiker toe en laat het op laag vuur smelten. Voeg de gekaramelliseerde gecondenseerde melk toe en warm dit 5 minuten mee al roerend met een houten lepel. Verdeel dit over de bodem en laat het 30 minuten afkoelen.

Breng een pan water aan de kook. Hang er een kleinere pan of kom in waarin je de chocolade smelt (au bain-marie). Schenk de chocolade over de karamel en laat het weer 30 minuten afkoelen. Zet hem daarna nog voor 30 minuten in de koelkast en hij is klaar om aangesneden te worden.

mars twix recept makkelijk shortbread
Uiteindelijk is het een soort taart. Je kan het ook zien als koekje, toetje of snack. Je kan het eten wanneer je wilt. De smaakt van de Millionairs Shortbread is heel erg lekker! Waar ik het mee associeer is een Mars of een Twix. De stukjes zijn vrij klein, maar ook heel machtig. Ons taartje is uiteindelijk kleiner geworden dan verwacht waardoor we hogere en kleinere stukjes hebben.

mars twix recept makkelijk shortbread
De smaak is heel bijzonder en ook ontzettend lekker! Ik vind het zeker een aanrader om het eens te proberen. Het duurt wel een lange tijd, maar de uiteindelijke baktijd valt wel mee. Zeker een aanrader als je van chocola en caramel houd!