urban decay naked skin review
Na maanden wachten is er weer een prachtig beauty merk naar Nederland gekomen. Namelijk Urban Decay! Tijdens het event van Ici Paris XL ontving ik de Urban Decay Naked Skin Blemish Balm. Ik heb nog nooit eerder gezichtsproducten van dit merk geprobeerd dus op deze manier kan ik dat mooi testen!

urban decay naked skin review
Urban Decay heeft een aantal Naked Skin producten in hun collectie zitten. Zo hebben ze foundations, concealers en dus de Beauty Balm. Deze Beauty Balm is in drie verschillende varianten verkrijgbaar, namelijk de Illuminating, de Bronzing en de normale variant. Naast deze full size is er ook nog een travel variant verkrijgbaar met een inhoud van 15 ml.

urban decay naked skin review
Deze Beauty Balm is verkrijgbaar in maar één kleur. Dat maakt het voor mij altijd wel spannend. Voor mij is zo’n product al snel te donker en voor anderen al snel te licht. Toch werd mij verteld dat hij zich aanpast aan je huid. Dus dat maakt me wel nieuwsgieriger. De verpakking bevat 35 ml. Een normale foundation verpakking bevat vaak 30 ml. Ook bevat hij SPF 20 en heeft hij een 5-in-1 formule. Die 5-in-1 formule hydrateert, prepareert, beschermt en egaliseert de huid, terwijl hij ook oneffenheden verbergt en je huid een natuurlijke finish geeft. Ook helpt hij huidveroudering te voorkomen.

urban decay naked skin review
De verpakking vind ik er leuk uitzien! Zowel het doosje als de verpakking zelf bevat een mooie bruine kleur en glans en leuke typografie. De tube zelf is smal en ziet er naar mijn idee leuk uit. Onderop vind je nog een leuk detail met het Urban Decay logo. Op het doosje en op de tube staat nog wat informatie, maar helaas wel allemaal in het Engels.

urban decay naked skin review
De verpakking heeft een draaidop wat makkelijk werkt. Ook is het hygiënisch en doseert het makkelijk.


Hier zie je de Urban Decay Naked Skin Beauty Balm op mijn arm. Zoals je ziet matcht hij niet direct met mijn huidskleur. Toch ben ik benieuwd in hoeverre hij zich aan zal passen aan mijn huid op mijn gezicht. De substantie is redelijk dun en vloeibaar.

urban decay naked skin review
Op internet staat dat je de Beauty Balm als BB Cream kan gebruiken of voor onder je foundation. Beide stappen heb ik voor jullie geprobeerd.


Links heb ik niks op. Rechts zie je hoe donker de stippen lijken vergeleken met mijn huidskleur.


Hier zie je een laagje van de Naked Skin Beauty Balm. Rechts heb ik er een foundation over aangebracht.

urban decay naked skin review
De kleur past zich werkelijk aan aan mijn huidskleur. Dat had ik niet verwacht! Hij lijkt te donker, maar eenmaal uitgesmeerd is de kleur grotendeels aangepast. Voor mij is hij een heel klein tikkeltje te donker, maar het kan net. Om eerlijk te zijn ben ik niet heel enthousiast over dit product. De dekking is echt minimaal. Hij zou in mijn geval handig zijn als bescherming voor de zon inclusief een licht tintje. Voor onder mijn foundation merk ik ook niet dat hij een hele bijzondere glow geeft of dat mijn foundation er mooier uit van gaat zien. Het verschil is heel minimaal en ik zou er daarom ook niet zoveel geld voor uitgeven.

urban decay naked skin review
De Urban Decay Naked Skin Beauty Balm is verkrijgbaar bij de Ici Paris XL online en in Amsterdam. De prijs is €34,- voor een verpakking van 35 ml en is hier online te vinden. Als je voor 16:00 besteld dan word hij dezelfde dag nog verstuurd. Daarnaast betaal je ook geen verzendkosten.

Het product uit deze review is gesponsord. Lees mijn disclaimer.