MAC dupe kwasten
Een prijzig merk waar je toch veel over hoort is MAC. Ze hebben prachtige producten en de producten die ik tot nu heb bevallen ook heel erg goed. Naast make-up verkoopt MAC ook make-up kwasten en heel veel beautybloggers zijn hier lyrisch over. Met name de oogschaduwkwast en de blendkwast. Op internet vond ik een dupe van deze kwasten voor een enorm lage prijs. MAC dupe kwasten. Top of flop? Vandaag vertel ik er meer over.

Ik zag de kwasten op eBay en kocht ze omdat ik wel extra kwasten kon gebruiken, maar het was me nooit opgevallen dat ze nagemaakt zijn van die van MAC. De kwasten kwamen helemaal ingepakt binnen met heel veel piepschuim en ze waren heel goed verpakt. Het past zelfs niet door de brievenbus. MAC kwasten zijn in verhouding best prijzig (+/- €22,-!) dus dat is wel een hele uitgave.

MAC dupe kwasten
Hier zie je de drie kwasten die ik gekocht heb. Ze hebben een zwarte steel en een nummer aan de onderkant. Dat nummer hebben ze slim afgekeken. Zelf vind ik zo’n nummer wel handig voor als je veel kwasten hebt en je zoekt een specifieke kwast. De kwasten houden fijn vast.

De kwasten zelf voelen niet zacht aan. Ze prikken eigenlijk nogal als je ze met je vingers voelt. Dat is wel jammer. De oogschaduwkwast lijkt in verhouding met mijn andere kwasten ook best groot. Geen idee of dit fijn is of niet, maar dat ontdekken we zo. De twee blendingkwasten zien er in verhouding wel goed uit.

MAC dupe kwasten
De beide blendingkwasten lijken wel veel op elkaar. De haren staan redelijk dicht op elkaar, maar is nog wel fijn om te blenden. Bij de oogschaduwkwast staan de haren ook redelijk dicht op elkaar. Hij is wel stevig, maar niet zoals bijvoorbeeld een concealer kwast.

In gebruik vind ik de kwasten wel goed werken. Wel vind ik de oogschaduwkwast wat groot. Ook laten de kwasten haren los en zoals ik al zei prikken ze ook. Met name de oogschaduwkwast.

Niet heel positief merk je dus al, maar ik ben ook zeker niet negatief over de kwasten. Ze brengen de oogschaduw goed aan en blenden is ook wel te doen. Ik pak ze regelmatig, maar lievelingskwasten zullen het nooit worden. De plus en min punten strepen elkaar af. Het is voor mij 50/50, maar ik zou ze wel aanraden vanwege de prijs. Extra oogschaduwkwasten is natuurlijk nooit verkeerd. Als je geen tijd of zin hebt om je kwasten te wassen en je wil even snel een andere kleur oogschaduw op doen, dan kan je deze even pakken.

MAC dupe kwasten
Hopelijk heb ik het allemaal goed uitgelegd. Ik vind ze fijn, maar ook weer niet. Wat een gedoe om dit uit te leggen. Als je het echt wilt weten zou ik je ze aanraden te bestellen. Je bent gelukkig geen rib uit je lijf kwijt door deze kwasten. Ze kosten ongeveer €0,90 per kwast. Klik hier voor de linkjes: 224, 217, 239

x Daniëlle