MAC 266 Small Angle Brush

mac 266 review small angle
Goed gereedschap is het halve werk. Zo ook met make-up! Werken met goede kwasten maakt een enorm verschil en het werkt ook prettig als het makkelijk gaat. MAC is populair onder veel bloggers. Zo hoor je onder ander heel veel over de 217 kwast. In mijn geval stond de 266 kwast ook erg hoog op mijn lijstje. Wat mij alleen tegenhield was de prijs. Toch heb ik hem en laat ik je weten of hij het waard is.

mac 266 review small angle
mac 266 review small angle
De reden waarom ik deze kwast nu wel kocht is omdat ik hem voor de helft van het geld heb kunnen scoren. Via Marktplaats heb ik de originele 266 gekocht. Daarom was de stap ook makkelijk gemaakt aangezien ik nog een schuin afgesneden kwastje zocht voor mijn wenkbrauwen.

mac 266 review small angle
mac 266 review small angle
Deze kwast heet 266 Small Angle Brush. Hij is vrij klein en schuin afgesneden. Je kunt hier dus onder andere je eyeliner mee aanbrengen, maar ook je wenkbrauwen mee bij tekenen. Voor dat laatste ga ik hem gebruiken!

mac 266 review small angle
De kwast is erg dun waardoor je gemakkelijk dunne en nauwkeurige lijntjes kan creëren. Wenkbrauwhaartjes zijn natuurlijk ontzettend dun, dus daar kan ik hem goed voor gebruiken. De MAC kwasten worden allemaal met de hand gemaakt van de fijnste kwaliteitsmaterialen.

mac 266 review small angle
Het uiterlijk van een kwast is vaak niet bijzonder, maar hij past wel bij de rest van mijn kwasten. Hij is van hout gemaakt en heeft zilver kleurig metalen details. De haren zijn schuin afgesneden en zijn vrij dun. In eerste instantie was ik teleurgesteld in deze kwast, maar ik moest er gewoon echt aan wennen. Ik vond hem in eerste instantie niet dun genoeg, maar op dit moment kan ik niet zonder deze kwast. Als ik extreem scherpe lijnen wil trekken dan smeer ik een beetje vaseline op het kwastje en haal ik dit er later weer af. Hierdoor blijven de haartjes meer aan elkaar plakken.

mac 266 review small angle
Ik ben blij dat ik de kwast heb. Hij is fijn en gebruik hem dagelijks. De review over deze kwast was eerst wat negatiever, maar ik heb de tekst uiteindelijk aangepast. Vandaar dat je misschien reacties leest die op dit moment niet meer helemaal bij de review aansluiten. Ik vond hem in eerste instantie minder fijn dat het bijgeleverde kwastje van de Benefit Brow Zings. Tegenwoordig kan ik niet meer zonder de MAC 266. Op dit moment gebruik ik hem echt dagelijkse en voor de prijs van €11,- kon ik hem niet laten liggen. Ik raad je deze kwast zeker aan. Zelf heb ik ook de Zoeva Brow Liner, maar die vind ik oprecht minder fijn. Deze is een stuk dikker en onhandiger om je wenkbrauwen mee aan te zetten.

mac 266 review small angle
De MAC 266 Small Angle Brush is te koop voor een prijs van €22,- en is te koop online en bij de MAC Counters/Stores.

liefs
Deel:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

^D >( <3 :p :o :l :D :) :( (a)

28 Reacties

 1. 13 juni 2015 / 07:51

  Jammer dat hij tegenvalt! Ik heb op dit moment mijn kwasten van Zoeva.. Maar hier zullen ongetwijfeld kwasten van MAC aan worden toegevoegd aangezien ik gek ben op producten van MAC, haha!

 2. 13 juni 2015 / 07:53

  Ik heb vorig jaar deze ook aangeschaft, echt een fijne! Mooie fotos heb je gemaakt!

 3. 13 juni 2015 / 09:09

  Wat jammer dat ‘ie tegenvalt! Ik vind de kwasten van Zoeva echt fantastisch (ik heb de complete Eye set) en ook de wenkbrauwkwast daar van is heel goed!

  • Daniëlle
   Auteur
   15 juni 2015 / 09:15

   Ja die wil ik ook nog steeds aanschaffen. Ben daar heel erg benieuwd naar!

 4. 13 juni 2015 / 09:40

  Hij ziet er erg prettig in gebruik uit, inderdaad is goed gereedschap het halve werk….leuk om iets over deze brush te lezen

 5. 13 juni 2015 / 10:07

  Mmm jammer dat het toch niet helemaal is wat je wenst! Ik heb nu een Zoeva kwasten set en my god echt de moeite waard!

  • Daniëlle
   Auteur
   15 juni 2015 / 09:15

   Thanks voor de tip! Die staat nu ook op mijn wishlist!

 6. 13 juni 2015 / 10:53

  Jammer dat het niet precies was wat je er van verwacht had. Ik gebruik zelf voor de wenkbrauwen een potlood en dus laat ik deze kwastjes nog even met rust. xxx Lucinda

 7. 13 juni 2015 / 10:58

  Jammer dat het toch niet helemaal liefde is! Ik vind MAC kwasten zelf toch net wat te duur (ik ben meer van de RealTechniques enzo) al ben ik nog steeds wel benieuwd naar de 217 kwast. Ik heb zelf trouwens een heel smalle angled brush van Hema, misschien het proberen waard?

  • Daniëlle
   Auteur
   15 juni 2015 / 09:16

   Ik vind MAC kwasten ook net wat te duur, maar voor deze prijs kon ik hem niet laten liggen. Ik ben ook helemaal weg van RT kwasten, maar heb daar eigenlijk nog geen kwasten voor de ogen geprobeerd. Thanks ook voor de tip van Hema, ik ga er eens naar kijken :)

 8. 13 juni 2015 / 11:02

  Das een dompertje. Ik gebruik nu een hele goedkope Essence kwast voor mijn wenkbrauwen.

 9. 13 juni 2015 / 12:12

  Hmm, jammer dat hij tegenvalt! Ik heb er zelf eentje van sephore, een keer voor €11.- gekocht ofzo, en echt perfect zowel voor wenkbrauwen als eyeliner. Hij is flinterdun, heel stevig, echt perfect!

  Lieefs

  • Daniëlle
   Auteur
   15 juni 2015 / 09:17

   Balen dat de Sephora weg is. In zulk soort gevallen mis ik hem wel.

 10. 14 juni 2015 / 12:45

  Wat jammer dat hij tegenvalt voor die prijs zeg! Ik heb hem van Zoeva en vind die echt super fijn voor dipbrow van anastasia.

  • Daniëlle
   Auteur
   15 juni 2015 / 09:17

   Thanks voor de tip! Dan moet ik die maar eens proberen.

 11. 14 juni 2015 / 17:55

  Wat een prachtige foto’s. Jammer dat die tegenvalt. Gelukkig heb je hem voor een voordeliger prijsje kunnen aanschaffen :)

  • Daniëlle
   Auteur
   15 juni 2015 / 09:18

   Ja dat scheelt wel een hoop! Dankjewel voor het lieve compliment.

 12. 14 juni 2015 / 21:02

  Hmm balen dat je niet echt tevreden bent. De kwasten van MAC zijn sowieso behoorlijk prijzig, en ik denk dat je voor minder geld ook prima kwasten hebt van o.a. Hema, Elf en Ebay! xx

 13. 15 juni 2015 / 19:17

  Jammer dat je niet helemaal blij bent met deze best wel dure kwast x