Steeds meer merken komen met matte lipproducten en wat je al helemaal vaker ziet zijn vloeibare matte lipproducten. Vandaag blijven we in de matte sfeer, maar dan niet vloeibaar dit keer. Astor heeft namelijk vier nieuwe Lip Butters uitgebracht en deze keer met een matte finish.


Astor is een merk wat verkrijgbaar is in onder andere Duitsland. Ik durf niet te zeggen of het ook in andere landen verkrijgbaar is, in ieder geval in Nederland niet helaas. Waarschijnlijk gaat een groot deel van jullie op vakantie, dus vergeet dan geen kijkje te nemen bij dit schap.

Astor had al een behoorlijk aantal Soft Sensation Lipcolor Butters in hun assortiment. Ze hadden allemaal een andere finish, maar de matte variant was er nog niet. Tot nu! Want er zijn vier verschillende kleuren uitgekomen.


De Astor Soft Sensation Lipcolor Butters Matte hebben een verpakking net als andere dikke lippotloden. Alleen zijn deze net even wat anders. Het lipproduct zelf heeft namelijk wel een schuin afgesneden bovenkant zoals een echte lipstick. Onderaan het potlood kan je hem naar boven draaien zodat hij langer wordt.


De verpakking vind ik in ieder geval prachtig. Hij heeft de kleur zoals de lipkleur zelf ook heeft. Daarnaast bevat hij ook prachtige glimmende gouden details wat hem zo speciaal maakt.


Uit de collectie heb ik twee kleuren aangeschaft. Naast deze twee kleuren was er ook nog een knal paarse en een hele felle roze. Niet iets wat bij mij past. In de afgelopen Personal Blush heb je wel de swatches ervan kunnen zien voor als je nieuwsgierig was.


De kleuren die ik heb gekozen zijn 025 Cheeky Girl en 027 Elegant Nude.


Elegant Nude is een wat bruine oud roze kleur die me doet denken aan Faux van MAC alleen dan nog wel wat bruiner. Cheeky Girl is een opvallende felle vuurrode kleur. Beide kleuren hebben uiteraard een volledig matte finish en zijn ontzettend goed gepigmenteerd. Ze zien er prachtig uit!


Hier zie je Cheeky Girl op mijn lippen. Hij is lekker fel en ziet er prachtig uit. De lipstick laat velletjes niet opvallen en hij brengt gemakkelijk aan. Hij is qua substantie romig en niet stroef.


Elegant Nude is qua substantie vrijwel hetzelfde. Deze kleur is alleen een heel klein tikkeltje romiger. Het aanbrengen gaat daardoor makkelijk en ook de velletjes vallen bij deze kleur niet op. De pigmentatie is top.


Hier zie je Cheeky Girl full face. Hij is fel en knal en valt lekker op.


Elegant Nude vind ik vooral heel erg mooi. Het is is kleur die wat meer bruiner is dan ik gewend ben en valt ook op. Prachtige kleur!

Conclusie

De kleuren blijven goed zitten en blijven er prachtig uitzien. Na een maaltijd of een hoop drankjes is het wel tijd om de lipstick bij te werken. Wat ik merkte bij de kleuren is dat ze geleidelijk vervagen, maar ook het randje om de lippen heen verwacht na wat kusjes en wat eten mee. Dat is niet iets wat je heel snel ziet bij matte producten heb ik het idee. Het lijkt doordat de rand vervaagt wat slordiger en minder strak. Dit is een klein kritiek puntje want het valt in het echt niet heel erg op en bijwerken gaat makkelijk en is een kleine moeite. Toch wilde ik het er even bij vertellen.


Ik ben ontzettend enthousiast over deze producten. Ze blijven goed zitten en de kleuren zijn bijzonder en uniek. Vooral de nude kleur vind ik bijzonder. Als je voor het schap staat raad ik je zeker aan ze mee te nemen. Het zijn dikke aanrader! De Astor Soft Sensation Lipcolor Butters Matte hebben een prijs van €5,95 en zijn onder andere verkrijgbaar bij de DM en Müller in Duitsland.