Oh nee, je oogschaduw is gevallen en ligt in duizend stukjes. Wat nu?! Weggooien zou je denken. Nee, dat is niet de oplossing, je kunt hem namelijk weer repareren. In dit artikel ga ik je leren hoe je een kapotte oogschaduw kan repareren.

Volg je Make Me Blush al op Instagram? En YouTube?

Een ander woord voor je oogschaduw om te repareren is pressen. Mijn oogschaduw is niet kapot gevallen, maar in de kortingsbak zag ik voor €0,50 een kapotte oogschaduw liggen. Ik snap nog steeds niet waarom ze die verkopen en de verkoper keek me ook een beetje raar aan. Maar ik wilde het gewoon een keer uitproberen en kijken hoe makkelijk het is voor als het me echt overkomt met bijvoorbeeld mijn favoriete oogschaduw.

Wat ben je nodig?
– Een kapotte oogschaduw/poeder/blush
– Tissues (Zodat alles niet zo vies word)
– Een satéprikker
– Een muntje
– Een theelepeltje
– Een klein bakje dat vies mag worden
– Alcohol

Dit was mijn kapotte oogschaduw. Nee, zo valt hij niet echt meer te gebruiken.

Als eerst doe je alles in het bakje en maak je het doosje van je oogschaduw schoon.
Nu pak je het theelepeltje en doe je die vol met het alcohol. Wij hadden geen pure alcohol is huis, maar dat is wel het beste. Ik heb een fles gepakt met 37,5% alcohol waar je wel doorheen kunt kijken. Dus geen rode wijn of andere soorten met een kleurtje, want dat kan de kleur van je oogschaduw veranderen.
Nu ga je alles mengen met een satéprikker en als je denkt dat het goed genoeg is (dit merk je wel) dan giet je alles weer in je oogschaduw doosje.
Pak nu een muntje wat ongeveer zo groot is als je oogschaduw en doe hier een tissue omheen.
Nu ga je alle oogschaduw goed aandrukken en proberen hem vlak te maken.
Dit is mijn eindresultaat geworden. Niet perfect, maar je kunt hem nu wel weer gebruiken. Laat de oogschaduw nu drogen met de deksel open zodat het alcohol eruit kan. Je mag daarom de oogschaduw eerst ook niet gebruiken vanwege de alcohol die er nog in zit.
Hier zie je nog goed het voor en na.
 
Vond jij dit artikel handig om te lezen? Veel succes met jou kapotte oogschaduw!
— Lees ook: Geld verdienen met YouTube, mijn tips!