In de maand juli was ik met vrienden uit. Het was zoals verwacht heel leuk. Een drankje hier, een dansje daar en natuurlijk op de foto. Toen ik de foto’s terug keek was ik enorm bleek! Ik kwam erachter dat dit door mijn foundation komt en daarom heb ik speciaal deze foundation van L’Oréal gekocht met als gedachte dat deze perfect moet zijn voor een avondje uit. Ik leg je er meer over uit in dit artikel.

loreal infallible matte foundation review
Eerst zal ik kort wat vertellen over hoe het kwam dat mijn gezicht zo bleek leek. Uiteraard ben ik al heel bleek, maar die avond droeg ik de MAC Studio Sculpt Foundation in NC15. Deze foundation bevat SPF en SPF reflecteert als je een foto maakt met flits. Door de reden leek ik dus heel bleek. Nu is het alleen wel een zoektocht om een fijne foundation zonder SPF te vinden die ook nog goed dekt. Tegenwoordig zit namelijk overal SPF in. In deze van L’Oréal gelukkig niet.

loreal infallible matte foundation review
De L’Oréal Infallible 24H Matte Foundation is redelijk nieuw in het assortiment. Het is een matte foundation die moet zorgen voor een hele hoge dekking. Ik vind het tof dat L’Oréal deze foundation heeft uitgebracht. Het is niet dat ik het dagelijks zou dragen, maar met bijvoorbeeld uitgaan hou ik wel van een hele egale huid. Ook is het fijn dat de prijs zo klein is. Want je ziet niet heel vaak hoog dekkende foundations voor een lage prijs.

loreal infallible matte foundation review
loreal infallible matte foundation review
De verpakking is een simpele tube. Ik hou altijd wel van luxe flesjes, maar deze tube vind ik eigenlijk ook wel weer wat hebben. De verpakking is deels transparant waardoor je makkelijk de kleur kan zien en of hij bijna leeg is. Doormiddel van een smal tutje komt er foundation uit de verpakking. De foundation bevat 35 ml wat iets meer is dan het gemiddelde van 30 ml.

loreal infallible matte foundation review
Achterop staat nog wat handige informatie. Hier die je dat de foundation een hoge dekking belooft, een medium textuur heeft en een matte finish heeft.


Hier zie je de ingrediënten, hij bevat dus geen SPF. De foundation is op waterbasis en bevat siliconen:
Aqua/Water – Dimethicone – Isododecane – Nylon-12 – Acrylates/Polytrimethylsiloxy Meth- Acrylate Copolymer – Silica – Butylene Glycol – Peg-10 Dimethicone – Isohexa- Decane – Isononyl Isononanoate – Pentylene Glycol – Synthetic Fluor- Phlogopite – BIS-PEG/PPG-14/14 Dimethicone – Magnesium Sulfate – Phenoxyethanol – Caprylyl Glycol – Acrylates Copolymer – Disteardimonium Hectorite – Disodium Stearoyl Glutmate – Calcium Gliconate – Perlite – Magnesium Gluconate – Tocopherol – Aluminium Hydroxide – [+/- May Contain CI 77891 / Titanium Dioxide – CI 77491, CI 77492, CI 77499 / Iron Oxides].(F.I.L. B168952/1).


Hier zie je de foundations op mijn hand. In totaal zijn er vijf verschillende kleuren verkrijgbaar. Zelf koos ik voor de lichtste kleur in 11 Vanilla. Alsnog niet extreem licht, maar licht genoeg voor mij voor in de zomer. In de winter zou hij zeker wel te donker zijn helaas! In Denemarken was er gelukkig ook nog een kleur lichter verkrijgbaar. Namelijk in de kleur 10 Porcelain. Deze is nóg lichter dan NW15 en is dus een absolute match voor mij. De substantie is vrij dun, maar loopt niet direct van je hand af.


Hier zie je mijn gezicht zonder make-up. Ik heb gelukkig geen onrustige huid, maar voor speciale gelegenheden vind ik een hele egale huid wel een mooi resultaat geven. Bij de tweede rij zie je mijn gezicht met een laagje van de foundation. Het aanbrengen gaan gemakkelijk en probleemloos. Bij de derde rij zie je mijn gezicht full-face met make-up. Ook twee laagjes aanbrengen gaat heel gemakkelijk en zorgt niet voor een raar effect. De dekking vind ik ook prachtig. De dekking is inderdaad zoals beloofd heel hoog en ook het matte effect zie ik zeker terug. Persoonlijk breng ik nog wel altijd poeder aan, maar ik vind het fijn dat hij een matte finish heeft. Daardoor blijft mijn huid er langer mat uitzien. Op de laatste foto heb ik zelfs geen poeder aangebracht deze keer.

loreal infallible matte foundation review
Door de matte finish moeten mensen met een droge huid wel wat meer opletten. Een matte finish is altijd uitdrogender en laat dus sneller velletjes zien op je huid. Een matte foundation is dus heel goed geschikt voor de mensen met een vette huid.


Ik ben ontzettend tevreden over deze foundation. Hij blijft lang zitten, geeft het resultaat wat ik wilde en ziet er mooi uit. De dekking vind ik ontzettend goed en daarnaast komt hij ook nog de belofte van het matte effect na. Ik vind het zeker een goede aanrader! Ook ben ik enorm blij dat ik kleur nummer 10 heb kunnen scoren in Denemarken. Deze kleur heb ik niet gezien in Nederland of Duitsland en ik vind echt dat L’Oréal deze lichte kleuren naar Nederland moet halen.

loreal infallible matte foundation review
Ik kan de foundation echt zeker aanraden. Ik ben er ontzettend tevreden over! Good Job L’Oréal


De L’Oréal Infallible 24 H Matte Foundation is verkrijgbaar voor een prijs van €15,99 bij onder andere Kruidvat en Bol.com. L’Oréal is vaak in de aanbieding, dus mijn tip is om goed op de aanbiedingen te letten.