urban decay oogpotlood review nederland
Een look met oogpotlood kan het plaatje helemaal afmaken. Ik gebruik dan ook in elke look een oogpotlood. Van zwart, naar fel paars of blauw met glitters. Vandaag review ik oogpotloden van het merk Urban Decay.

urban decay oogpotlood review nederland
De potloden zijn anders verpakt dan anders. Het is namelijk een set met vier verschillende potloden. Bij elk potlood heb je twee verschillende kleuren. Zelf maak ik zelden een oogpotlood op en op deze manier kan je veel goedkoper meerdere potloden gebruiken.

urban decay oogpotlood review nederland
In de set zitten veel bruikbare kleuren. Zo heb je zwart, grijs, bruin, maar ook paars en blauw. Ideale kleuren die bij veel looks passen.

urban decay oogpotlood review nederland
De potloden zitten verpakt in een leuk felgekleurd karton met daarom heen plastic. Ik vond het er erg aantrekkelijk uitzien en dat was ook een reden dat ik hem daadwerkelijk had gekocht.

urban decay oogpotlood review nederland
De potloden zien er goed uit qua verpakking. Ze zijn stevig, hebben allemaal een transparante dop en zijn duidelijk doordat elke kleur ook een gekleurd deel potlood bevat.

urban decay oogpotlood review nederland
Hier zie je de kleuren Zero, Black Market, Perversion en Black Velvet. Allemaal kleuren die veel op elkaar lijken. In werkelijkheid lijken ze ook vrij veel op elkaar, maar zie je wel verschil qua shimmer en intensiteit. Zo is de één wat matter dan de ander en is de andere weer wat grijzer qua kleur. Toch had ik het wel leuk gevonden als er nog een ander kleurtje in zat zoals bijvoorbeeld groen. In een ooglook vind ik deze kleuren namelijk vooral erg op elkaar lijken.

urban decay oogpotlood review nederland
Hier zie je de uiteinden van de potloden hierboven. Dit zijn de kleuren Demolition, Torando, LSD en Smoke. Deze kant is alweer wat spannender. Vooral LSD ziet er in de verpakking al geweldig uit.

urban decay oogpotlood review nederland

urban decay swatches 24/7 glide on
Hier zie je de swatches van alle kleuren op een rij. Ze zijn heel romig en geweldig gepigmenteerd. Stuk voor stuk zijn ze heel mooi. LSD is absoluut mijn favoriet. Hieronder heb ik alle kleuren nog eens duidelijk omschreven.

LSD: Dit is een bijzondere donkerblauwe kleur met fel turquoise micro-glittertjes erdoor. Hij bevat een hele mooie glans en is erg opvallend.

Perversion: Dit is een hele mooie diep zwarte kleur en lijkt erg op de kleur Zero. Deze is qua finish licht metallic.

Tornado: Dit is een paarse kleur met een lichte glanzende finish. De kleur is vrij koel van ondertoon.

Black Market: Deze kleur heeft een heel licht glanzend laagje. Het is een donker grijze kleur.
Smoke: Smoke is een zachte grijze kleur.

Black Velvet: Ook dit is weer een zwarte kleur die veel lijkt op de foto op de andere kleuren. Deze kleur is in werkelijkheid een stuk matter dan de rest. Dit is echt een ultieme zwarte kleur.

Demolition: Deze kleur is erg donker bruin. Hij heeft een warme ondertoon en is vrij mat.

Zero: Deze ultieme zwarte kleur is Zero. Hij lijkt veel op Perversion. Hij is mooi intens zwart met een licht glanzend laagje.


In deze look heb ik de kleur Tornado op de onderste waterlijn gebruikt en de kleur Zero op de bovenste waterlijn.


In deze look heb ik LSD op de onderste waterlijn gebruikt en de kleur Perversion op de bovenste waterlijn.


Voor deze look heb ik Zero op beide waterlijnen gebruikt.


Bij deze look heb ik Tornado op de onderste waterlijn en Black Market op de bovenste waterlijn gebruikt.

urban decay oogpotlood review nederland
De kleuren die favoriet zijn bij mij zijn Perversion, LSD en Tornado. Deze kleuren gebruik ik tegenwoordig erg veel en ik vind ze prachtig. De overige kleuren pak ik er ook graag bij.

urban decay oogpotlood review nederland
De set met potloden vind ik absoluut een aanrader. Alle potloden brengen naar mijn idee fijn en makkelijk aan. Ze zijn heel intens en blijven ook nog eens ontzettend lang zitten op de waterlijn. Op dit moment gebruik ik geen andere potloden meer bijna. Ook vind ik het fijn dat de set in verhouding zo veel goedkoper is doordat je ineens acht potloden koopt.

urban decay oogpotlood review nederland
Deze set heb ik helaas (nog) niet kunnen vinden in Nederlandse webshops. Gelukkig zijn de meeste kleuren wel los te koop bij Ici Paris XL. Behalve Black Market en Tornado. Die zijn exclusief verkrijgbaar in deze set. Ook Ici Paris XL heeft Urban Decay potloden met twee uiteinden, maar helaas niet in deze kleuren. Zelf heb ik voor de rest €39,- betaalt.