Bloggen is één van mijn favoriete hobbies om te doen en dat had je vast ook wel verwacht. Wel is het voor nu nog echt een hobby en gaan er afspraken voor het bloggen. Hoe combineer je dan een blog met weinig tijd? Niet het aller makkelijkste zal ik je vertellen, maar ik geef je bruikbare tips.

Ga plannen!

Dit staat denk ik wel stipt op één, maar is ook wel logisch. Zelf probeer ik dagelijks een artikel online te krijgen en plannen is daarbij echt een must. Plan van te voren in welke artikelen je wanneer online wilt hebben en zo kun je daar naar toe werken. Het plannen maakt het allemaal alleen maar leuker als je voor vrolijke notitieboekjes kijkt. Ga bijvoordeel naar Hema! Daar hebben ze echt hele leuke. Ook heb ik een eigen blog planner ontworpen die binnenkort online te koop zal zijn!

Werk vooruit

Wat bij mij voor rust zorgt is om vooruit te werken. Ik ben er niet goed in, maar dat is een ander verhaal. Als je vooruit werkt dan staat het allemaal al klaar en hoef je niet nog tot laat bezig omdat je zo graag een artikel voor morgen af wilt hebben.

Efficient werken

Het woord vind ik niks, maar het is belangrijk als je veel gedaan wilt hebben. Maak bijvoorbeeld in het weekend al je foto’s voor je artikelen voor komende week. Zo hoef je minder vaak je camera in te stellen en kan je zo doorklikken. Doe dit ook bij swatch foto’s of foto’s die op dezelfde plek genomen kunnen worden. Zo kun je daarna alle foto’s tegelijkertijd bewerken omdat je dan toch bezig bent.

Schrijven wanneer je kan

Zit je in de bus, de trein, reclame tussen het tv kijken door, heb je pauze en verveel je je? Ga bezig met je hobby, bloggen! Tik op je telefoon het artikel voor aankomende week alvast af. Je moet je rust natuurlijk wel nemen, dus doe het met mate zou ik zeggen. Alleen als je tijd hebt en het kan dan is het mooi meegenomen! Zo kun je bijvoorbeeld de app Evernote downloaden. Deze kun je op de telefoon, tablet en laptop downloaden en alles synchroniseert dan. Hier kun je dan in typen en kun je het zo weer vanaf je laptop halen. Op zulk soort momenten kun je ook al je ideeën opschrijven en later uitwerken.

Plan minder in

Voor mij is dit echt de allerlaatste optie, maar plan minder artikelen in als het echt niet gaat. Je trouwe volgers blijven echt wel als ze je blog leuk vinden en een afgeraffeld artikel lezen is bijna altijd minder leuk. Je merkt het dan vaak toch. Bloggen moet geen moeten zijn, het is een hobby!

Focus!

Ben je aan het bloggen, maar weet je dat je weinig tijd hebt? Zorg dan dat je niet afgeleid word. Zet je mail uit en open die twee keer op een dag en ga er dan mee bezig. Als je mailt terwijl je net met een artikel bezig was dan word je snel weer afgeleid. Ga ook niet Facebooken, Twitteren, Instagrammen en Pinnen. Social Media kan je echt wel even missen voor een paar uurtjes. Gelukkig kan je het allemaal zo terug lezen. Dus focus je op je werk, dan gaat het allemaal een stukje sneller.

Lijstjes maken

Maak lijstjes met wat je allemaal nog moet en wilt doen en hou eventueel een agenda bij. Zelf is het in mijn hoofd meer geordend als ik nog precies weet wat ik allemaal moet en wil doen. Zorg wel dat je het lijstje niet te lang maakt. Doe het rustig aan en stel niet teveel eisen aan jezelf.

Bloggen is een hobby en bij een hobby moet het geen ‘moeten’ zijn. Zelf werk ik gemiddeld 45 uur per week en wil daarnaast ook nog vrije tijd, maar als je er plezier in hebt dan is het het allemaal waard! Hopelijk heb je wat aan deze tips gehad en succes!