max factor facefinity foundation review
Voor hele blanke meiden is het lastig om een matchende foundation te kunnen kopen bij de drogist. In de meeste gevallen zijn ze te donker en zijn we bijna verplicht een hele dure foundation te gaan kopen. Goed nieuws! Max Factor heeft hun Max Factor FaceFinity All Day Flawless 3 in 1 Foundation uitgebreid met drie extra kleuren. Twee hele lichte en een donkere! Kijk je mee?

max factor facefinity foundation review
De Max Factor FaceFinity All Day Flawless 3 in 1 foundation bestond al in de collectie van Max Factor, maar heeft nu dus nog meer kleuren. Het is een 3 in 1 foundation. De foundation biedt de voorbereidende kracht van een primer, de dekking van de concealer en de sublieme finishing touch van een foundation. De foundation is volgens Max Factor langhoudend, lightweight en hij heeft een matte finish. Met deze drie extra kleuren is hij uitgebreid naar in totaal 8 kleuren.

max factor facefinity foundation review
De kleur Light Ivory 40 is toegevoegd en dit is de lichtste foundation uit de serie.

max factor facefinity foundation review
De kleur Warm Almon 45 is net een tint donkerder, maar ook heel licht. Deze kleur is te vergelijken met MAC NC15.

max factor facefinity foundation review
De kleur Caramel 85 is een hele donkere kleur en ook direct de donkerste uit de serie.

max factor facefinity foundation review
Hier zie je de swatches van de drie kleuren naast elkaar. De foundation is lekker vloeibaar. De kleuren Warm Almond en Light Ivory liggen heel dicht bij elkaar. Light Ivory is wat koeler/rozer van kleur en Warm Almond wat warmer en geler. Zelf vind ik dat ik beide kleuren goed kan hebben. In elk licht lijkt het wat anders. In deze wintermaanden draag ik graag Light Ivory, maar voor in de lente ga ik zeker over op Warm Almond. Het verschil is klein, maar die is toch net wat warmer van kleur.

max factor facefinity foundation review
De foundation bevat een inhoud van 30 ml. Wat een normale hoeveelheid is.

max factor facefinity foundation swatch
Hier zie je de foto’s van de foundation op mijn gezicht. Op de eerste drie foto’s heb ik geen foundation op. Op de twee rij zie je mij met de foundation, maar zonder poeder, primer of concealer. Ik maak op deze foto’s gebruik van de kleur Light Ivory 40.

max factor facefinity foundation review
De dekking van de foundation vind ik heel goed. Hij heeft een hele sterke dekking en voor wat meer dekking stip ik onzuiverheden nog extra aan. Hij smeer gemakkelijk uit en brengt erg mooi aan. Op sommige plekken in mijn gezicht kan hij de droge deeltjes iets benadrukken. Hier heb ik alleen last van als mijn huid enorm droog is op sommige dagen. Op ‘normale’ dagen heb ik hier geen last van.

Ook wou ik de donkerste kleur nog even laten zien. Je kan hem namelijk prima als bronzer gebruiken. Zelfs dan is hij nog iets te donker, maar het is wel mogelijk. Leuke tip dus voor als je een te donkere foundation hebt liggen.

max factor facefinity foundation review

Conclusie Max Factor FaceFinity Foundation

Ik ben erg tevreden over de foundation. Gedurende de dag merk ik dat hij nog erg goed blijft zitten. De foundation heeft een medium dekking die op te bouwen is tot redelijk hoog. Hij is erg goed geschikt voor mijn huid. Voor een hele droge huid betwijfel ik of hij erg geschikt zal zijn. De finish is ook vrij mat, maar je ziet nog wel de gezonde glans van je huid. Ik gebruik de foundation nu dagelijks en ben er erg tevreden mee!

max factor facefinity foundation review
De Max Factor FaceFinity All Day Flawless 3 in 1 Foundation is verkrijgbaar voor een adviesprijs van €16,99 en is onder andere verkrijgbaar bij de Etos en Kruidvat.