miss sporty matte oogschaduws review
Matte make-up is het helemaal dit seizoen. Je ziet het op de catwalk, bij celebs, maar ook veel op social media. Zelf vind ik matte make-up altijd prachtig en Miss Sporty komt met een aantal toffe nieuwe matte producten in hun assortiment en vandaag ga ik er een aantal voor je reviewen.

miss sporty matte oogschaduws review
Zelf heb ik drie producten mogen ontvangen uit de Matte About You collectie. Namelijk twee Studio Color Mono Matte Eyeshadows en de So Matte Coverstick. Miss Sporty is een leuk budgetproof merk wat bij onder andere Etos verkrijgbaar is.

miss sporty matte oogschaduws review
Hier zie je de twee oogschaduws. De verpakking is rond en transparant. Verder vind je nog zilveren tekst met een duidelijk button dat het gaat om matte producten. De oogschaduw zelf heeft nog een leuk reliëf. Door de transparante verpakking zie je direct welke kleur je in je handen hebt. In totaal zijn er drie verschillende oogschaduwkleuren, namelijk #123 Chocolate #125 Nude en #124 Sentimental. Van deze kleuren heb ik zelf de eerste twee mogen ontvangen.

miss sporty matte oogschaduws review
Het zijn allebei hele geschikte kleuren voor een dagelijkse look. Nude is tof voor bijvoorbeeld onder de wenkbrauw en in de binnenste ooghoek en Chocolate lijkt me dan weer heel mooi voor in de arcadeboog.

miss sporty matte oogschaduws review
Hier zie je de kleur #123 Chocolate wat beter.

miss sporty matte oogschaduws review
Hier zie je de kleur #125 Nude wat beter.

Dan zie je hier de swatches van beide kleuren naast elkaar. Zoals verwacht zijn ze uiteraard compleet mat. Het pigment vind ik wel okee. Niet heel spectaculair, maar ik denk dat je er een prima dagelijkse look mee kunt maken. Het valt me wel op dat ik ze makkelijk weg kan vegen, hopelijk gebeurt dat niet in de look.

miss sporty matte oogschaduws review
Hierboven zie je de look die ik met de oogschaduws heb gecreëerd. Ik heb de look gemaakt met nog wat andere oogschaduws van Sleek. In de arcadeboog heb ik de kleur Chocolate aangebracht en de kleur nude zit onder mijn wenkbrauw en in de binnenste ooghoek. Ik merk wel dat de oogschaduw erg makkelijk blend en ik vaak erover moet gaan voor een volle intense kleur. Dat vind ik jammer.

miss sporty matte oogschaduws review
miss sporty matte oogschaduws review
Dan gaan we over naar de concealer. Helaas kan ik hier niet mijn eerlijke mening over geven omdat de kleur te donker is voor mijn huid helaas. Toch wilde ik graag laten zien dat ook dit product in het assortiment van Miss Sporty zit. In totaal zijn er twee verschillende kleuren verkrijgbaar van deze concealer. Namelijk #001 Light en #002 Medium. Zelf heb ik de kleur Medium mogen ontvangen.

miss sporty matte oogschaduws review
Het is een concealer in de verpakking van een lipstick. Het ziet er wel heel tof uit. Met deze concealer kan je alle oneffenheden verbergen en dat met een matte finish.

Hierboven zie je de swatch van de concealer. Hij voelt vrij dik en romig aan op de huid.

Naast deze drie producten zijn er ook nog drie verschillende nagellakken verkrijgbaar en dat ook met een matte finish. Namelijk een zachte violetkleurig, een opvallende roze en een intens zwarte kleur. De oogschaduws zijn makkelijk voor een dagelijkse look. Ook vind ik het leuk dat ze een hele collectie met matte producten hebben uitgebracht. Helaas ben ik zelf persoonlijk niet heel erg enthousiast. De kleuren vind ik heel mooi, maar in gebruik vind ik ze minder fijn.

miss sporty matte oogschaduws review
De Studio Color Mono Matte Eyeshadows en de So Matte Concealer hebben beiden een prijs van €1,99 en zijn onder andere verkrijgbaar bij Etos.