catrice allround contouring palette
Contouring is helemaal hot dit moment als je het mij vraagt. Steeds vaker zie ik contour kits voorbij komen en ook Catrice heeft een Allround Contouring Palette toegevoegd aan hun assortiment. Het een Creamy Contouring Palette en in deze review ga ik je er alles over vertellen.

catrice allround contouring palette
Het palette heet het Allround Contouring Palette. Het is een vrij klein en smal palette met vijf verschillende kleuren. Er zitten vier matte tinten in en een mooie glanzende highlighter. De verpakking is rechthoekig met afgeronde hoekjes. Hij heeft een transparante deksel en een deels zwarte binnenkant. Hij doet met denken aan de verpakking van het Allround Concealer Palette, maar het zwarte maakt het wat mooier vind ik persoonlijk.

catrice allround contouring palette
Op de achterkant van het Allround Contouring Palette staat een korte uitleg en twee foto’s met waar je de kleuren aan kan brengen. Erg makkelijk voor als je hem voor het eerst gebruikt. Dit product is trouwens maar in één variant verkrijgbaar.

catrice allround contouring palette

catrice allround contouring palette
Hier zie je alle vijf de kleuren op een rij. De eerste kleur is een donkerbruine kleur met een koele ondertoon. De twee kleur is net wat donkerder en warmer van ondertoon. De derde kleur is erg licht en licht genoeg voor mijn huid. Deze kleur bevat ook een roze koele ondertoon. De vierde kleur is weer wat donkerder en heeft een gele warme ondertoon. De laatste kleur is een mooie glanzende highlighter met héél veel glans.

catrice allround contouring palette
Hier zie je de swatches van alle vijf de kleuren op een rij. Ze zijn erg creamy en romig en ook nog goed gepigmenteerd. Het is lastig te omschrijven hoe de substantie is. Ze glijden niet zo van je huid af en zijn ook niet zo vloeibaar als foundation. Ze zijn echt erg creamy.

catrice allround contouring palette
Hier zie je mijn gezicht met alleen foundation op.

catrice allround contouring palette
Hier zie je de plekken waar ik de kleuren van het palette aanbreng.

catrice allround contouring palette
Ik blend alles uit met een namaak Beautyblender. Naar mijn idee is dit de makkelijkste manier om het product in te werken. Ik begin eerst met de lichte kleuren en daarna pas de donkere kleuren. Ik doe het met deppende bewegingen en probeer zo weinig mogelijk te vegen. Ik heb deze kleur de eerste donkere kleur gebruikt, de derde kleur uit het palette en de glanzende highlighter.

catrice allround contouring palette
Hier zie je het resultaat. Ik zie nu dat door de contour bij mijn haargrens het er heel gek uitziet. Nu lijkt het net alsof ik een te donkere foundation heb gepakt terwijl dit niet het geval is.

catrice allround contouring palette
Hier zie je nog een duidelijke collage. Op de eerste rij heb ik dus alleen foundation op, de tweede rij zie je de contour strepen en op de derde rij het resultaat.

Het uiteindelijke resultaat vind ik best mooi geworden eigenlijk. Ik vond het wel wat meer werk dan alleen bronzer, maar het effect lijkt wel erg natuurlijk en de kleuren zijn goed geschikt voor een lichte huidskleur. Wel vond ik de kleuren soms wat lastig in mijn huid te werken. Ik ben nog niet bekend met andere creamy contour producten, dus vergelijken is lastig. De dekking van de kleuren zijn wel erg goed. Voor een droge huid zal ik dit palette niet erg aanraden. Vanwege de wat redelijk droge creamy producten kun je velletjes wat sneller zien.

catrice allround contouring palette

Conclusie

Het is niet een product wat ik dagelijks zal pakken. Daar vind ik het teveel werk voor en te lang voor duren. Wel ben ik erg blij met het palette. Het is leuk om op deze manier meer uit te pakken met je make-up. Ik vind de kleuren goed en fijn dat er ook koele kleuren in het palette zitten. De bronzing kleur is goed geschikt, maar de lichte kleur is ook echt licht genoeg. Daarnaast is de highlighter prachtig. Deze bevat echt een hele opvallende glans. Echt een mooie toevoeging. Ik moet nog wat meer oefenen. Want doordat de producten zo creamy zijn, vind ik het soms nog wel lastig ze mooi in te blenden met mijn huid. Helaas kan ik het niet vergelijken met andere contour kits omdat ik die eenmaal nog niet heb.

De Catrice Allround Contouring Palette is verkrijgbaar bij onder andere Kruidvat voor een budget prijs van €3,95.