tarte rainforest after dark review swatches
Toen ik het merk tarte ontdekte stond al gelijk bijna alles van dit merk op mijn wishlist. De verpakkingen zien er onwijs leuk uit en daarnaast alle producten en kleuren ook. Tarte is helaas heel lastig verkrijgbaar, maar mijn eerste product heb ik eindelijk in bezit. Namelijk het tarte Rainforest After Dark Palette.

Tarte is in Nederland zelf niet verkrijgbaar. Enkel op de website QVC en Sephora, maar daar moet je helaas met creditcard betalen. Het is dus wel naar Nederland te halen, maar helaas nog niet zo makkelijk.

tarte rainforest after dark review swatches
Zelf kocht ik het Rainforest After Dark Palette. Dit is een palette met lekker veel inhoud. Er zit namelijk een highlighter, een bronzer, een blush en zes oogschaduws in. De kleuren zijn vrij koel, maar je hebt ook nog een variant met warmere kleuren.

tarte rainforest after dark review swatches
Het uiterlijk van het palette vind ik er heel tof uitzien. Het is een groot rond doosje ter grootte van mijn huid. De verpakking heeft een beetje een bruin hout achtige look met een gouden slang en een paars steentje. Het palette zelf zit in een paars doosje met een toepasselijke slangenprint en ook gouden details. De verpakking voelt erg stevig aan en kwalitatief ook wel goed.

tarte rainforest after dark review swatches
Het palette is zoals je al kan zien helemaal rond vormgegeven en zo zitten de pans ook in de verpakking. Ik vind het er zeker ontzettend tof uitzien. Daarnaast zit er ook nog een hele handige grote spiegel in. Het is dus echt een goed geschikt palette voor onderweg.

tarte rainforest after dark review swatches
tarte rainforest after dark review swatches
In het doosje zit ook nog een kaartje met twee suggesties voor een ooglook die je met die palette kan creëren.

tarte rainforest after dark review swatches
Hier zie je alle kleuren en de namen van alle kleuren.

tarte rainforest after dark review swatches
Champagne: Een erg mooie wit gouden highlighter met een mooie opvallende glans en frosted finish. Er zitten geen grove glitters in deze highlighter. Heel erg geschikt voor lichte huidstinten.

Park Ave Princess: Een lichte matte bronzer. Erg geschikt voor lichte huidstinten. Deze kleur lijkt wel wat op Hoola van Benefit.

tarte rainforest after dark review swatches
Unleashed: Mooie oud roze matte blush. Erg mooi in combinatie met de bronzer en highlighter.

rainforest after dark swatches
Hier zie je de swatches van de highlighter, bronzer en blush.

tarte rainforest after dark review swatches
Bare To Explore:Matte mauve koel roze kleur.

Make A Mauve:Mauve kleur met lichte shimmer.

Plum Away With Me:Sterk gepigmenteerde bordeaux paarse kleur met shimmer en frosted finish.


Hier zie je de swatches van de eerste drie oogschaduws.

tarte rainforest after dark review swatches
Up To No Gold: Sterk gepigmenteerde gouden kleur met metallic finish.

Tan-gled up in you:Matte neutrale bruine kleur. Heeft een lichte warme ondertoon.

Don’t Turn A-Brown: Donker bruine matte kleur. Heeft een lichte koele ondertoon.


Hier zie je de swatches van de laatste drie oogschaduws.


Hier zie je alle swatches van alle kleuren op een rij. Mijn favorieten zijn absoluut Plum Away With Me, Up To No Gold, Champagne, Park Ave Princess en Unleashed.

tarte rainforest after dark review swatches
Hier zie je mijn gezicht met enkel foundation, concealer en matterende poeder.

tarte rainforest after dark review swatches
Hier zie je mijn gezicht waarbij ik de bronzer Park Ave Princess heb aangebracht als contour.

tarte rainforest after dark review swatches
Hier zie je mijn gezicht met de blush aangebracht. Dit heb ik wel wat heftiger gedaan dan normaal.

tarte rainforest after dark review swatches
Hier zie je mijn gezicht met de highlighter aangebracht enkel op het mijn wangen.

tarte rainforest after dark review swatches
Hier zie je nog een full face foto met alle gezichtspoeders.

tarte rainforest after dark review swatches
Ik ben erg tevreden over de gezichtspoeders. De bronzer is koel genoeg voor mij en ook erg licht waardoor aanbrengen erg makkelijk gaat. Dit gaat echt een favoriet worden. De blush is mooi koel en vind ik goed bij mijn huid passen. Ook vind ik het wel erg mooi dat deze matt van finish is. De highlighter vind ik daarnaast ook er echt perfect bij passen. Hij is lekker opvallend en ik vind het mooi dat hij een frosted finish heeft en geen grove glitter.

tarte look
Dan hier de ooglook die ik met de oogschaduws heb gecreëerd. Hierbij heb ik Champagne als highlighter onder mijn wenkbrauw en in de binnenste ooghoek aangebracht. Tan-gled up in you heb ik als transitie kleur gebruikt, Plum Away With Me heb ik gebruikt in de arcadeboog en Make A Mauve op het bewegend ooglid.

Conclusie:

Ik ben enorm enthousiast over dit palette. De kleuren passen erg goed bij mij en ik heb er vrijwel niets slechts over te melden. De blush, bronzer en highlighter zijn helemaal mijn ding en met de kleuren oogschaduws kan ik heel veel kanten op. De bronzer is licht genoeg voor mij, de blush heeft een prachtige kleur en de highlighter een geweldige finish. De oogschaduws zijn erg gevarieerd en hebben prachtige kleuren. Daarnaast is de kwaliteit ook erg goed en vind ik hem heel erg makkelijk om mee te nemen.

tarte rainforest after dark review swatches
Dit palette raad ik je echt absoluut aan. Sinds ik hem heb gebruik ik bijna niet meer anders. Ik wil door dit product zeker meer van tarte gaan proberen.

Helaas is het tarte Rainforest After Dark Palette wel aan de prijs. Je kunt hem aanschaffen voor een prijs van $40,- bij onder andere Sephora.