Essence Lights of Orient Blush & Bronzer

essence lights orient review blush
Laatst liet ik jullie al de Essence Lights of Orient Limited Edition preview zien en vandaag ga ik voor jullie twee producten uit deze collectie reviewen. Qua verpakking zien ze er echt al prachtig uit. Ook zo benieuwd of de inhoud ook zo prachtig is? Lees dan verder.

essence lights orient review blush
Dit is een collectie van Essence waar ik al een tijdje naar uit keek sinds tijden. De producten spraken me enorm aan qua verpakkingen, maar ook qua producten en kleuren. De nieuwe Limited Edition is geïnspireerd op Arabische nachten. De kleuren van de Limited Edition zijn net zo warm als de Arabische zon. De collectie bestaat uit oogschaduws, lipstick, blush, bronzers en nagellak. De volledige Lights of Orient collectie staat ook op mijn blog.

essence lights orient review blush
De Essence Lights of Orient verpakkingen alleen al zijn prachtig om naar te kijken. Zoals altijd bij Essence is de verpakking transparant en vierkant met de bijpassende typografie van de Limited Edition. De poeders zelf zien er extra bijzonder uit. Ze lijken inderdaad erg geïnspireerd op Arabische nachten. Ik vind het patroontje in beide poeders erg mooi en toepasselijk.

essence lights orient review blush
Zelf kocht ik een bronzer en een blush uit de collectie. Van de blush is maar één kleur beschikbaar, maar de bronzer is ook nog in een donkerdere kleur verkrijgbaar.

essence lights orient review blush
Hier zie je de verpakking van de Essence Lights of Orient bronzer.

essence lights orient review blush
Hier zie je de poeder wat beter. Het patroontje vind ik erg toepasselijk en mooi. De bronzer is mat van finish, maar bevat nog een glanzende cirkel in het midden. Je kan dus alleen het matte gedeelte gebruiken om te shapen of je gaat met je kwast over het geheel voor wat meer glans.

essence lights orient review blush
Hier zie je de verpakking van de Essence Lights of Orient blush. Het patroontje is weer nét wat anders, maar ook typisch Arabisch.

essence lights orient review blush
Deze blush bevat twee verschillende kleuren. Het grootste deel is vrij donker en een beetje paars van kleur. De binnenste kleine cirkel is een stuk lichter en subtieler gepigmenteerd. Als je de kleuren samen gebruikt, lijkt hij toch wel erg veel op de donkerdere kleur. Van de binnenste cirkel zie je dus niet veel op je gezicht.


Hier zie je de swatches van beide producten.


Hier zie je mijn gezicht zonder blush, bronzer of highlighter.


Hier zie je de bronzer en highlighter aangebracht op mijn gezicht. De bronzer is gelukkig licht genoeg voor de lichte huid en ook de highlighter vind ik wel erg mooi. De bronzer is erg makkelijk op te bouwen en ik denk dat als je niet zo bleek bent dat de tint donkerder ook prima is. Je kan niet snel de fout in gaan met deze bronzer.


Hier zie je ook de blush nog aangebracht op mijn gezicht. De blush is vrij donker en ook lastig aan te brengen. Hij is erg intens gepigmenteerd en ook vrij donker. Doordat mijn huid zo licht is, lijkt het alsof de blush wat gaat vlekken op mijn huid. De blush vind ik helaas dus niet geschikt voor mijn huid. De kleur is prachtig, maar doordat hij mat, donker en heel goed gepigmenteerd is, is dit geen succes voor mij. De blush zal denk ik wel mooi uitpakken op een getinte huid. Voor de lichte huid is hij toch te donker.

essence lights orient review blush

Essence Lights of Orient Blush & Bronzer conclusie:

De verpakkingen vind ik echt prachtig en het zijn echt pareltjes in mijn stash. Helaas vind ik de blush wel wat te donker, waardoor ik hem eigenlijk niet vaak gebruik. De kleur is prachtig, maar hij pakt niet mooi uit op mijn huid. Voor een getinte huid kan de blush wel mooi uitpakken denk ik, maar de lichte huidjes kunnen hem beter skippen. De bronzer vind ik wel erg mooi. Deze is ook erg goed geschikt voor de hele lichte huid. Ik merk dat ik weinig gebruik maak van de highlighter omdat het cirkeltje net wat te klein is om goed met je kwast in te kunnen dippen.

essence lights orient review blush
Beide producten vind ik erg mooi, maar de blush zal ik niet aanraden voor mensen met een lichte huid. De bronzer raad ik wel aan voor de lichte huid. Deze vind ik ook erg mooi en een leuke toevoeging aan mijn collectie.

essence lights orient review blush
De Essence Lights of Orient collectie is Limited Edition. Je moet er dus snel bij zijn als je hem wil bemachtigen. De blush en bronzer hebben beide een prijs van €3,39 en zijn verkrijgbaar bij Kruidvat.

liefs
Deel:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

^D >( <3 :p :o :l :D :) :( (a)

16 Reacties

 1. 7 juni 2016 / 06:46

  Ik vind de vormgeving van/ op het product zo leuk, dat het bijna zonde is om hem aan te raken. De bronzer vind ik geslaagd. De blush vind ik wat minder, voor mij zou hij ook net wat te heftig zijn.

 2. 7 juni 2016 / 07:11

  Wat jammer van die blush! Ik vind hem heel erg mooi maar ik ben ook een bleekscheet. De bronzer vind ik ook prachtig! En inderdaad het patroontje is super mooi!
  Liefs,
  Elles

 3. Fay
  7 juni 2016 / 09:41

  Ze zijn echt heel erg mooi!! Ik ben al aan het zoeken naar de collectie sinds hij uit is, maar ik kan hem nergens vinden! Zo stom want het is idd de eerste collectie sinds tijden waar ik geïnteresseerd in ben :’) struggles

  • Daniëlle
   Auteur
   7 juni 2016 / 18:51

   Ik verwacht dat hij binnenkort wel komt, maar dat het wat langer duurt vanwege de Bloggers Palettes die er nu liggen.

 4. 7 juni 2016 / 09:53

  Oeh de vormgeving is leuk gedaan! De blush is inderdaad vrij donker maar naar de bronzer ben ik wel heel benieuwd!

 5. 7 juni 2016 / 10:48

  Deze collectie komt toch pas later in de winkels door de LE beauty secerets met Serena van Beautylab??

  • Daniëlle
   Auteur
   7 juni 2016 / 18:49

   Ja dat klopt. Alleen wanneer precies is dus nu niet duidelijk.

 6. 7 juni 2016 / 16:49

  Ik vind ze er erg leuk uitzien, jammer dat ik de collectie nog niet gezien heb in de winkel

  • Daniëlle
   Auteur
   7 juni 2016 / 18:51

   Ik denk dat hij binnenkort wel komt, maar wanneer is nog niet duidelijk omdat de Bloggers Palettes er nu liggen.

 7. 7 juni 2016 / 17:09

  Wow! Wat een mooie producten! Zowel de verpakking als de kleur en zo vind ik tof!
  Echt een toffe collectie! x

 8. 7 juni 2016 / 17:34

  Ik vind de vormgeving van de producten zo mooi. Mijn plan was om voor zowel de blush als de bronzer te gaan. Ik gebruik zelf nooit bronzer, maar deze leek me zeer geschikt voor mijn lichte huid. Gelukkig bevestigt jouw artikel mijn vermoeden. De blush lijkt me daarom ook echt te donker voor mijn huid. Jammer!

 9. 7 juni 2016 / 19:31

  Oh wauw, de bronzer is echt heel mooi op je huid! Jammer dat de blush wat te donker is.

 10. 7 juni 2016 / 20:58

  De vormgeving van de producten is echt prachtig! Jammer dat de blush toch wat te donker is.

 11. 11 juni 2016 / 19:07

  Ziet er wel echt heel erg mooi uit vind ik :) en wederom prachtige foto’s, haha!