essence lights orient review blush
Laatst liet ik jullie al de Essence Lights of Orient Limited Edition preview zien en vandaag ga ik voor jullie twee producten uit deze collectie reviewen. Qua verpakking zien ze er echt al prachtig uit. Ook zo benieuwd of de inhoud ook zo prachtig is? Lees dan verder.

essence lights orient review blush
Dit is een collectie van Essence waar ik al een tijdje naar uit keek sinds tijden. De producten spraken me enorm aan qua verpakkingen, maar ook qua producten en kleuren. De nieuwe Limited Edition is geïnspireerd op Arabische nachten. De kleuren van de Limited Edition zijn net zo warm als de Arabische zon. De collectie bestaat uit oogschaduws, lipstick, blush, bronzers en nagellak. De volledige Lights of Orient collectie staat ook op mijn blog.

essence lights orient review blush
De Essence Lights of Orient verpakkingen alleen al zijn prachtig om naar te kijken. Zoals altijd bij Essence is de verpakking transparant en vierkant met de bijpassende typografie van de Limited Edition. De poeders zelf zien er extra bijzonder uit. Ze lijken inderdaad erg geïnspireerd op Arabische nachten. Ik vind het patroontje in beide poeders erg mooi en toepasselijk.

essence lights orient review blush
Zelf kocht ik een bronzer en een blush uit de collectie. Van de blush is maar één kleur beschikbaar, maar de bronzer is ook nog in een donkerdere kleur verkrijgbaar.

essence lights orient review blush
Hier zie je de verpakking van de Essence Lights of Orient bronzer.

essence lights orient review blush
Hier zie je de poeder wat beter. Het patroontje vind ik erg toepasselijk en mooi. De bronzer is mat van finish, maar bevat nog een glanzende cirkel in het midden. Je kan dus alleen het matte gedeelte gebruiken om te shapen of je gaat met je kwast over het geheel voor wat meer glans.

essence lights orient review blush
Hier zie je de verpakking van de Essence Lights of Orient blush. Het patroontje is weer nét wat anders, maar ook typisch Arabisch.

essence lights orient review blush
Deze blush bevat twee verschillende kleuren. Het grootste deel is vrij donker en een beetje paars van kleur. De binnenste kleine cirkel is een stuk lichter en subtieler gepigmenteerd. Als je de kleuren samen gebruikt, lijkt hij toch wel erg veel op de donkerdere kleur. Van de binnenste cirkel zie je dus niet veel op je gezicht.


Hier zie je de swatches van beide producten.


Hier zie je mijn gezicht zonder blush, bronzer of highlighter.


Hier zie je de bronzer en highlighter aangebracht op mijn gezicht. De bronzer is gelukkig licht genoeg voor de lichte huid en ook de highlighter vind ik wel erg mooi. De bronzer is erg makkelijk op te bouwen en ik denk dat als je niet zo bleek bent dat de tint donkerder ook prima is. Je kan niet snel de fout in gaan met deze bronzer.


Hier zie je ook de blush nog aangebracht op mijn gezicht. De blush is vrij donker en ook lastig aan te brengen. Hij is erg intens gepigmenteerd en ook vrij donker. Doordat mijn huid zo licht is, lijkt het alsof de blush wat gaat vlekken op mijn huid. De blush vind ik helaas dus niet geschikt voor mijn huid. De kleur is prachtig, maar doordat hij mat, donker en heel goed gepigmenteerd is, is dit geen succes voor mij. De blush zal denk ik wel mooi uitpakken op een getinte huid. Voor de lichte huid is hij toch te donker.

essence lights orient review blush

Essence Lights of Orient Blush & Bronzer conclusie:

De verpakkingen vind ik echt prachtig en het zijn echt pareltjes in mijn stash. Helaas vind ik de blush wel wat te donker, waardoor ik hem eigenlijk niet vaak gebruik. De kleur is prachtig, maar hij pakt niet mooi uit op mijn huid. Voor een getinte huid kan de blush wel mooi uitpakken denk ik, maar de lichte huidjes kunnen hem beter skippen. De bronzer vind ik wel erg mooi. Deze is ook erg goed geschikt voor de hele lichte huid. Ik merk dat ik weinig gebruik maak van de highlighter omdat het cirkeltje net wat te klein is om goed met je kwast in te kunnen dippen.

essence lights orient review blush
Beide producten vind ik erg mooi, maar de blush zal ik niet aanraden voor mensen met een lichte huid. De bronzer raad ik wel aan voor de lichte huid. Deze vind ik ook erg mooi en een leuke toevoeging aan mijn collectie.

essence lights orient review blush
De Essence Lights of Orient collectie is Limited Edition. Je moet er dus snel bij zijn als je hem wil bemachtigen. De blush en bronzer hebben beide een prijs van €3,39 en zijn verkrijgbaar bij Kruidvat.