kiko make up fixer spray
Er zijn weinig budget merken die een goede make-up fixing spray verkoper. De laatste keer dat ik bij Kiko was kwam ik deze Face Make Up Fixer Spray tegen en ik was gelijk nieuwsgierig geworden. Deze spray spuit je over je make-up heen waardoor het langer zou moeten blijven zitten. Ik ben onwijs benieuwd geworden en laat je in dit artikel weten of het werkt.

De Kiko Face Make Up Fixer Spray zit verpakt zoals ieder ander Kiko product in een zwart doosje. Ik vind het er tof uitzien en het geeft ook wel een luxe uitstraling. Op de zijkant staan nog de ingrediënten van de spray. De verpakking bevat een inhoud van 75 ml. Hier kun je behoorlijk lang mee doen. Kiko is daarnaast ook nog dierproefvrij.

kiko make up fixer spray
Ook kan je de zijkant nog losscheuren en daar vind je een omschrijving, helaas in veel talen, maar geen Nederlands. Op de ingrediënten lijst staat alcohol bovenaan, dat betekent dus dat hier het meeste van in zit. Alcohol is vrij uitdrogend voor je huid en als je dus een gevoelige huid hebt, moet je wat meer oppassen.

De verpakking van de spray is heel erg simpel, hij is grijs van kleur en heeft een zilveren dop. Voor de rest staat er niks bijzonders op. Ik vind de verpakking wel prima en niks op aan te merken eigenlijk. Ik vind hem wel mooi staan tussen al mijn andere producten.

kiko make up fixer spray
Je kan door de spuitdop gelijk zien dat deze spray werkt op drijfgas. Dit is helaas niet heel goed voor het milieu.

kiko make up fixer spray
De spray houd je op een afstand van zo’n 30 cm en spray je dan over je make-up heen. Zelf doe ik dit in banen en ga ik meerdere keren over mijn gezicht. Uiteraard is het de bedoeling dat je je ogen en mond gesloten houd (ik zeg het maar even voor de zekerheid).

De spray voelt gek aan. De geur en de structuur doet mij een beetje denken aan haarlak. Gelukkig verdwijnt de geur snel en voelt het niet plakkerig aan. Het fijne aan de spray is dat mijn huid niet heel nat aanvoelt, wat ik mijn sommige andere sprays wel heb. Mijn huid voelt iets strakker aan, maar niet extreem. De spray geeft naar mijn idee geen andere effect op mijn make-up. Ik heb echt het idee dat ik een fixerend laagje over mijn make-up heb gesprayd. Deze spray zorgt er dus niet voor dat het er minder ‘cakey’ uit zal komen te zien.

kiko make up fixer spray
De spray werkt naar mijn idee wel, maar wel minimaal. Nu zal ik ook vertellen, dat ik nog geen enkele fixing spray ben tegen gekomen die perfect werkt. Ik merk het vooral bij mijn blush, foundation en oogschaduw dat hij werkt. Normaal gesproken vervaagt mijn foundation gedurende de dag en dat viel ontzettend mee met deze spray in gebruik. Ik gebruik hem echt alleen op dagen dat ik wil dat mijn make-up perfect blijft zitten. Een ontzettende aanrader vind ik het niet, omdat het effect minimaal is. Toch vind ik het geen slecht product. Alleen moet je wel van het idee houden dat hij een beetje als haarlak voelt en ruikt, dat is het enige.

kiko make up fixer spray
De Kiko Face Make Up Fixer Spray is te koop bij Kiko filialen en online voor een prijs van €7,90.