canon m10 vlog blog camera
Als je iemand een twijfelaar kan noemen, dan ben ik het wel. Ik twijfel over de meeste dingen wat te maken heeft met geld uitgeven. Zo heb ik maanden lang getwijfeld om een nieuwe (extra/vlog/blog) camera te kopen en ik heb het gedaan! Uiteindelijk heb ik de knoop doorgehakt en een nieuwe camera gekocht. Ik kocht een systeem camera en ik zal je vertellen waarom ik deze keuze heb gemaakt en wat hij allemaal kan.

canon m10 vlog blog camera
Sinds een korte tijd ben ik mij meer aan het focussen op mijn Youtube kanaal. Ik maakte af en toe vlogs ervoor, maar dit deed ik altijd met mijn iPhone. Helaas was ik niet altijd te spreken over de kwaliteit ervan en daar baalde ik wel van. Dus stiekem stond een vlog camera al op mijn wishlist. Het leek me handig om een extra camera aan te schaffen omdat ik ook wel af en toe naar persevents ga voor mijn blog. Hier wil ik natuurlijk altijd iets kunnen vastleggen. Nu heb ik wel mijn Nikon spiegelreflex camera, maar altijd als ik deze meenam, baalde ik iedere keer weer over het feit hoe zwaar hij eigenlijk is. Het valt wel mee eigenlijk, maar als ik iedere keer er de hele dag mee moet sjouwen, dan ben je er snel zat van.

canon m10 vlog blog camera

Waarom de Canon M10?

Goede vraag, want ik koos natuurlijk niet zomaar voor deze camera. Bij een vlogcamera denk je al snel aan een compactcamera en al helemaal aan de welbekende Canon G7x. Echter koos ik niet voor deze camera. Wel heb ik er lang over nagedacht, maar ik heb besloten om niet voor een compactcamera te gaan. Want deze is ideaal voor vloggen, alleen is dit niet het enige wat ik ermee wil gaan doen. Daarom besloot ik om voor een systeemcamera te gaan. Ik koos voor de Canon M10 omdat deze het meest in de buurt kwam van mijn wensen. Ik wou een camera met een kantelbaar schermpje, goede kwaliteit en een prijsklasse tot maximaal €400,-. Canon M10 was in dat geval de beste optie en helemaal in de aanbieding. Ik heb er namelijk maar €334,- voor betaalt.

Wat is een systeemcamera?

Een systeemcamera is eigenlijk een soort combinatie van een compactcamera en een spiegelreflex. Het is eigenlijk een middenweg. Bij een systeemcamera kun je net als bij een spiegelreflex wisselen van lenzen. Er zit echter geen spiegel in zoals bij een spiegelreflex. Doordat de spiegel ontbreekt zie je door de zoeker niet het daadwerkelijk beeld, maar een klein beeldschermpje. Doordat er geen spiegel in zit is een systeemcamera vaak kleiner en lichter dan een spiegelreflex.

canon m10 vlog blog camera

Canon M10 in het kort

De Canon M10 is voorzien van 18 Megapixel. Het maken van foto’s in weinig licht is voor deze camera geen probleem. De ISO-waarde is in te stellen tot 12800 en is zelfs uitbreidbaar tot 25600. De camera is compact, maar heeft nog ruimte overgehouden voor een ingebouwde flitser. Helaas zit er geen ingang op voor een externe flitser. De M10 filmt in Full HD met handige autofocus. Als laatste kan je ook makkelijk foto’s maken via je mobiel en alle foto’s delen met WiFi en NFC. De camera weegt inclusief lens 331 gram. Ter vergelijking weegt de Canon G7X 279 gram en de Nikon D5100 inclusief lens 750 gram. Groot verschil dus!

canon m10 vlog blog camera
Zelf nam ik de standaard lens erbij omdat de camera inclusief deze lens in de aanbieding was. Tot nu toe ben ik ontzettend te spreken over deze camera. Hij stelt automatisch scherp tijdens het filmen, je kan er ontzettend veel mee instellen en dat hij te koppelen is met WiFi is echt een uitkomst!

Hieronder heb ik wat voorbeelden die ik met deze camera tot nu toe heb gemaakt. Nog niet veel, maar dat gaat nog komen! De foto’s heb ik wel bewerkt in Photoshop, enkel voor de belichting.




Ik ben enorm tevreden over de Canon M10 als blog en vlog camera. Als je vragen hebt, laat het dan even weten in de reacties hieronder.