benefit goof proof nieuw nederlands
Een aantal weken geleden had ik jullie al wat verteld over de nieuwe wenkbrauwcollectie van Benefit. Ik liet jullie de producten al zien en nam jullie mee met een vlog. Vandaag review ik voor jullie twee producten uit deze nieuwe collectie. Namelijk de Benefit Goof Proof Brow Pencil en de Gimme Brow.

benefit goof proof nieuw nederlands
Benefit staat voornamelijk bekend om hun goede wenkbrauwproducten en ze hadden al een uitgebreide collectie. Nu is deze collectie nog uitgebreider geworden en hebben alle producten dezelfde stijl qua verpakking. De collectie met wenkbrauwproducten bestaat uit negen items.

benefit goof proof nieuw nederlands
De verpakkingen vind ik er zeker prachtig uitzien. Alle verpakkingen van de producten zijn compleet zilver en geven wel een luxe uitstraling. De vormen vind ik ook heel bijzonder en ook wel schattig net zoals de andere producten van Benefit. De doosjes waarin de producten verpakt zitten, vind ik ook zeker heel mooi en typisch Benefit. De illustraties, de kleuren, de lettertypes; het past echt bij Benefit. Op de verpakking vind je nog foto’s van het gewenste resultaat.

benefit goof proof nieuw nederlands
Alle producten zijn in meerdere kleuren verkrijgbaar. Elke kleur bevat een nummer. Heb je dus kleur nummer 2, dan heb je van elk wenkbrauw product kleur nummer 2 nodig. Erg handig dus! In totaal zijn er dus 6 verschillende kleuren. Niet alle producten zijn in alle zes de kleurnummers verkrijgbaar zoals de Gimme Brow. Die is alleen verkrijgbaar in kleurnummer 1, 3 en 5. Gelukkig zijn dit wel kleuren die op de andere aansluiten.

benefit goof proof nieuw nederlands

Benefit Goof Proof Brow Pencil

Met dit wenkbrauwpotlood kun je je wenkbrauwen heel mooi opvullen. Het potlood is waterproof en belooft 12 uur lang te blijven zitten. Dit product doet mij denken aan de Anastasia Brow Definer of een soort gelijk product als de Benefit Push-Up Liner. Dit product kost €26,50 en is verkrijgbaar in de kleuren 1 light – 2 light – 3 medium – 4 medium – 5 deep – 6 deep.

benefit goof proof nieuw nederlands
Het Benefit Goof Proof potlood heeft twee uiteinden; eentje met het potlood zelf en aan de andere kant zit nog een borsteltje. Je kan het potloodje zelf makkelijk uit- en indraaien. Het is een potloodje, maar je kan hem niet zoals andere potloodjes ook nog slijpen. De vorm is ook vrij bijzonder. Hij is namelijk een beetje breed en hoekig met een scherp puntje.

swatches goof proof gimme brow
Hier zie je de swatch van het Goof Proof Brow Pencil en de Gimme Brow. Het Goof Proof Brow Pencil is niet heel intens gepigmenteerd, maar er werd mij ook verteld dat hij vooral goed pakt bij je wenkbrauwhaartjes en minder goed op je blote huid. Het potlood voelt vrij romig aan. Zelf heb ik dit product in kleurnummer 2.

benefit goof proof nieuw nederlands
Hier zie je mijn wenkbrauwen zonder enig make-up. Ik vind wenkbrauwen een belangrijk onderdeel van mijn make-up en teken ze dan ook iedere dag bij.

benefit goof proof nieuw nederlands
Hier zie je het resultaat met de Benefit Goof Proof Brow Pencil. Het aanbrengen gaat vrij gemakkelijk en ook wel snel.

benefit goof proof nieuw nederlands
Het potlood vind ik fijn in gebruik werken. Hij is niet intens gepigmenteerd en je kan ze mooi en natuurlijk bijtekenen. Het potloodje zelf is vrij precies, maar er is geen optie om hem nog precies te kunnen slijpen. Gelukkig heb ik ook nog niet gemerkt dat dit nodig zou zijn. Hij blijft goed in zijn vorm. Ik vind dat je er wel strakke wenkbrauwen mee kan tekenen, maar niet extreem strak als een echt wenkbrauwpotlood of bijvoorbeeld een Dipbrow Pomade. Je kan je wenkbrauwen makkelijk intekenen met de platte kant en met het puntje bijvoorbeeld het uiteinde van je wenkbrauw scherper maken. Daarna kun je nog met het borsteltje het effect verzachten of je haartjes goed kammen.

benefit goof proof nieuw nederlands

Conclusie Benefit Goof Proof Brow Pencil

Ik vind het een fijn potlood en het geeft een wat subtieler effect dan bijvoorbeeld de Dipbrow, maar hij had van mij nog wel wat meer pigment mogen afgeven omdat hij niet direct na één streep al veel resultaat geeft. Ik vind het verder een prima potlood en de kleur vind past gelukkig ook perfect bij mijn wenkbrauwen. Hij is niet oranje van ondertoon en dat vind ik echt een pluspunt. Het is dus echt een goed en fijn product die ik vaak zal gaan gebruiken. Al denk ik wel dat mijn persoonlijke voorkeur meer uit zou gaan naar een wenkbrauw product waarmee ik ze strakker kan bijtekenen. Nu zal ik zeggen dat Benefit deze ook in het assortiment heeft, genaamd Ka-Brow.

Benefit Gimme Brow

De Gimme Brow zat al in het assortiment van Benefit, maar is nu enkel vernieuwd met een nieuwe verpakking. Het is een gel die de wenkbrauwen meer volume geeft. Er is een nieuwe tint aan toegevoegd. Dit product kost €26,50 en is verkrijgbaar in 01 light – 03 medium – 05 deep.


De Gimme Brow heeft een smal en klein borsteltje waarmee je makkelijk de gel kan aanbrengen. De kleur die ik heb is kleurnummer 1 en past goed bij de kleur van mijn wenkbrauwen. Hij is vrij koel van ondertoon en dat vind ik echt een pluspunt.


Hier zie je het resultaat van de Goof Proof Brow Pencil met de Gimme Brow erover heen.

De Gimme Brow geeft een klein beetje meer volume door de vezeltjes die erin zitten, maar zorgt er vooral voor dat de haartjes op hun plek blijven. In het begin voelt de gel vrij hard aan, maar hij droogt goed op en het voelt niet ongemakkelijk.

benefit goof proof nieuw nederlands

Conclusie Benefit Gimme Brow

De gel doet zeker goed zijn werk. Hij geeft mijn wenkbrauwen net een beetje meer volume en laat de haartjes mooi op hun plek zitten. Je voelt de gel nauwelijks zitten en dat vind ik fijn. Persoonlijk merk ik niet extreem veel verschil als ik de gel een dagje niet op heb. Dit komt omdat hij mijn wenkbrauwen wel redelijk vol bijteken en ik niet heel veel wilde haartjes heb. Ik vind het wel één van de fijnste wenkbrauwgels die ik heb getest. De kleur is precies goed en het borsteltje is mooi precies en dat is iets wat je niet vaak ziet.

benefit goof proof nieuw nederlands
Hier je zie het resultaat full face. Ook kun je het resultaat nog zien in mijn laatste Youtube video.

benefit goof proof nieuw nederlands

Algemene Conclusie Benefit Brow Products

Ik ben zeker tevreden over beide producten. Op dit moment gebruik ik ze iedere dag. Ik vind het vooral fijn dat ik met het Benefit Goof Proof Brow Pencil zo snel kan werken en alsnog een mooi resultaat krijg. Als ik strakkere en meer gepigmenteerde wenkbrauwen wil dan pak ik er nog wel graag de Dipbrow bij. De Gimme Brow doet ook zeker goed zijn werk en is én van de betere gels die ik heb getest. Alleen zijn mijn wenkbrauwen het niet altijd nodig en sla hem daarom nog wel eens over. Ja ik ben positief.

De nieuwe Benefit Wenkbrauw producten zijn verkrijgbaar vanaf juli bij Douglas.

Het product uit deze review heb ik ontvangen als perssample. Lees mijn disclaimer.