kiko strobe sculpt review
Toen ik dit product in de winkel zag liggen, moest ik het wel kopen. De verpakking vond ik zo mooi en daarnaast waren de swatches ook nog indrukwekkend, maar is dit product in gebruik ook daadwerkelijk indrukwekkend? Vandaag review ik voor jullie het Kiko Strobe & Sculpt Cream Contour Palette.

Niet heel vaak kom ik bij Kiko omdat het voor mij niet in de buurt zit, maar iedere keer als ik er kom, sta ik weer te kijken. Kiko vind ik een erg leuk betaalbaar en over het algemeen kwalitatief goed merk. De laatste keer dat ik er kwam zag ik dat palette liggen en móest ik het hebben.

kiko strobe sculpt review
Het Kiko Strobe & Sculpt Cream Contour Palette is zoals de naam al zegt een compact palette met twee cream producten. Een creamy highlighter en een creamy contour product. Zelf heb ik nog niet veel creamy producten om mee te Stroben en Shapen. Het product komt uit de Limited Edition Neo Noir collectie. Hoe lang de collectie verkrijgbaar zal zijn, is mij niet duidelijk helaas. Naast dit product bestaat de collectie ook nog uit onder andere blush, lipstick en foundation

Het palette zit verpakt in een leuk doosje. Als vormgever kijk ik altijd extra naar zulk soort verpakkingen en dit doosje vind ik zo tof vormgegeven. Doosjes gooi ik vrijwel altijd weg, maar als het doosje er leuk uitziet, geeft dat toch een extra leuk gevoel. Op het doosje staat verder niet veel informatie. Op de achterkant zie je nog de ingrediënten van het product.

kiko strobe sculpt review
In totaal zijn er twee verschillende kleuren van dit product verkrijgbaar. Zelf heb ik gekozen voor de kleur 01 Light to Medium, daarnaast was er ook nog een 02 Medium to Dark verkrijgbaar. Het product is dermatologisch getest, niet comedogeen en parabenen vrij. Het product zelf vind ik er ook prachtig uitzien. Het is een mat zwart doosje met zoals je kan zien een bijzondere vorm. Ik ben gek op mat zwarte make-up producten en dit geeft het net even wat extra’s. Bovenop zie je nog het logo van Kiko en onderop de verpakking staat nog informatie.

kiko strobe sculpt review
Als je het product open doet zien je gelijk de twee grote pans. Iedere pan bevat 4 gram aan product. Het doosje bevat daarnaast ook nog een handig spiegeltje.

kiko strobe sculpt review
Hier zie je de swatches van het Kiko Strobe & Sculpt Cream Contour Palette. De bronzer ziet er mooi koel uit en de highlighter heeft een hele indrukwekkende warme glans. De swatches zien er echt prachtig uit. Het zijn natuurlijk creamy producten, maar ze voelen niet heel erg vettig aan.

kiko strobe sculpt review
Hier zie je mijn gezicht zonder bronzer, blush en highlighter.

kiko strobe sculpt review
Op deze plekken breng ik de bronzer aan. Ik heb het in dit geval aangebracht met een kwast en daarna ook vervaagt met dezelfde kwast.

kiko strobe sculpt review
Hier zie je mijn gezicht waarbij ik de bronzer vervaagt heb. Ik moet nog even wennen met het blenden ervan. Het werkt met een kwast goed, maar het kan ook met een beautyblender of met je vingers. Wel heb ik het idee dat je niet al te lang moet wachten met het blenden ervan omdat, hoe langer je wacht, hoe lastiger het wordt. Ik raad je dan ook aan om niet direct een te dikke laag aan te brengen. De volgende keer breng ik daarom ook niet strakke strepen aan zoals hierboven, maar breng ik hem aan zoals ik een normale bronzer aan zou brengen.

kiko strobe sculpt review
Op deze plekken breng ik de highlighter aan.

kiko strobe sculpt review
Hier zie je het resultaat van beide producten. De highlighter breng ik het liefste aan met mijn vingers.

Beide producten vind ik er prachtig uitzien op mijn gezicht. De bronzer is goed van kleur voor mij om mee te kunnen shapen. Hij is niet te warm van ondertoon, maar ook niet te grauw. De glans van de highlighter vind ik prachtig en voor wat extra effect vind ik het mooi om nog een highlighter in poeder vorm er overheen aan te brengen.

kiko strobe sculpt review

Conclusie Kiko Strobe & Sculpt Cream Contour Palette

De producten zijn goed te blenden en ze voelen niet plakkerig of vettig aan. Vaak bij creamy producten voel je ze nog wel een beetje zitten, maar deze producten blend je zo makkelijk uit dat je ze eigenlijk niet meer voelt. Het aanbrengen vind ik persoonlijk toch wat lastiger dan met poeder en ik zou nog steeds poeder producten verkiezen boven creamy producten.

Toch vind ik het effect van de Kiko Strobe & Sculpt Cream Contour Palette echt prachtig en zeker mijn geld waard. Als ik voor een avondje extra met mijn make-up bezig wil zijn, dan pak ik dit palette er graag bij. Ik ben zeker enthousiast.

Het Kiko Strobe & Sculpt Cream Contour Palette is verkrijgbaar bij Kiko voor een prijs van €14,90. Het product komt uit de Neo Noir Limited Edition. Hoe lang deze collectie verkrijgbaar is, is mij helaas niet duidelijk. Hij is in ieder geval nog wel online verkrijgbaar. De verzendkosten zijn gratis als je boven de €50,- besteld. Op deze pagina zijn alle producten uit de Neo Noir collectie te vinden.