Essence Too Glam to Give a Damn Not Your Princess
Tijdens de assortiment update van dit najaar is Essence gekomen met heel veel nieuwe oogschaduw paletten. In dit artikel review ik het Essence Too Glam to Give a Damn en Not Your Princess Eyeshadow Palette. Ik laat je swatches zien, een make-up look en laat je natuurlijk mijn mening horen.

Essence Too Glam to Give a Damn Not Your Princess
De verpakking is van ieder palette weer anders. Ieder palette heeft een eigen print en typografie. De print en typografie van het Too Glam to Give a Damn palette vind ik heel mooi, die van Not Your Princess vind ik persoonlijk wat minder. Voor de rest zijn de verpakkingen hetzelfde. Als je het palette opendoet zie je namelijk 9 verschillende grote pans en een kleine spiegel. De vormgeving doen mij denken aan de MAC Girls oogschaduw palette. Het palette is gemaakt van karton en sluit magnetisch. Waar de pans in zitten, is gemaakt van plastic.

Essence Too Glam to Give a Damn Not Your Princess
Essence Too Glam to Give a Damn Not Your Princess
Het Not Your Princess palette bevat voornamelijk veel koele kleuren. Het palette is afgewisseld met matte en shimmery tinten. De grote pan is ook te gebruiken als highlighter.

Essence Too Glam to Give a Damn Not Your Princess
Essence Too Glam to Give a Damn Not Your Princess
Het Too Glam to Give a Damn palette bevat veel wisselende kleuren met neutrale maar voornamelijk warme ondertonen. Ook dit palette is weer erg afwisselend met matte en shimmery finishes.

Essence Too Glam to Give a Damn Not Your Princess
Hier zie je nog eens goed alle oogschaduwkleuren op een rij.

Essence Too Glam to Give a Damn Not Your Princess
Hier zie je een foto van de swatches van het Too Glam to Give a Damn palette. De shimmery paarse/rode kleur spreekt mij het meeste aan. Het pigment van de oogschaduws is ook zeker niet slecht. Het geeft mij geen wow-gevoel, maar ik vind ze wel mooi. De highlighter uit dit palette vind ik prachtig. Echt een mooie campagne gouden kleur.

Essence Too Glam to Give a Damn Not Your Princess
Hier zie je een foto van de swatches van het Not Your Princess palette. Ook de highlighter uit dit palette vind ik prachtig. In vergelijking met het andere palette is deze meer roze van kleur, maar alsnog lijken ze wel redelijk veel op elkaar. De kwaliteit van deze kleuren is heel erg vergelijkbaar met het voorgaande palette, al lijken deze kleuren iets gepigmenteerder te zijn. De matte kleuren in dit palette voelen opvallend romig aan.

Essence Too Glam to Give a Damn Not Your Princess
Hier zie je de ooglook die ik met beide paletten heb gemaakt. Hierbij heb ik ook gebruik gemaakt van de nieuwe False Magnetic Lashes. De look vind ik uiteindelijk goed gelukt. Toch heeft het mij redelijk wat moeite gekocht. De oogschaduws zijn op het ooglid wat minder intens dan op de swatches. Daarnaast blenden ze eigenlijk iets te makkelijk. Als ik mijn arcadeboog zacht blend, dan vervagen de kleuren op het ooglid ook al direct. Je moet de kleuren dus goed en vaak opbouwen voor een mooi pigment.

Essence Too Glam to Give a Damn Not Your Princess
Hier zie je nog de volledige look. De highlighters vind ik ook heel mooi om te gebruiken op zichzelf en niet persé in een ooglook.


Om te weten hoe ik de look heb gemaakt en om mijn eerste indruk te horen, raad ik je aan bovenstaande video te bekijken.

Essence Too Glam to Give a Damn Not Your Princess

Conclusie Essence Too Glam to Give a Damn + Not Your Princess

Deze paletten van Essence vind ik erg leuk en ook zeker mooi! De kwaliteit is prima, maar zeker niet wonderbaarlijk. Toch vind ik niet dat dat ook te verwachten valt van zo’n goedkoop palette. Uiteindelijk kan je er een prachtige look mee creëren, het kost alleen iets meer tijd en moeite. Over de highlighters ben ik wel enorm te spreken, die zijn echt prachtig. De highlighters zijn geen glitterbommen op het gezicht, maar juist mooi richting de subtiele kant.

De Essence Too Glam to Give a Damn en Not Your Princess Eyeshadow Palette zijn onder andere verkrijgbaar bij Kruidvat voor een prijs van € 6,99.

Het product uit dit artikel heb ik ontvangen, dit beïnvloedt mijn mening niet.