Catrice The Precious Copper Palette Review
Het assortiment van Catrice en Essence is inmiddels helemaal vernieuwd en Catrice heeft onder andere een compleet nieuwe oogschaduw paletten lijn. In dit artikel review ik de Catrice The Precious Copper Collection Eyeshadow Palette. Een palette met negen verschillende koper kleurige oogschaduws. Ik laat je weten of dit palette de moeite waard is en laat je direct ook een look met dit palette zien.

Catrice The Precious Copper Palette Review
Qua uiterlijk doet dit palette mij wel denken aan de ‘oude’ Catrice Paletten. Toch is hij net even wat anders, maar alsnog wel typisch Catrice. Het is een stevige transparante verpakking met koperen typografie. Naast dit palette zijn ook nog de volgende palettes verkrijgbaar:


The Essential Nude Collection Eyeshadow Palette
The Modern Matt Collection Eyeshadow Palette
The Nude Blossom Collection Eyeshadow Palette

Catrice The Precious Copper Palette Review
Achterop het palette staat nog enkele informatie en nog tips om een look met dit palette te kunnen maken.

Catrice The Precious Copper Palette Review
Hier zie je alle negen kleuren nog op een rij. Het palette bevat een ‘Light’ en ‘Contour’ kleur en daarnaast nog zeven andere oogschaduw kleuren.

catrice copper swatches review
Hier zie je swatches van alle kleuren. Zoals al te zien is zijn ze allemaal prachtig gepigmenteerd! Wel vind ik de kleuren vrij dicht bij elkaar liggen en ik vind het jammer dat ze allemaal dezelfde finish hebben. Ik mis absoluut nog een paar matte kleuren.

catrice copper oogschaduw look review
Op deze foto zie je de look die ik met dit palette gemaakt heb. De kleuren brengen makkelijk en direct intens aan op het ooglid. Ze blenden makkelijk, maar niet zo makkelijk dat de oogschaduws direct vervaagd zijn. Toch moet je wel een beetje oppassen. Daarnaast hebben sommige kleuren wel wat last van fall-out.


Hier zie je de look die ik met het palette maakte.

Catrice The Precious Copper Palette Review

Conclusie Catrice The Precious Copper Collection Eyeshadow Palette

Al met al vind ik het een leuk en mooi palette. De oogschaduws hebben een mooi pigment en zijn makkelijk te gebruiken op het ooglid. Qua kwaliteit vind ik dit wel één van de betere palettes van Catrice van die ik geprobeerd heb. Toch vind ik het een beetje teleurstellend dat veel kleuren in dit palette zo op elkaar lijken. Ik kan niet oneindig veel verschillende looks met dit palette maken. Leuk palette dus, maar absoluut niet mijn favoriet.

Het Catrice The Precious Copper Collection Eyeshadow Palette is verkrijgbaar voor een prijs van €4,99 bij onder andere Kruidvat.