Freedom Pro Brushes Review
Een goed begin is het halve werk en om je make-up mooi aan te kunnen brengen, zijn goede make-up kwasten wel een musthave. Vandaag review ik drie verschillende kwasten van het merk Freedom. Ik review de Pro Powder Brush (FF104), Pro Lip Brush (FL101) en de Pro Eyeshadow Brush (FE101). Ze zijn in ieder geval budgetproof, maar of ze ook dat geld waard zijn, laat ik je in dit artikel weten!

Freedom Pro Brushes Review
De Freedom brushes worden geleverd in een zilveren plastic verpakking. Ik vind het eerlijk gezegd wel iets hebben en er aantrekkelijk uitzien. Achterop staat informatie over de kwast, de naam en waarvoor je hem kunt gebruiken.

De kwasten zelf hebben een zwarte steel en zilveren details. Persoonlijk had ik het nog wel handig gevonden als ze het nummer ook op de steel hadden gezet. De plastic verpakking ga ik namelijk sowieso niet bewaren en zo kan ik niet onthouden welke kwast ik later daadwerkelijk gebruik. De haren van de kwasten van Freedom Makeup zijn gemaakt van hoogwaardig synthetisch materiaal. Synthetische kwasten hebben als voordeel dat je ze zowel voor crème, vloeibare en poeder producten kan gebruiken.

Freedom Pro Powder Brush FF104

Freedom Pro Powder Brush FF104

De Freedom Pro Powder Brush FF104 is bedoelt voor het aanbrengen van losse of vaste poeder op het gezicht, voor het setten van de foundation. De kwast heeft een ovale vorm, de haren staan redelijk los van elkaar en hij vormt mooi mee met het gezicht. Voor de rest voelt hij heel zacht en prettig aan op het gezicht. Deze kwast heeft alles wat ik zoek om af te poederen. Doordat de haren redelijk los van elkaar staan en hij niet zo stevig is, breng je de poeder niet heel dekkend aan. Dat is iets wat ik juist wil met afpoederen, anders krijg je al snel een cakey effect. Erg prettige kwast voor poeder!

Freedom Pro Eyeshadow Brush FE101

Freedom Pro Eyeshadow Brush FE101

Deze Eye Brush van Freedom is een platte oogschaduw kwast, bedoelt voor het aanbrengen van oogschaduw op het ooglid en het highlighten van kleinere delen van het gezicht zoals je wenkbrauwbot of binnenste ooghoeken. Deze kwast lijkt eigenlijk wel veel op de volgende, maar deze is dan iets breder en dikker. Ook deze kwast is weer erg stevig en de haren staan dicht op elkaar. Persoonlijk vind ik deze niet fijn voor oogschaduw en gebruik ik hem daar ook niet voor. De kwast is naar mijn idee te stevig, te klein en compact voor oogschaduw. Gelukkig hoef je een kwast niet voor maar één onderdeel te gebruiken. Ik vind hem namelijk wel heel fijn om heel precies concealer mee aan te brengen of om glitters op mijn ooglid aan te brengen.

Freedom Pro Lip Brush FL101

Freedom Pro Lip Brush FL101

Deze Lip Brush van Freedom is bedoelt voor het aanbrengen van elk lip product. De kwast is vrij smal, plat en erg stevig. De haren staan ook dicht op elkaar. Ik vind hem erg fijn om lipsticks precies mee aan te brengen zoals bijvoorbeeld een Liquid Lipstick. Hij brengt de kleur heel gepigmenteerd en precies aan. Ook heb ik deze kwast al een aantal keren gebruikt voor het aanbrengen van concealer en dat werkt ook echt top! Zeker ook weer een hele fijne kwast.

Freedom Pro Brushes Review
Op deze foto zie je het bovenaanzicht van de kwasten. Op deze manier kan ik goed de vorm van de kwasten laten zien en hoe dicht de haren bij elkaar staan.

Freedom Pro Brushes Review
Op de foto zie je nog andere beauty producten die ook binnenkort aan bod komen voor een review.

Conclusie:

Ik heb oprecht verrast door deze kwasten! Vooral de Pro Lip Brush FL101 en de Pro Eyeshadow Brush FE101 gebruik ik graag. Deze beide kwasten hebben een unieke vorm die ik nog niet vaak voorbij heb zien komen. Het is zeker een toevoeging in mijn make-up stash. Daarnaast vind ik de prijzen van de kwasten ook enorm meevallen. Ik vind het echt heel goedkoop voor de kwaliteit die je ervoor terug krijgt. Ook na het wassen blijven de kwasten nog erg zacht aanvoelen. Tot nu toe heeft alleen de poeder kwast twee haren verloren. Het enige wat ik mis zijn de nummers van de kwast op de steel.

De Freedom Professional London Brushes zijn verkrijgbaar via de Beauty88 webshop. De Freedom Pro Powder Brush FF104 is verkrijgbaar voor een prijs van €4,95, de Freedom Pro Lip Brush FL101 is verkrijgbaar voor een prijs van €2,95, de Freedom Pro Eyeshadow Brush FE101 is verkrijgbaar voor een prijs van €2,95.

De producten uit deze review heb ik ontvangen. Dit beïnvloedt mijn mening niet! Lees de disclaimer.