makeup geek oogschaduw review nederlands
Afgelopen week konden jullie een artikel lezen waarbij ik als tip gaf dat Makeup Geek makkelijker verkrijgbaar is. Ik las al wat reacties dat nog niet iedereen Makeup Geek kende en vandaag ga ik daar verandering in brengen. Ik review voor jullie zes verschillende Makeup Geek oogschaduws van normaal tot foiled oogschaduws.

makeup geek oogschaduw review nederlands
Makeup Geek is een tof merk uit Amerika wat ik heb leren kennen door Amerikaanse Beauty guru’s op Instagram. Het wekte steeds meer mijn interesse en toen er een actie was met gratis verzendkosten bij Makeup Geek besloot ik om toch maar eens wat te gaan bestellen. Om te proberen heb ik zes verschillende kleuren aangeschaft. Vier uit de normale collectie en twee foiled oogschaduws.

makeup geek oogschaduw review nederlands
De oogschaduws die je krijgt zijn losse pans die je uiteindelijk zelf weer in een palette kan stoppen. Bijvoorbeeld een leeg Z-palette. Dit is een leeg magnetisch palette waar alle oogschaduws magnetisch in kunnen. De oogschaduws worden geleverd in kleine kartonnen doosjes. De verpakking ziet er al schattig uit. Je kan makkelijk de normale van de foiled kleuren onderscheiden. De normale hebben een wit met zwart en roze verpakking en de foiled een zwart met roze en koper verpakking.

makeup geek oogschaduw review nederlands
Daarnaast zie je ook direct de kleuren die je besteld hebt door het gat wat er in het karton zit. Ook achterin zit er een gat waardoor je de naam van de kleur kan lezen. Daarnaast vind je achterop ook nog alle ingedriënten van de oogschaduws. De oogschaduws zijn makkelijk uit de verpakking te halen. Ze zitten goed verpakt, maar je moet wel even opletten als je ze eruit haalt. Je hebt namelijk de kans dat je ze kan beschadigen omdat het losse oogschaduws zijn.

makeup geek oogschaduw review nederlands
Hier zie je alle kleuren die ik besteld heb. Ik vond het lastig kiezen tussen al die kleuren en nu ik ze in mijn handen heb is het eerste wat me opvalt dat de kleuren totaal niet bij elkaar passen, gelukkig maakt dat niks uit. Ik ben van plan nog meer kleuren te kopen en ze dan op kleur te sorteren in een palette. De kleuren die ik besteld heb zijn Shimma Shimma, Roulette, Sensuous, Peacock, Houdini en Mesmerized.

makeup geek oogschaduw review nederlands
Hier zie je de swatches van de kleuren. Van links naar rechts zie je hier: Shimma Shimma, Roulette, Sensuous, Peacock, Houdini en Mesmerized. De oogschaduws voelen vrij zacht aan.

makeup geek oogschaduw review nederlands
Shimma Shimma: Deze kleur kun je prachtig als highlighter gebruiken. De kleur is een beetje (wit)goud/champagne en hij heeft een shimmery finish.
Roulette: Een roest kleurige oogschaduw met een shimmery finish.
Sensuous: Dit is een shimmery paarse kleur met kleine zilveren glittertjes.

makeup geek oogschaduw review nederlands
Peacock: Deze kleur is te omschrijven als een matte diepe blauw groene kleur.
Houdini: Diep emerald blauw groene kleur met foiled finish. Hij is heel intens van kleur en echt prachtig! Heel goed te combineren ook met Peacock.
Mesmerized: Diepe medium taupe kleur met foiled finish.

De kleuren zijn echt prachtig gepigmenteerd. Stuk voor stuk zijn ze prachtig. Vooral Peacock, Houdini en Mesmerized zijn groot favoriet. Peacock is een matte kleur, maar ziet er alsnog heel intens uit van kleur. Ook zie je duidelijk een verschil tussen de normale en foiled kleuren. De foiled oogschaduws zijn echt enorm intens en hebben een prachtige finish. Zelf vind ik Roulette en Sensuous een klein beetje tegenvallen in het echt. Qua pigmentatie niet, maar ik had de kleur anders verwacht.

Dan nu over naar de looks die ik met de oogschaduws heb gemaakt.

makeup geek oogschaduw review nederlands
Dit is de eerste look die ik heb gemaakt. Hij komt helaas wel heel anders over op de foto. Als eerst heb ik gebruik gemaakt van de Too Faced Shadow Insurance zodat de oogschaduw langer blijft zitten en er intenser uitziet. De kleur Shimma Shimma heb ik gebruikt onder mijn wenkbrauw en in de binnenste ooghoek. Als transitie kleur heb ik de kleur Quarry gepakt van MAC. De kleur Peacock heb ik aangebracht op het eerste en laatste deel van mijn bewegend ooglid. Houdini heb ik aangebracht op het middelste deel van mijn ooglid.

makeup geek oogschaduw review nederlands
In deze look heb ik twee verschillende kleuren van Makeup Geek gebruikt. Shimma Shimma heb ik aangebracht onder mijn wenkbrauw en in de binnenste ooghoek. De kleur Mesmerized heb ik aangebracht in de arcadeboog. De look heb ik afgemaakt met de kleur Cherry Cordial uit het Too Faced Chocolate Bar palette en de kleur Stroke of Midnicht van MAC.

makeup geek oogschaduw review nederlands
In deze look heb ik enkel de kleur Shimma Shimma van Makeup Geek gebruikt onder mijn wenkbrauw en in de binnenste ooghoek. Tijdens het gebruik van de oogschaduws had ik nauwelijks last van fall out. De oogschaduws zijn makkelijk te gebruiken. Ze brengen intens en mooi aan en blenden makkelijk, maar niet te makkelijk.

Conclusie:

Ik ben echt enorm tevreden over deze oogschaduws van Makeup Geek. Peacock, Houdini en Mesmerized zijn groot favoriet geworden. De oogschaduws zijn enorm intens, brengen fijn en makkelijk aan en blenden goed. Er valt weinig negatiefs over te vertellen. Ik vind ze echt waanzinnig en daarnaast zijn ze ook nog eens lekker betaalbaar. Zelf ga ik absoluut nog veel aanschaffen, ik ben om! Zelf ga ik vooral inslaan in de foiled kleuren, maar naar de Duochrome versies ben ik ook wel ontzettend benieuwd.

makeup geek oogschaduw review nederlands
Makeup Geek is vanaf vorige week verkrijgbaar via Beautybay.com. Een normale oogschaduw heeft een prijs van €6,90 en bij Makeup Geek van $6,-. De foiled oogschaduws hebben een prijs van €11,10 en bij Makeup Geek van $9,99. Zelf raad ik je aan om de oogschaduws op Beautybay te bestellen. Je hebt dan namelijk geen last van invoerkosten omdat het binnen Europa is en je betaalt geen torenhoge verzendkosten als je boven de €21,- besteld. Vanaf dan zijn de verzendkosten namelijk gratis.