etos mattifying Primer review
Al eerder schreef ik een review over een primer van Etos en die werd zo vaak bezocht dat ik weer een review heb over een nieuwe primer van Etos die sinds kort verkrijgbaar is. Deze primer zorgt er namelijk ook voor dat je gezicht er matt uit blijft zien! Benieuwd naar de werking? Lees dan verder.

etos mattifying Primer review
De primer zit verpakt in een klein flesje met een inhoud van 13 ml. Wat behoorlijk veel is want je bent maar weinig nodig. De verpakking bevat een pompflacon die makkelijk doseert. De verpakking is transparant waardoor je goed ziet wanneer hij op begint te raken.


In totaal zijn er vijf verschillende primers verkrijgbaar waarvan twee nieuw zijn. Hierboven zie je alle primers op een rij. De Anti-Dullness Primer en de Mattifying Primer zijn nieuw. De Anti-Redness primer heb ik eerder al eens gereviewd.

etos mattifying Primer review
De mattifying primer zorgt voor een matte tint tot wel 12 uur lang en neemt het talg op. De primer verbeterd de huidtextuur waardoor je make-up beter hecht en langer mooi blijft zitten. De primer bevat vitamine E en is vrij van conserveringsmiddelen en parfum. Dat is natuurlijk een groot pluspunt.

De substantie voelt een beetje aan als gel en siliconen. De kleur zit tussen wit en transparant in. Eenmaal uitgesmeerd voelt mijn hand enorm zacht aan. Mijn huid lijkt wat egaler en gladder te zijn geworden.

etos mattifying Primer review
Deze primer is vooral geschikt voor de vette huid. Mijn huid kan behoorlijk glimmen op sommige dagen en dan is deze primer wel goed geschikt. Ik gebruik niet iedere dag een primer omdat ik merk dat ik dan het idee heb dat ik er sneller onzuiverheden van krijg. Ook vind ik het niet nodig om iedere dag primer op te smeren, enkel op dagen dat het nodig is.

etos mattifying Primer review
De primer heb ik een aantal dagen op de helft van mijn gezicht getest en een aantal dagen op mijn hele gezicht. De primer heb ik weken lang getest en kan je daarom goed vertellen wat ik er nou uiteindelijk van vind.


Het is heel lastig om vast te leggen, maar heb het toch gedaan. Hierboven zie je links mijn gezicht zonder primer en rechts met. Op de foto is het verschil helaas niet echt te zien. Hier heb ik overigens geen blush, highlighter of bronzer op. Kun je direct ook zien wat het doet met je gezicht als ik die producten niet op heb.


Op deze foto heb ik links ook weer geen primer op en rechts wel.

Conclusie:

Om eerlijk te zijn en dat ben ik uiteraard in reviews merk ik niet veel verschil met deze primer. Mijn poriën lijken iets verkleind als ik de primer aanbreng. Daarnaast zit mijn foundation er wel iets mooier uit, maar dit zie je alleen als je met een vergrotende spiegel kijkt. Voor de rest heb ik weinig verschil gemerkt. Mijn make-up bleef niet veel langer zitten.

Over het matterende gedeelte kan ik wel zeggen dat het echt werkt! Wel minimaal, maar het verschil is wel te zien! De primer werkt dus wel, maar ik vind het te minimaal. Ik merk namelijk nauwelijks verschil helaas en dat terwijl ik de groene primer wel geslaagd vond. Oké primer, maar ik ben er niet razend enthousiast over dit keer.

etos mattifying Primer review
De Mattifying Primer is verkrijgbaar bij de Etos voor een prijs van €5,99. Een prijs die lekker budgetproof is voor zo’n grote verpakking!

Het product uit dit artikel is gesponsord ter review. Lees mijn disclaimer.